Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilne--ważne...

Gra na gitarze!?!?!?!

Polecane posty

Gość pilne--ważne...

Witam :) Zamierzam rozpocząć grać na gitarze. Moje pytanie brzmi jednak jak długo trzeba się uczyć grać by osiągnąć pierwsze efekty. Może jakiś mały zespół itp :)

Gość pilne--ważne...
Kupno gitary to nie problem :)

Zalezy jakie masz predyspozycje... być moze szybko załpiesz.. ale musisz uzbroić się w cierpliwosc... ponoć zajebiscie bolą paluchy....

Gość pilne--ważne...
Jestem zafascynowany muszyką gitarową jak choćby Lady Pank. Jak paluchy bolą to nie dobrze ale mam nadzieję że to wytrzymam :)

Gość pilne--ważne...
Dziękuję bardzo :) Mam 18 lat więc spokojnie mam czas na naukę! Myślicie że po dwóch latach będę w stanie zagrać porządnie cowvery jakiś piosenek? I jeszcze jedno pytanko- uczyć się samemu za pomocą internetu czy kurs?

Gość pilne--ważne...
Mówisz że pare lat. Więc powiedzmy, że po 5 latach żmudnej pracy będę grał naprawdę dobrze. Wtedy będę miał 23 lata. Więc nie aż tak późno- prawda :) Jakie utwory? hmm Mała lady Punk Zawsze tam gdzie ty Wciąż bardziej obcy Może także jakaś piosenka Perfectu lub Dżemu Whisky Autobiografia :D

Gość bla bla bla a
Bąble to macie na mózgu :o 🖐️ Żadnych bąbli nie będziesz miała, spokojnie. Idź do Empiku, jest mnóstwo dobrych książek dla początkujących gitarzystów, jak nie masz dostępu do poszperaj w necie. Nie idź na kurs, bo będą Cię tam uczyć tego, co w szkole muzycznej (nuty, triady, manuety, klasyki), lepiej ucz się sama, narzuć sobie tylko tempo i konsekwentnie się go trzymaj. Sama nauka nie jest trudna, z taką książką - samoukiem pójdzie Ci dobrze. Pod warunkiem, że się łatwo nie zniechęcisz ;)

Gość bla bla bla a
*miał, sorry, myślałam, że jesteś laską :P W ciągu 5 lat - przy odpowiednich ćwiczeniach i samozaparciu - możesz już naprawdę wymiatać. Myślę, że około roku zajmie Ci opanowanie podstaw akordów, przewrotów i innych takich. Po roku będziesz grał te swoje piosenki ale raczej bez szału, wiesz, tak po podstawie ;)

Gość pilne--ważne...
hehe nie jestem laską :) Jestem facetem jakby co! :) A jaką gitarą grać? Chciałem rozpocząć na elektrycznej ale chyba na początek nie bardzo?

ja gram na gitarze i niestety opuszki palcow nie sa przystosowane do naciskania strun stad beda kontuzje dopoki nie stwardnieja

Gość alicja159
Ja ucze się od dwóch lat i są ogromne postępy, przynajmniej tak mi się wydaje :) A ucze się w muzosferze, jeśli jesteś z Poznania, to warto zapoznać się z ich ofertą :)