Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danutia

SĄD OSTATECZNY ZA 22 godziny!!

Polecane posty

Gość kurnabata
to nie ja bylam ewa , to nie ja skradlam niebo

Gość Alfred Shorsky
Z uwagi na istotne znaczenie sądu ostatecznego na jakość działań podejmowanych przez człowieka szczególnie w sferze konsumpcji doszedłem do wniosku,że to już naprawdę ostatni moment by rozważyć następujący problem,mianowicie: Jak zrobić pyszną kiełbasę zwyczajną domowym sposobem? Przygotować: 6 kg mięsa wieprzowego bez kości z karkówki, biodrówki lub łopatki, 1 kg słoniny, 20 dkg soli, 1 i1/2 dkg saletry 1/2 dkg pieprzu,2 i 1/2 g ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, ciel jelita wieprzowe lub bydlęce. Mięso podzielić na trzy części. Jedną część zemleć w maszynce do mięsa, a dwie pozostałe i słoninę pokroić w drobną kostkę. Zemleć albo utłuc w moździerzu ziele angielskie i pieprz. Mięso mielone zmieszać z pokrojonym, dodać pieprz, ziele angielskie, sól, saletrę i wszystko razem dokładnie wymieszać, zostawić na jeden dzień. Następnego dnia utrzeć wraz z solą 3 ząbki czosnku, dodać do masy mięsnej i starać się ją wyrobić rękami, tak jak ciasto. Po "wyrobieniu, farsz napychać do jelit przez ma szynkę do mięsa, starając się, aby w osłonce (w jelicie) nie powstawały puste miejsca z powietrzem, tzw. pęcherze, Końce poszczególnych kiełbas zawiązać przędzą wędliniarską. Ile wędzi się kiełbasę? Kiełbasy zawiesić w wędzarni, w celu ich obsuszenia. Na drugi dzień przystąpić do wędzenia. Czas wędzenia poszczególnych rodzajów kiełbas przedstawia się następująco: a) kiełbasy przeznaczone do gotowania wędzić ok. 3 godziny w dymie ciepłym, kiełbasy takie można przechowywać ok. 12 dni; b) kiełbasy przeznaczone do dłuższego przechowywania i spożywania na surowo wędzić w dymie chłodnym około 6 dni; c) kiełbasy przeznaczone do długiego przechowywania i spożywania na surowo, wędzić w zimnym dymie w ciągu 14 dni z dwoma jednodniowymi przerwami, a następnie suszyć.

Gość ja wierze w tuska
on powstrzyma koniec świata niech żyje nam towarzysz Tusk co usta słodsze ma od malin

Gość hjkhjuggtffff tongulukolo
Piec konwekcyjno-parowy jest rozwinięciem pieca konwekcyjnego do którego dodano funkcję naparowywania komory. Jak to działa??Ależ to proste!! gOtóż gorące powietrze wentylatory przetłaczają przez komorę, wymuszając ruch poziomy, następnie powietrze przetłaczane jest przez filtry oczyszczające je z drobinek tłuszczu i ponownie trafiają do wentylatorów. Pozioma cyrkulacja powietrza i odtłuszczanie gwarantują nieprzenikanie zapachów (głównym ich nośnikiem są tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze. Do komory z cyrkulującym powietrzem dodawana jest para wodna, co przyspiesza obróbkę termiczną i zapobiega utracie wilgoci przez potrawy.

Gość Don Sornando
No dobra.....to ile jeszcze zostalo godzin?:classic_cool::classic_cool:

Gość Karola Szczaw
Mam pomysł!!!:classic_cool:Ucieknijmy przed końcem niespodziewanie na wyspy Bahama:):):):):):classic_cool:Co Wy na to !?!?!?!!

Gość Dorsz Jr_
Spoko!!! Tylko spokojnie!!! Power Rangers uratują świat:classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool:

Gość --------------THE-------------
------------------------------END-----------------------------------------------

Gość to o ktorej godzinie i jakiego
czasu? no bo w Austalii powinien byc wczesniej niz w USA.

no kurwa ile wam mozna pisać razy - o 6.00 na pacyfiku i zapierdala do Japonii i do Rosji - a U nas bedzie o 18.00 - i w Australii bedzie wczesniej niz w Polsce a w USA na koncu ...kurwa na koncu konca i potem juz chuj

Gość Keino
Ja pierdooooo le!!! Przestaniecie wypisywać te idiotyzmy o końcu świata, kur wa mać, ile takich przepowiedni słyszeliśmy, koniec swiata w 2008, 2010... jakaś masowa histeria

Gość Keino
nazywam się Majkel Dżekson i bardzo lubie młodzież amerykanską a koniec swiata i tak bedzie i to za 6 godzin dlatego pryskam juz do lasu robic laski do rana ostatnia szansa że by sie podotykac bye

widze ze osoba ktora zalozyla ten watek bardzo wierzy w to co jest zapisane w bibli?:)

ponoc ten koles co to przepowiedzial analizowal bilbie a dokladnie liczby zapisane w niej i wyliczyl wlasne z nich ze dzisaj jest koniec swiata;p ale co z tego ze pomylil sie juz raz w 1994 roku;p zreszta jezeli ktos wierzy w to co jest zapiasane w pismie sw to dobrze wie ze bylo w nim napisane ze bedzie bardzo duzo prorokow ktorzy beda chcieli odgadnac kiedy bedzie apokalipsa tylko ze im sie nie uda bo tylko Bog wie kiedy to nastapi :) Amen

Gość Pan Bóg przemawia
ej ludziska słuchojta przekładame końcełe świata na inny termin bo wkurzyłem sie że sie skapliście o planowanym terminie a to miała być tajemnica głupi Piotr konfident jebany nakapował wam o moich zamierzeniach 😡

Gość Pan Bóg przemawia
jeszcze by wyszło na to,że postępuje niezgodnie w Własnym Słowem 😡 bo wy macie nie znać dnia ani godziny

Gość Farinelli Kastrat
chujowe prowo panie bóg?.... cos ty za jeden ?

Gość a gdzie to wielkie
odliczanie się podziało!?Poszło na piwo?:D:D:D:D

Gość Pan Bóg przemawia
jam jest Pan,Bóg Twój,a na imie mi Jahwe :classic_cool: Do kościoła sie modlić a nie na szatanskim forumie siedzieć !!!

Gość Pan Bóg przemawia
jakie koorva odliczanie,topikełe zamykame,bo koniec świata nieaktulany 🖐️ jam mówie wszystkimi językami,dlatego slangełe kafeterii nie jest mi obce

Gość Ament.
🖐️🖐️

Gość Nausicaaaaaaa
Dajcie spokój. Dzieci straszycie.

Gość Pan Bóg przemawia
jem kupe. :)

wiedziałem że to sie tak skończy :D tu sie wszystko kończy jedzeniem kupy nie trzeba było tak od razu - po prostu: "Jem kupe" i tyle.... a ty dorabiasz do tego jakąs ideologię ja pierdole ...jak juz nie ma co ...to je kupe :D

Gość bziuuuuuuuuuuumm
hahaha :D:D ej wiecie co koorwa mać jak tam przecie gdzies w Chinach czy gdzie to już sie przecie zaczęło .. ale mi chmury przyleciały ,ciemno jak w doopie :( 😭 i ten deszcz.

Gość buuuu....
snilo mi sie mnostwo spadajacych gwiazd. w senniku oznacza to smierc wielu ludzi

Gość PrzyzwoitePodszywe
niech się to kretyńskie topike skończy narazie wystarczy ;-)

Gość alphaville week
Swoją drogą to tegoi pastora porąbańca z usa powinni dojechać za szerzenie tych bzdur i paniki-bym mu jebnąl to by latał z tym swoim algorytmem jak mucha po gównie