Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hailie

Rower.

Polecane posty

Gość nutka z
haille widzialam gdzies podobny do tego co wkleilas, ale jeszcze ladniejszy, szkoda ze nie wiem w ktorym sklepie.

Gość .ANAL i ZATORr..,
nie no fajny ale skoro mam dymać z tego topicu to cóz................

Nikt nikogo nie wyrzuca na siłę :P Zasugerowałam opuszczenie tylko dlatego, że pojawił się post typu "o co ci kurwa chodzi?" :D Kultura przede wszystkim :D PS. Chylę czoła przed nickiem :D

Gość .ANAL i ZATORr..,
kultura to była tu taka fajna dupa ale co do roweru szukasz takiego miejskiego jak widze pierwsza wersja jest najlepsza wg mnie ,a lubię rower

Gość nutka z
no co ty ten ostatni to do cyrku sie nadaje :D

Gość nutka z
Anal jak jestes taki znawca to przy okazji powiedz co myslisz o moim skromniejszym.

Tak, tak. Typowo miejski. Dla drobnej kobietki :P Żeby nie był ciężki i dobrze się jeździło:) Ee, do cyrku? A mnie się podoba nawet :P

A ktoś widział rower za dwieście stów?:-D:-D:-D, a 28x1,75 (te28)to jest średnica obręczy koła mierzona w calach, a(1,75) to jest wielkość balonu (grubość) opony również mierzona w calach. 1 call to 25,4 mm

Na Allegro są :D Anal-i-zator, a Ty jaki masz bajk?:)

nutka z, na poprzedniej stronie wysłałam Ci linki z tym modelem, który Ty chcesz, kolor trawa cytrynowa (jak dla mnie). 26 lub 28 koła. Fajny jest :)

Gość nutka z
hailie widzialam, ale rozmiar 28 chyba dla mnie za duzy, bo mam 166 wzrostu

26 też tam jest, to wg mnie standard 26, bo np.: 24 to już mniejszy. A Anal poszedł i nie odpowie na nurtujące nas pytania😠

Gość nutka z
Nutka a mialas rower z dynamem w piascie tak patrze i nie wiem gzie tam wlacznik jest :D

Gość nutka z
No chyba ze bede jezdzic na swiatlach jak samochod :D

Oglądałam dzisiaj z Krossa ten w 3 kliknięciu od prawej (Pani na nim jedzie) - TEMPO PRESTO. Dość fajny. Kosztował chyba 1200zł.

Cześć, z tego co widzę, chcesz sobie kupić rower tylko "miejski". Do jazdy po ulicy/mieście jak najbardziej się nadaje. Materiały, z którego jest wykonany są dobre. Wygląda ok. Ale rowery typu city mają to do siebie, że są drogie. Ja bym rozejrzał się za jakimś trekiem. Są to rowery bardziej uniwersalne - i do jazdy po szosie, chodniku i w teren. I można znaleźć coś tańszego.

Gość frentii
Niecaly miesiac temu kupowalam nowy rower, wiec jestem mniej wiecej w temacie i powiem Ci tak - jezeli masz 1800zl do wydania, to naprawde warto za te pieniadze kupic rower porzadnej firmy, a nie jakis cossack czy inne niewiadomo co. Nie podalas specyfikacji roweru ze zdjecia, ale ten cossack wazy np. 17kg, co jest niedopuszczalne za taka cene. Piszesz, ze bedziesz jezdzila glownie po miescie, ale czy na pewno?? Nigdy nie wybierzesz sie na przejazdzke po lesnych drogach? Ten rower naprawde nadaje sie tylko do miasta, bo pozycja ciala jaka wymusza sprawia, ze na dluzsze trasy sie nie nadaje. Jesli jednak upierasz sie przy modelu City, to spojrz na takie firmy jak Merida, Giant czy Kellys. Troche pozno zabierasz sie za szukanie roweru, bo jeszcze 2 miesiace temu moglabys kupic ubiegloroczny model o 300zl taniej, byc moze jeszcze sie da, jesli dobrze poszukasz. Ja kupilam Meride warta 1800zl za 1400zl, wiec roznica spora.

Więc, ten biały Mbike Rose jest wg producenta trekkingowy (tak przeczytałam na stronie), więc teoretycznie nadaje się i tu i tam, i jeszcze tam:) Generalnie chciałabym znaleźć tańszy odpowiednik, jednak żeby miał taki wygląd jak MB Rose:)

frentii specyfikację podałam kilkanaście postów wyżej:)

Wklejam ponownie :) Rower waży 14,4 kg. rama 6061 alloy rozmiar 15 17 19 widelec Suntour XCT V2 custom przerzutka tył Shimano Acera przerztuka przód Shimano TX-50 manetki Shimano ST-EF 60 korby Shimano M191 wolnobieg Shimano TZ21CP łańcuch KMC Z50 hamulce Tektro 855 klamki Shimano ST-EF 60 kable Jagwire piasty Joytech obręcze Weinmann ZAC 2000 szprychy CN silver opony Schwalbe Big Apple mostek Uno Comfort kierownica Uno Comfort sztyca Uno Comfort siodło San Marco Elba Arrowhead biegi 21 speed waga 14,4 kg

Weź pod uwagę również to, że jeśli zamierzasz kupić rower tylko po to, żeby jeździć nim np. raz w tygodniu po kilka, kilkanaście kilometrów to też nie ma co wywalać kasy. Co innego gdybyś robiła czasami kilkudniowe wycieczki rowerowe w odległości kilkuset kilometrów - wtedy warto kupić coś lepszego.

Rozumiem, biorę to wszystko pod uwagę i analizuję :) Nie chcę podejmować decyzji na szybko, bez namysłu. Jeśli chodzi o częstotliwość jeżdżenia, to głownie w weekendy, w tyg nie mam zbytnio czasu. I wycieczki do 30km jednorazowo :) Nie będę oszukiwała, nie jeżdżę aż tak sporo rowerem:)

Gość frentii
haile z takim osprzętem wart ceny i nie kupisz nowego z czymś lepszym Chyba sobie zartujesz:O Osprzet baaardzo slaby i dac za takie cos 1800zl bedzie po prostu zal. Tylne przerzutki Acera sa dopuszczalna w rowerze za 1200-1400, ale nie za prawie 2000zl! Przednia przerzutka Tourney czyli polka marketowa, wszystko inne tez raczej z nizszej polki. Ten rower w zyciu nie jest wart 1800zl.