Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ECOkremik

Kosmetyki AA eco, naprawde naturalne?

Polecane posty

Gość itylllle
tu nie ma nad czym myśleć, podaj skład to będzie wiadomo czy to coś warte

Gość ECOkremik
to mowa o odzywczym. Krem przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej z oznakami zmęczenia. Krem z organicznym wyciągiem z pestek śliwki bogatym w kwas linolowy, który stymuluje odbudowę skóry, poprawiając jej elastyczność i jędrność. Organiczny wyciąg z marchwi usuwa widoczne oznaki zmęczenia, poprawiając jej zdrowy i naturalny wygląd i koloryt. Masło shea wykazuje silne właściwości regenerujące, odżywcze i nawilżające, tworzy na skórze film ochronny. 99% składników pochodzenia naturalnego. Skład: Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum, Dicaprylyl Carbonate, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Prunus Domestica Seed Extract, Xanthan Gum, Cucurbita Pepo Seed Extract, Daucus Carota Sativa Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetyl Alcohol, Citric Acid, Glyceryl Caprylate. (09.05.2011)

Gość itylllle
skład ok, dobre olejki bez parafiny czy silikonów, jako krem natłuszczająco-nawilżający do suchszej skóry powinien być ok, choć 40 zł to trochę sporo, tak do 30 bym za taki dała...

Gość ECOkremik
A czy moge prosic o porownanie ze soba tych dwoch skladow (pierwszy wklejalam wyzej, to sklad drugiego) Lekki i doskonale wchłaniający się krem o intensywnym działaniu nawilżającym. Zapewnia optymalny efekt wygładzenia i poprawy elastyczności skóry. Zawiera ekstrakt z melisy bogaty w polifenole, flawonoidy, sole mineralne, wzbogacony o kompleks nawilżający NMF o specjalnym składzie, dzięki czemu nawilżenie skóry jest natychmiastowe, głębokie i długotrwałe. Działa uspokajająco i kojąco, chroni skórę przed wolnymi rodnikami opóźniając procesy starzenia. Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol/Ceteareth-20, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Isopropyl Palmitate, Sorbitol, Cetyl Alcohol, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Planago Lanceolata (Plantain) Extract/Calendula Officinalis (Pot Marigold) Extract/Melissa Officinalis (Common Bahu) Extract, Sodium Lactate/Sodium Pca / Glycine / Fructose / Urea / Niacinamide / Inositol / Sodium Benzoate / Lactic Acid, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Carbomer, Sodium Hydroxide, 1-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Peg-8/Tocopherol, Ascorbyl Palmitate / Ascorbic Acid / Citric Acid / Hydroxycitronellal, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene

Gość ECOkremik
up up ludziska odpiszcie

Gość kosaa
jak na kosmetyk "naturalny" to trochę za długa lista składników i widzę też parabeny :( poczytaj skład kosmetyków AVA, seria ECO, to zobaczysz co oznacza kosmetyk naturalny.

Gość itylllle
Drugi lepszy,oprócz działania nawilżającego na pewno ma działanie niby skład dłuższy ale na plus bo długość robią dobre wyciągi z roślin i sporo anytoksydantów (czyli oprócz nawilżania będize działac przeciwstarzeniowo), i to nie na szarym końcu listy (czyli są w działających ilościach)czy substancje nawilżające jak mocznik i kwas mlekowy. Jedyne co niepokoi to ten Isopropyl Palmitate dość wysoko, bo to rzecz komedogenna i może powodować zaskórniki i wypryski, więc jeśli masz do nich skłonność a krem jest drogi to bym nie ryzykowała, jeśli jest tani to wypróbuj. Podejrzewanego złego działania parabenów nie udowodniono, więc jako niewielka ilość w roli konserwantu mnie osobiście nie przerażają, nie unikam jakoś panicznie ;)

KOSAA racja :-) Ja bym jeszcze polecila z ECOCERT linie beeco Flosleku. Kupując jakikolwiek kosmetyk naturalny zwracam uwage na certyfikaty i sklady bo zama zawartosc naturalnych skladnikow jeszcze nie oznacza ze kosmetyk jest naprawde eco

Gość ECOkremik
dzieki za odp ! ;)

Gość kosaa
Poczytałam sobie na stronie Flosleku trochę o tych kosmetykach i jestem pod wrażeniem! :) Chyba się skuszę na jakiś, skład wygląda przyzwoicie. Jedyne czego się obawiam to zapach, często kosmetyki naturalne mają specyficzny zapach olejków eterycznych i osobiście mnie to drażni.

Gość ECOkremik
zle mi sie link wkleja, w kazdym badz razie wiecie o co chodzi.

Gość pytająąaca ona
ja kiedys mialam z fiosleku to bylam nawet zadowolona

Gość kosaa
Swoją drogą wkurzają mnie producencie kosmetyków, które nazywają naturalnymi, a w składzie chemia aż furczy:( Czy oni mają klientów za idiotów?

Gość apc-Cosmetics.com
Liczą na to,że nikt się nie zorientuje i pod hasłem "kosmetyki naturalne" zyskają więcej klientek. Ale nic bardziej mylnego. Pozdrawiam www.apc-Cosmetics.com

Gość dagamara
Witam. Jestem fryzjerką. Dużo z tego co tu dziewczyny polecacie przerabiałam sama i również mogę polecić. Jednak jak to fryzjerka, najbardziej potrzebowałam naturalnego szamponu do włosów. Próbowałam kilka, ale to nie było to. Pewnego razu przypadkiem trafił do mnie znajomy, który jest konsultantem w Aromie. Mają tam taki szampon na bazie glinki TFAL. Mówię wam, że nigdy nie miałam lepszego szamponu. Włosy są po nim bardzo długo przyjemne w dotyku i super się ukłądają. Dostałam ten szampon od znajomego za darmo i umowa była taka, że jak mi się spodoba to ja jako fryzjerka polecę go znajomym. Umowy dotrzymuję i daję link do sklepu internetowego milan.aromagroup.pl

Gość masssinka
Dziewczyny, ja z kolei mam swoje sprawdzone kosmetyki eco, które rzeczywiscie w stosowaniu sa genialne , i tak naturalne zarazem dla mojejskóry. Jesli szukacie czegoś tak dobrego dla siebie to zajrzyjcie tutaj http://bioarea.com.pl/index.php

Gość gość
Naturalne... Tak.. Trzeba przede wszystkim uwazac na sklad. Najwazniejsze moim zdaniem, zeby kosmetyki byly bez parabenow i sztucznych barwnikow, ale takze, zeby byly hipoalergiczne. Staram sie zawsze wybrac takie, ktore beda sie w ten schemat wpasowywac. Dlatego moim nr 1 ostatnio sa cienie do powiek z http://alilla.com/sklep/ :)