Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka8889

kiedy czas na drugdzie dziecko??

Polecane posty

Gość anka8889

hej, mam ponad 23 lata i 3 letnia coreczke . Dziecko odchowane , spi cale noce , zalawia potrzeby w WC i ogolnie jest super, zastanawiam sie nad drugim dzieckiem , ale kiedy ? boje sie ze z roku na rok bedzie mi ciezej oderwac sie od tej wygody jaka mam teraz . jak to u was wyglada ??

Gość nie przesadzaj
masz 23 lata dopiero jeszcze jest czas na drugie dziecko a po zatym to jest towja decyzja a nie ludzi na forum

Ja mam 31 lat i 13 miesieczne coreczke. Tez sie zastanawiam nad drugim dzieckiem i tak mysle by sie zaczac starac po wakacjach (dziecko wtedy pojdzie do przedszkola no i wakacje chcialabym tez spedzic na luzie a nie juz myslec nad zakazami typu "nie wolno pic", "nie wolno jesc tego i tego", ecc...

Gość anka8889
ale ja nie napisalam ze ludzie na forum podejmijcie za mnie decyje , tylko spytalam jak to u innych wyglada , jaka roznica wieku i wogole. wiem ze mam dopiero 23 lata ale ja niechce zeby dzieci mialy duza roznice wieku miedzy soba :(

Gość taka sobieeee
u mnie jest różnica rok i 8 miesięcy i jestem zadowolona syn w sierpniu będzie 4 miał i juz sie z siostrą bawią razem wiec powiem tak owszem ciążko ci będzie ale lepiej teraz chociaz w twoim przypadku to i tak jak to mówia wyszłaś juz z pieluch wiec jak wolisz.niektóre kobietki chcą po dłuższym czasie wiesz druga młodośc nie wiem ja bym później nie potrafiła sie zdecydować :))

ja mam 23 lata i za miesiąc synek kończy roczek :) A drugie dziecko? Hmm sama nie wiem na razie chce skupić się na czymś innym:)

Gość anka8889
nie wiem , czas pokaze ,

ja mam 27 lat, synek w grudniu skończy 3 lata. pod koniec poprzedniego roku straciłam okruszka, a teraz właśnie rozpoczęliśmy starania o kolejnego maluszka. jeśli się uda to między maluchami będzie ok 3,5 roku różnicy. chcieliśmy mniejszą różnicę wieku, ale ciągle coś stawało na przeszkodzie. też jest już wygodnie, synek sam je, załatwia sie na nocnik, przesypia nocki, jest w miarę samodzielny. ale myślę że to dobrzy czas na drugie dziecko i ze względu na względną samodzielność "starszaka" i ze względu na przyszły kontakt jaki mam nadzieję dzieci będą miały.

To prawda, że coraz trudniej się zdecydować.... moje dziecko ma pięć lat i dopiero teraz się zdecydowałam. kiedy się uda..... tego nikt nie wie.