Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona taka jedna

WATPLIWOSCI slub

Polecane posty

Za 3 miesiace nasz slub ja mam wszystkiego dosc jestem zmeczona sesja szukaniem mieszkania w czym on mi nie pomaga wiecznymi wojnami z moimi rodzicami pozatym chorowalam kiedys na depresje i nigdy do konca sie nie wykeczylam wiec jak sobie z czyms nie radze stany depresyjne wracaja mam strasznie odpowiedzialna prace kazdego dnia boje sie ze moze mnie wywala bo zrobilam jakis glupi blad mam zal o slub koscielny nie chcialsam go nie jestem wierzaca ale zgodzilam sie dla niego czuje sie jak hipokrytka probowalam z nim rozmawiac chcialam zeby rozmumial co czuje ale jakos specjalnie nie zwracal na to uwagii i wiele wiele inych ciezko jest jestem b nieszczelsiwa non stop placze martie sie czyms jestem roztrzesiona czuje sie strasznie samotna itd on niby pyta o co chodzi ale ja nie potrafie rozmawiac za trudne to dla mnie wiec on chya uwaza ze skoro nie mowie to problemu nie ma pwiedzialam dzisiaj ze jestem nieszczesliwa ze nie wiem dlaczego i ze czuje sie przemeczona i nie wiem czy chce tego slubu myslalam ze dostrzeze to jako moje wolanie i pomoc ale nie hasla ze mam mu to natychmiast wyjasnic ze naleza mu sie tlumaczenia ze go oklamywalam ze go kocham i jak ja to sobie wyobrazam zatkalo mnie :(

pogada ktos??

Gość powiedz mu po prostu
ze slub koscielny nie jest zgodny z twoimi przekonaniami, ze przedtem godzilas sie,zeby mu nie było przykro, jednak po namysle stwierdzilas, ze musisz postepowac uczciwie, zgodnie z sumieniem, inaczej bedziesz zawsze do siebie czula niesmak. Mozesz odwolac slub koscielny i wziac cywilny - skromny, wtedy nie bedzisz miala z tym wszytkim stresu, mniej sie zmeczysz. No chyba ,ze wezmiesz slub jako niewierzaca ( mozna tak) ale poniewaz jest to dla ciebie dodatkowy stres, wiec przynajmniej chcesz to odłozyc.