Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimekxdppp

pytanie o dowód osobisty,pomóżcie

Polecane posty

Gość anonimekxdppp

Witam Miesiąc temu skończyłem 18 lat ale jeszcze nawet nie złożyłem wniosku o dowód,miałem inne problemy na głowie.Już jest czas najwyższy ale jeszcze przez dobry miesiąc nie będzie mnie w mieście.Czy wniosek o dowód może zanieść ktoś z rodziny,czy trzeba to zrobić osobiście?? ( wypełniłem go ja,tylko leży w domu).Z góry dzięki.

Gość anonimekxdppp
mam jeszcze jedno pytanie czy moge zanieść zdjęcie toples?

Gość anonimekxdppp
nie zwracajcie uwagi na podszywaczy..

"Wniosek o wydanie dowodu osobistego składa się osobiście z wyjątkiem następujących przypadków: osoba małoletnia, która nie ukończyła 13 roku życia, za którą wniosek składają rodzice lub ustanowieni przez sąd opiekunowie albo jeden z rodziców lub ustanowionych przez sąd opiekunów wraz z pisemną zgodą drugiego z rodziców lub opiekuna ustanowionego przez sąd, poświadczoną za zgodność podpisu przez organ gminy lub notariusza; osoba małoletna, która ukończyła 13 rok życia a nie ma obowiązku posiadania dowodu osobistego, za którą wniosek składa jeden z rodziców lub opiekun ustanowiony przez sąd; osoba ubezwłasnowolniona całkowicie pozostająca pod władzą rodzicielską, za którą wniosek składają rodzice albo jeden z rodziców wraz z pisemną zgodą drugiego z rodziców poświadczoną za zgodność podpisu przez organ gminy lub notariusza; osoba ubezwłasnowolniona całkowicie niepozostająca pod władzą rodzicielską lub osoby ubezwłasnowolnionej częściowo, za którą wniosek składa odpowiednio opiekun lub kurator ustanowiony przez sąd."

z tego co pamiętam musisz osobiście bo coś się tam jeszcze podpisuje na miejscu. Ale nie jestem w 100% pewna

Gość no to siup..
odbierasz sama..ale niewazne kiedy:-)