Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nfnfjdgndgfnj

We wtorek idę do dentysty... boję się :O

Polecane posty

Gość nfnfjdgndgfnj

Kiedy byłam mała nigdy nie brałam znieczulenia, bo bardzo się go bałam. Przed założeniem aparatu ortodontycznego byłam u dentysty, ale wszystkie zęby miałam zdrowe. Niestety jakiś czas temu zepsuł mi się jeden ząb, boli przy jedzeniu no i czuję ból między dwoma innymi zębami (byłam z tym u dentysty ale podobno wszystko było ok i kazano mi często płukać :O) Nie chcę znowu się męczyć tak jak kiedyś, dlatego chciałabym prosić o znieczulenie. Idę prywatnie. Czy je dostanę? Czy to boli? Czy po znieczuleniu rzeczywiście nic się nie czuje?

Gość ortopm
Nic nie boli, nic nei czujesz, fajne takie zdretwiale uczucie mi bynajmniej sie podobalo;D Prywatnie na pewno dostaniesz, chyba kosztuje ok 20 zl;)

Gość nie boj sie...................
zazdroszcze Ci, ja powinnam miec zalozony aparat na oba luki i powinnam miec zeba robionego kanalowo ale nie mam totalnie kasy ani na jedno ani na drugie:O i raczej nie zanosi sie,bym miala w przeciagu nast.lat,zwlaszzca na aparat....

Gość to zalezy czasem
i tak boli pod znieczuleniem

Gość nfnfjdgndgfnj
nie boj sie................... - aparat mam już zdjęty (jeden łuk pół roku temu, drugi rok temu). Przyznam, że pieniądze na to dali moi rodzice (były to - jak dla nas - duże sumy, 120 zł za JEDNĄ wizytę co 4-5 miesięcy przez 1,5 roku :O ) nie mówiąc już o założeniu obu łuków... Teraz płacę już sama, aczkolwiek tak jak powiedziałam, boję się tego strasznie, bo już nie pamiętam co to dentysta. Dbam o zęby, myję, co prawda nie zawsze nitkuję... no i się zepsuł jeden czy dwa...

Gość nfnfjdgndgfnj
Miało być 1,5 roku temu, ale nie ważne ;)