Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bisnesłoomen

wazne pytanie- pilne!

Polecane posty

Gość bisnesłoomen

otwieram sklep od 1.o6, otrzymalam juz zaswiadczenie o wpisie do ewidencji i regon czy kupujac towar sprzedawca ma wypisac fakture na mnie czy ma tam byc nazwa i adres sklepu? z gory wielki dzieki

Gość mam to gdzies
yyyyyyyyy chyba na sklep ale pewna nie jestem:D a ten kto bedzie wystawial fakture bedzie wiedzial;)

Gość bisnesłoomen
ale sklep jeszcze teoretycznie nie funkcjonuje, dlatego wydaje mi sie, ze narazie na mnie, a po 1.06 na sklep ale czekam na jakiegos starego wyjadacza, ktory upewni mnie w moim przekonaniu :)

Gość .ANAL i ZATORr..,
jeżeli towar ma być na firmę to jak może wystawić na ciebie ,jeżeli masz zarejestrowaną dzałalność i ten towar ma stanowić twój dochód to tylko na firmę

Gość .ANAL i ZATORr..,
to że otworzysz sklep za tydzień czy dwa ,nie ma znaczenia jeżeli chcesz ten towar sprzedawac na sklepie to po co ma wystawiać na ciebie

Gość .ANAL i ZATORr..,
może wystawić na ciebie ,a ty pózniej zrobisz sobie tzw dokument wew na firme ale to jest zupełnie niepotrzebne

Gość bisnesłoomen
no dobra ale dostalam tez pieniadze z urzedu pracy na zakup np regalow, lad. wieszakow i tam powiedziano mi ze jesli kupuje te przedmioty przed rozpoczeciem dzialalnosci to faktura ma byc na moje nazwisko a jesli kupie cos po 1.06 to maja juz tam widniec dane firmy ...i stad moja niepewnosc...

Gość .ANAL i ZATORr..,
to ty mówisz o dwóch różnych rzeczach jesli dostałaś pieniądze na wyposażenie sklepu to tak musisz to mieć na siebie ,a towar który ma stanowić twój koszt przychodu i rozchodu to musisz mieć na firmę no b jak inaczej,wyposażenie też powinnaś kupić na firmę bo to stanowi twój koszt ale nie jestem pewien jak to jest w przypadku kiedy dostałaś na to pieniądze z urzędu,co do towaru to musi być na firmę napewno

Gość bisnesłoomen
dzieki za info, chyba masz racje ale mam jeszcze jedno pytanie remontowalam lokal, FV bralam na siebie, bo nie mialam jeszcze zarejestrowanej firmy, czy te faktury moge wrzucic w koszta?

Gość .ANAL i ZATORr..,
no nie jestem pewien powiem ci szczerze ,zapytaj w biurze rachunkowym bo nie chcę wprowadzać cię w błąd

Gość bisnesłoomen
próbowalam dzwonic ale o tej porze w sobote juz nikt nie chce odebrac :) w kazdym badz razie dzieki za dobre checi i za pomoc :*

Gość .ANAL i ZATORr..,
I love you too