Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1,5 roczne dziecko i zolte prz

przednie zabki czy tonormalne

Polecane posty

prosze o pomoc

up

Gość taka sobieeee
zalezy jaką ma kośc ale radzę często myc :)

Gość 890__________nhl
co to jest prz

Gość taka jedna,po 30stce
hmmm moj ma biale,to sie nie odniose. ale tylko przednie ma zolte?a reszta biale?

tak reszte ma biale chociaz ma ich dopiero 12,tak szczotkuje ona sama sobie zabki ja tez jej sie staram szczotkowac ale ona woli sama boje sie ze jej to zostanie a nie za ladnie to wyglada :( myje sama woda zabki bo nie wiem czy jest jakas pasta i czy mozna oczywiscie dawac paste takiemu malemu dziecku

kup pastę! np Elmex ma pasty od 1 roku życia. koniecznie! no i jak się martwisz to znajdź dobrego stomatologa dziecięcego, on odpowie na wszelkie pytania.

Gość taka jedna,po 30stce
ja tez myje sama woda,ale pasty sa nawet dla mniejszych dzieci. a moze ma przebarwienia?dajesz jej cos specyficznego do podgryzania?

Gość kasiavan____
a karmilas długo bądz karmisz ją jeszcze piersią? moja córka też ma 2 górne jedynki taki nalot bylam u stomatologa i na razie kazała mi obserwować. mojej koleżanki córka miała to samo i miała malowanie ząbków przy czym po jakimś czasie zrobiły jej się czarne od lakierowania teraz juz jej wypadły a ma nie całe 4 latka.

u nas był nalot na 4-kach. okazało się ze to ubytki w szkliwie. mały miał teraz niedawno lapisowane ząbki, sa teraz czarne, ale zabezpieczone i miejmy nadzieję próchnica sie nie rozwinie.

ma chyba przebarwienia jak jej umyje to ma tylko troszke zolte ale i tak mi sie nie podobaja,karmilma do 8 miesiaca,ona je wszystko to co ja z mezem,dodam tez ze je slodycze,ale zeby u takiego malego dziecka tak szybko pojawily sie zolte zabki :(

Mała_agatka.... co my mamy z tymi Frankami.... - mój miał ubytki w szkliwie na górnych dwójkach. Początkowo zaplombowane, ale plomby sie nie trzymały - teraz zalapisowane. Próchnicy całe szczęście brak!

Gość eee...tem...fanaberie.........
moj maly jak mial 14 miesiecy tez mial ubytki na 2 i troszeczke na 1 na samej gorze przy dziaslach. tez ma lapisowane i tez sa czarne , a 2 to juz wogole zaczely sie kruszyc. pani doktor mowila ze to od mleka z butelki tyle ze ja karmilam piersia do 18 miesiaca:O smoczka tez nie ssal. zabki myje chetnie pasta wlasnie elmex, bo mysle ze jest najlepsza... wiec...?

Gość ULOTKI CZYTAĆ!
kobieto, najpierw porządnie je myj przez kilka dni porządną pastą, a jak nie pomoże to zapytaj się. DENTYSTY. Tu na forum raczej lekarzy nie ma.

Gość michalinski
Dzieciom zęby myje się od pierwszego ząbka, istotne aby to była pasta bez fluoru, a zęby myte systematycznie. Zmiana powinna być spora - dopuszczenie dziecka do problemów z zębami w takim wieku to prawdziwa masakra.