Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pomocyyyyyyyyyyy

Potrzebuję porady prawnej w spawie ubezpieczeń samochodowych w Warcie

Polecane posty

Witajcie nie wiem kompletnie do kogo sie udać by szukać pomocy. Po 4 latach pobytu za granicą wróciłam do polski. Chciałam ubezpieczyć samochód. Zrobiłam to w Warcie. Przy umowie pytano mnie czy w ciągu ostatnich trzech lat miałam jakiś wypadek, kolizje itd. Po pierwsze nie wiedziałam że może to być bardzo istotne a po drugie nie miałam nic takiego zwłaszza będąc za granicą. nagle dostałam wiadomość że mam zaplacić kare dokładnie 1600zl za to że jest gdzies w jakiejsc ubezpieczalni odnotowane ze miałam kolizje a dokładnie urwałam komuś lusterko i ubezpieczalnia to pokryła. Byłam bardzo zdziwiona ale podczas mojej nieobecności zostawiłam swój samochód którym jezdziła moja siostra przez trzy lata i to ona urwała to lusterko lecz samochód był na mnie. Kompletnie o ty nie wiedziałam. Siostra nic mi nie mówiła bo ubezpieczenie było na nią zmienione w ubezpieczalni i myślała że mnie to nie dotyczy. Fakt jest taki że powinna w takim wypadku zaplacic to moja siostra ale ona nie ma pieiędzy. Poprosiłam o podział na raty lecz kazali mi w ciągu 7 dniu dokonać wpłaty 1600zl czego nie mam tylko za to że wprowadziłam ubezpieczyciela w błąd. Czy mogę coś z tym jeszcze zrobić? Taka duża kara :(

ddam że samochód był wcześnie ubezpieczony w hesti albo uniqa