Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yavagrana

Kto farbował włosy na blond?

Polecane posty

mając naturalne ciemne? Dało się? Ile mniej więcej płaciłyście u fryzjera i czy można potem samemu w domu farbować odrosty?

Gość y5tyw4y64
nie farbuj jak chcesz rozjasnic to zrob pasemka albo koncówki jasniejsze choc i tego nie polecam wlosy Ci sie poniszcza strasznie- wiem bo farbowalam z ciemnego, choc naturalnie jestem blond to i tak musialam sciac polowe wlosów wszystko oczywiscie w salonie zobacz sobie wlosy sablewskiej teraz http://www.pudelek.pl/artykul/32292/sablewska_w_bieli/ a i tak uwazam ze jak sie ma ciemne wlosy naturalnie to bedzie ladniej Ci w ciemnych i na odwrót

kurcze, znudziły już mi się ciemne. A mam znajomą, która rozjaśniła włosy z naturalnych ciemnych na bardzo jasny blond i slicznie wygląda. Liczę po cichu, że w moim przypadku tez tak będzie:D

Ja farbowalam, ale to juz dawno, jakies 7 lat temu. :D Zaluje, bo wlosy mialam potem zniszczone. Odrostow sama nie robilam, tylko chodzilam do fryzjera. Ogolnie nie polecam.

Gość y5tyw4y64
wiesz bo to kwestia zmiany itp mi tez bylo dobrze w ciemnych wlosach nie powiem, wiekszosc osob twierdzilo ze nawet lepiej, ale naturalnie jestem blond mam jasne brwi jasna oprawe oczu, wiec jak juz sie wszyscy przyzwyczaili do ciemnych u mnei a potem zrobilam blond to nagle ze lepiej wygladam w blond:) a przez farbowanie mam naprawde cienkie wlosy i musialam sporo sciac a Ty jakie masz wlosy? farbujesz teraz?

Gość ,y5tyw4y64
mam tez jasna skore jestem blada mam rozstepy i nikt mnie nie chce

mój naturalny kolor to taki trochę mysi brąz, a farbuję szamponami koloryzującymi, odcien najczęściej czekolada lub brąz, włosy trochę krótsze niż do ramion.

Yava -- ja farbowalam z takiego kasztanowego brazu (wpadajacy w rudy) na platyne. Dac, sie dalo, ale potem mialam okropne wlosy.

Gość y5tyw4y64
ale czy masz geste wlosy czy cienkie? przemysl to ale naprawde nie warto chyba ze w przyszlosci jestes gotowa na jakies mocniejsze ciecia ehh wiem ze nam kobieta jak juz cos wpadnie do glowy to na wlasnej skorze musimy wyprobowac

Gość y5tyw4y64
no jak chcesz mi sie wydawalo ze nic nie trace bo zawsze mialam cienkie. moja siostra za to miala bardzo geste a teraz po roznych zabiegach fryzjerskich ma wlosy bardzi cienkie i krotkie. zebys potem nie zalowala ;)

kurcze, zastanowie się jeszcze, ale w sumie nie mam długich włosów, więc aż tak mi ich nie szkoda, kiedyś odrosną:) Dzięki wielkie za pomoc:)

Gość katalina kalos
po rozjaśnianu owszem odroną ale to już nie to samo, 5 lat temu zrobiła największy błąd moje jasny brąz włosy zrobiłam na platynę, włosy które odrosły co ciekawe nie są już takie ciemne jak miałam kiedyś,nie wiem czy pigment zanikł czy co???? ale to to nic, najgorsze, że są cienkie, łamliwe, sianowate mimo, że te rozjaśnione dawno już zostały ścięte...a miało być tak pieknie

Farbowałam z ciemnych na blond. Tj. fryzjerka zrobiła mi mnóstwo blond pasemek, dzięki czemu właściwie byłam blondynką. Zapłaciłam za to ok. 80 zł, niestety nie miałam możliwości robienia odrostów sama, bo to były pasemka...

Gość nie słyszałyście
nigdy o saunach na włosy w salonach fryzjerskich? ja chodze raz na miesiąc za 50 zł i mam fajne,zdrowe włosy mimo rozjaśniania..mamy takie czasy,tyle możliwości a dla was jedynym ratunkiem jest cięcie?

Najlepiej jest farbować włosy w salonach fryzjerskich. Moja koleżanka próbowała kiedyś sama rozjaśnić swoje ciemne włosy i tyko je sobie zniszczyła. Potem ciężko było jej przywrócić włosom dobrą kondycję.

ja też rozjaśniałam i bardzo tego żałuję...naturalne mam ciemny blond, które wcześniej przyciemniłam szamponetką koloryzującą. zachciało mi się jasnego blondu i po 3 wizytach u fryzjera i kupy wydanej kasy miałam jasny blond. jakieś 3 tygodnie włosy wyglądały fajnie, ale później to jakaś masakra. strasznie zniszczone, popalone od razu po umyciu w dotyku przypominały sierść jamnika szorstkowłosego...:O nakładałam tony maseczek i w sumie po kilku miesiącach znów zafarbowałam na ciemny blond, który w rzeczywistości wyszedł pod brąz na tak jasnych włosach... teraz powoli wracają do normy, ale to juz nie te same włosy co przed rozjaśnianiem... NIGDY WIĘCEJ NIE ROZJAŚNIĘ WŁOSÓW!!!