Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika klucha

Pytanie do wszystkich na kafe odnośnie oddechu i jamy ustnej.

Polecane posty

Gość berenika klucha

Nieważne, czy ma ktoś zdrowe zęby, mniej zdrowe czy całkiem zepsute, czy ma ktoś problemy z migdałkami. Moje pytanie brzmi: Po jakim czasie po umyciu zębów wraca Wam "naturalny" oddech? Który wiadomo, że nie pachnie fiołkami? Ja myłam zęby koło godziny 11, a już po godzinie 13 miałam swój oddech, czasem zajedzie mi z ust nieprzyjemnie i mnie to krępuje, dlatego często żuje gumę, albo mam cukierki miętowe. Czasem mam milszy oddech jak coś zjem, niż jakbym nic nie miała w ustach od rana. No jak zjem jakiś owoc, albo wypiję sok to mam przyjemny oddech, który się dłużej utrzymuje niż po myciu zębów nawet. Co do mojej jamy ustnej, to mam kilka małych dziurek, które leczę po kolei ale dentystka powiedziała że są tak małe że nie powodują u mnie nieświeżego oddechu. A jak jest u Was? Codziennie musicie żuć gumę i często?

Gość matrizzzzz88
nie mam pojecia mi sie wydawalo ze oddech i jego won bieze sie z gornego przewodu pokarmowego a nie tylkojamy ustnej. jak cwicze to moment wraca glebia zapachow. ale nie wiem bo popijam woda a onna jest bezwonna w koncu. twoje pytanie brzmi jak dlugo utrzymuje sie zapach pasty w oddechu wiec mysle ze jak kaszlniesz to zero minut szczegolnie jak polkniesz czosnek.

Gość mi tam nie smierdzi z buzi
:D a wech trzeba przyznac ze mam bardzo wrazliwy jedynie tylko rano ale to normalka 🖐️