Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kolezankę

Koleżanka wraca z Anglii po 8 latach. Chce zyć w Polsce

Polecane posty

Gość mam kolezankę

Koleżanka wyjechała 8 lat temu do Anglii. Teraz postanowiła wrócić, bo rodzina mówi jej, że się tutaj dosyć dobrze żyje. Prosi mnie o pomoc w znalezieniu pracy. Jaki sposób poszukiwania będzie najlepszy? U mnie zatrudniają ale płacą 1200 zł. a koleżanka będzie wynajmować mieszkanie, więc to za mały zarobek( w Anglii ma dom, ale musi go najpierw sprzedać, żeby mieć jakieś większe pieniądze).

Gość jestem absolutnie zaaaaaa
rodzina ja okłamuje bo czycha na jej kase albo jej zazdrosci

Gość srata tata
w angli ma dom na raty i na nim nie zarobi . w polsce posiedzi pol roku i wroci. ja tam zostaje w anglii przynajmniej nie zastanawiam sie juz na starcie za co bede zyl tylko kiedy i gdzie pojade na urlop.

Gość mam kolezankę
Jak mam jej to powiedzieć? Mówiłam już jej jakie są tutaj ceny, ale ona myśli, że uda jej się znaleźć tutaj pracę za minimum 2500 zł. Jest wykształcona i myśli, że dzięki temu znajdzie tu dobrze płatną pracę.

Gość srata tata
przez te 6 miesiecy dostanie zasilek powrotny z 3tys . nie wiem ile skoczy sie na chate i wroci . nic nie mow . pocieszcie sie razem chwilami i tyle.

Powiedz jej wprost, ze robia z niej idiotke, ze tutaj nie ma takiej rpacy, i nie da rady po prostu.

Gość mam kolezankę
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Porozmawiam z koleżanką, a jak nie będzie chciała słuchać, to będzie musiała tutaj wrócić i zobaczyć na własnej skórze jaka jest prawda. Jak bedzie wracać do UK to sie z nia zabiorę. :-)

zabieraj, zabieraj... dziwie sie ze jeszcze tego nie zrobilas :)

Gość srata tata
* skonczy sie na chate mialo byc nie ma co sie oszukiwac w polsce jest drozej standard zycia nizszy i ciagly strs o prace i wszytkie sprawy dnia codziennego... po 8 latach tylko bliskosc rodziny to rekompensuje ale pojdzie do sklepu albo spotka sie z polskim chamstwem i jej minie szybciutko polska sielanka.

Gość srata tata
przyjezdzaj czym wiecej fajnych polskich kobiet w uk tym lepiej. w polsce tylko ploty i alimenty i jak sie wyrwac na swoje a samemu to mozna podskoczyc- jedynie na pokoj