Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhggghg

Jakie badania zrobić?Gdzie szukać pomocy

Polecane posty

Gość hhhggghg

Witam od dłuższego czasu czuje sie źle,bolą mnie stawy,czuje mrowienia w rękach i nogach poce się,mam kamienie w nerkach,boli mnie kręgosłup.Badanie rezonansu magnetycznego kręgosłupa nie wykazały ucisku na nerwy ani rdzeń.Tak myśle że to jakieś zakwaszenie czy zakażenie mi to powoduje.Jakie badania mam zrobić?Wszędzie gdzie ide urolog -nerwobóle,2 urolog wysyła do neurologa,reumatolog-nerwy od internisty dostałem leki na depresje a żadnych badań krwi nie robia na tym koniec może wy coś polecicie.Podam jakie badania zrobiłem odpłatnie i wyszły w normie-CRP, OB, morfologia ,mocz, glukoza, fosfor,sód,potas,chlorki,magnez wapno(każdy elektrolit 2 krotnie robiony) te pierwsze badania kilkakrotnie.RF,ASO,IMG,IGG,IGA,kwas moczowy w normie,TSH. .Co robić może zrobić jeszcze witamine B12 albo Ph krwi albo iść do psychiatry z tym wszystkim?

Gość hhhggghg
oczywiście te kamienie sam zdiagnozowałem za drugim razem nic nie wyszło ale to chybaze na NFZ robione i może gorsze te USG ale badania kilkakrotne moczu wyszły prawidłowo.

Gość hmmmm54545454
Normalnie brak słów.Człowiek tyra jak wół a i tak musi prywatnie badania robić. I jak tu nie byc znerwicowanym. A im:lekarzom i pielęgniarkom ciągle mało.

Gość nnimnjikji
moze tarczyca

Gość hhhggghg
TSH prawidłowe załamany jestem te jeszcze czekam na rezonans kolejnego odcinka i przewodnictwo ale to za 3 miesiące dopiero(i tak powinienem sie cieszyc bo gdzie indziej ludzie czekaja 1 rok na takie badanie i cud ze w ogole dostałem) zrobie i znow zadnych uciskow nie bedzie.

Gość hmmmm54545454
A ile masz lat?

To może to rzeczywiście jakieś nerwobóle, tylko nie wiem, jakiego obrębu ciała dotycza te bóle u ciebie.. A jeśli to nie to... to moze psycholog mógłby ci pomóc.. A juz ci mówię, dlaczego... to jest tak, że nasze ciało może odwzorowywać nasza psychikę... np. kiedy masz wrednego szefa i stresujesz się za każdym razem, kiedy masz pójść do pracy, wtedy może pojawiać się ból np. kręgosłupa.. a gdy wracasz do domu, może on mijać lub niekoniecznie.. Mógłbyś zrobić jeszcze EMG wzdłuż tych nerwów, w których odczuwasz ból, pH krwi i badania w kierunku boreliozy..

Gość kandydoza moze
Powodować podobne stany zrob z kału posiew na pasożyty i obecność candida albicans