Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyskaa173

mały nie chce jeść mięsa....

Polecane posty

Mam problem z moim 1,5 rocznym synkiem, gdyż mały nie chce jeść mięsa.. Próbowałam już różnych sposobów, normalnie zjada ziemniaki i jakąś surówkę a próba podania mięsa kończy się jednym wielkim pluciem... Dziewczyny może wy znacie jakiś dobry sposób ??

Gość maly jarosz ci rosnie
moze sprobuj zrobic mu zupe krem. ugotuj zupke np. na nozce i wszystko potem zmiksuj.

Mój syn również nie chce jeść mięsa. Jedynie zjada mielone i wędliny. Każde inne mięso czy to pokrojone, mięciutkie wypluje. Obawiałam się anemii ale nie, miał badaną krew i ma dobre wyniki, jest od urodzenia okazem zdrowia więc go nie zmuszam. Zjada za to chętnie wszystko inne. Ma 2.5 roku. Ja również za mięsem nie przepadam, więc może ma to po mnie :)

Gość sesiii
Jak nie chcę to niech nie je. Do życia nie jest niezbędne. Dawaj mu zamiast tego warzywa strączkowe, sojowe przetwory czy inne zamienniki białka.

a co ci powiedzial lekarz? czy maly naprawde powinien jesc mieso? moze nie warto go zmuszac skoro nie lubi.

Lekarz powiedział , żebym próbowała mu dawać.. problem lęzy również jeszcze w tym , że jesteśmy przed 2 operacją rozszczepu podniebienia i boję się o to, żeby mały miał dobre wyniki krwi ...

mój syn też do niedawna nie chciał jeść mięsa. ma niespełna 2 lata i ostatnio zaczął ładnie jeść mięso :) wczoraj nawet zjadł "schabowego" z piersi kurczaka :) poczekaj jeszcze trochę, może się przekona z czasem :) skoro nie chce jeść nawet zmiksowanego to go nie zmuszaj bo go jeszcze bardziej zniechęcisz :) a szynkę na kanapce zjada :) mój nie lubił mięsa, ale kanapkę z szynką i pomidorem czy ogórkiem pokrojoną w kosteczkę zjadał zawsze :)

a ja mysle ze to nie ma znaczenia.ktos wyzej napisal ze mieso mozna zastapic innymi rzeczami. sama piszesz ze maly ma problem tylko z miesem.urozmac mu zatem diete w inny sposob.kto wie czy to ze nie je miesa nie wyjdzie mu jeszcze na zdrowie

i tak pewnie będę musiała zrobić trzeba będzie podawać jakieś zamienniki za mięso... A szynke na kanapce też zjada nawet parówki lubi bardzo .

skoro zjada kanapki z szynką to na Twoim miejscu bym się nie martwiła :) zachęcaj go do jedzenia mięsa, ale nie zmuszaj. myślę że z czasem się przekona- tak jak mój synek :)

Gość sesiii
Dbaj po prostu żeby miał jakieś białko i nieistotne w jakiej formie. Wyniki będzie miał dobre bez względu na to w czym to białko jest. Zmuszaniem tylko go zniechęcisz. Powodzenia!

na przykład zagęszczaj mu zupy jajkiem :) jeśli lubi ser to też podawaj i jogurty, kefiry :)