Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikstura Kleofasa

POMÓŻ MI, DRUGA MIESIĄCZKA!!!

Polecane posty

Gość mikstura Kleofasa

Siemka. W lutym dostałam 1 raz miesiączkę i mija już teraz ponad trzy miesiące od tamtego czasu. Czy taka przerwa jest normalna? Czy mam iść do lekarza lub spróbować jakoś wywołać miesiączkę? POMOCY!

Gość ile masz lat?
ja pamiętam, że pierwszą miesiączkę miałam mając lat 13, potem jeszcze dwie, a potem pół roku nic zupełnie. Lekarz mi powiedział, że jeśli do 16 roku życia się nie unormuje, to wtedy mam przyjść na badania :)

Gość OLKA O_o
nie masz się czym martwić. jeżeli pierwszy raz dostałaś miesiączkę to ten drugi raz możesz mieć nawet za pól roku lub nawet więcej. zanim okres się ureguluje może minąć pomiędzy 2-5 lat. nie martw się, a jeśli dalej cię to niepokoi porozmawiaj z mamą i pójdźcie ewentualnie na rozmowę do ginekologa i on ci wszystko powie. mi przepisał tabletki na uregulowanie i teraz mam krótszy i uregulowany okres. ( Mastodynon- tak się nazywają te tabletki). powodzenia :)

Gość mikstura Kleofasa
Ja się cały czas boję, ze w jakimś nieodpowiednim momencie dostanę :( A czy można rozpoznać np. po śluzie czy jakiś cechach, że zaraz będzie kolejna miesiączka? I mniej-więcej do ilu miesięcy powinna pojawić się następna @, tj. kiedy "mam się zacząć" martwić? Ile mam jeszcze (około) poczekać? Jak na razie, dzięki wszystkim :)

Gość ile masz lat?
nie martw się, bo jak np pół roku, to np w sierpniu może sie zacząć dopiero. Zwykle przed wystąpieniem okresu pobolewaja piersi i dół brzucha, jesteś też bardziej rozdrażniona, pojawia się też więcej śluzu zanim się zacznie właściwy okres. Ponadto nie ma tak, że od razu chlusta:) Jak poczujesz, że masz jakoś mokro na bieliźnie, to idź do łazienki i sprawdź czy to tylko śluz czy pojawia się krew.. Nie mart się dziewczyno, jeszcze będziesz miała dość tych comiesięcznych miesiączek:)