Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLKA O_o

problem...

Polecane posty

Gość OLKA O_o

mam problem... :? tańczę w balecie i jutro mam bardzo ważny występ. obawiam się że dostanę okres. mam go już od 10 miesięcy i mam 13 lat. niekiedy używam tampony, ale częściej podpaski, bo przy tamponach boli jak się je wyciąga. a więc w balecie, jak wiecie lub nie, są dość obcisłe, dopasowane stroje. boję się użyć tampon bo mam obfity okres, używałam o.b. procomfort mini i troszkę mi przeciekły,a po za tym mam być w teatrze na godz. 10:00 a skończy się to wszystko ok 21:00. na początku mamy próbę generalną. moja pani raczej nie pozwoli na częste wychodzenie do toalety, a po za tym w toalecie (nie w domu) będzie nie wygodnie zmienić tampon. co mam zrobić. boję się że pani tego nie zrozumie. PS. bardzo się stresuje gdy dostaję okres. :/

Gość nie mam pomysłu na nick:/
a masz już regularne miesiączki? jeśli nie to nie jest pewne, że jutro dostaniesz. Ja też na początku używania tamponów czułam to samo co ty, bolało mnie, kiedy wyjmowałam, ale to było spowodowane tym, że po prostu za szybko je wyjmowałam ze strachu, ze przecieknę. Tylko się podrażniłam... Jeśli boisz się, ze przeciekniesz użyj normalnie tampona, ale załóż jeszcze wkładkę higieniczną, jest cieniutka, więc nie będzie widoczna:) ja tak zawsze robię kiedy gdzieś wychodzę a nie mam pewności, że będę miała dostęp do toalety. Na pewno poczujesz kiedy tampon przecieknie, ale wkładka cię ochroni przed plamami na ubraniu:) będziesz miała czas, żeby pójść do toalety bez strachu:)

Nauczycielka powinna to zrozumieć, na pewno też przeżywała podobne obawy i stresy. Ale proponuję zrobić tak jak napisała dziewczyna wyżej. W sumie kiedyś miałam podobny problem na zawodach pływackich, bo dostałam okresu właśnie w ich dniu. Ale jakoś to przeżyłam, szybko potem uciekłam do łazienki pamiętam :D