Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarraa

nie mogę zapomnieć tego widoku..

Polecane posty

Gość tarraa

Kiedyś z moim chłopakiem zatrzymaliśmy się w podróży w jakiejś uliczce w jakimś mieście, żeby zjeść zapasy kanapek, było to osiedle domków jednorodzinnych. Na podwórzu obok samochodu był zamknięty duży pies, w małym ogrodzeniu, naprawdę małym, do tego na krótkim łańcuchu. Pies kręcił się w kółko, a ziemia była wydeptana. Staliśmy tam jakieś 15 min, a on wciąż kręcił się w kółko. Odjeżdżaliśmy a on się wciąż kręcił. To było parę lat temu, nie miałam wtedy jeszcze dostępu do netu, nie wiedziałam co mogę zrobić. Teraz wiem, ze to świadczy o zmasakrowanej psychice psa. Nie mogę się pozbyć widoku tego zwierzaka kręcącego się w kółko i wydeptanego okręgu. Żałuję że wtedy nic nie zrobiłam :( Jestem totalnie przeciwna trzymaniu psów na łańcuchu..

Gość tarraa
nie wiedziałam gdzie, to było prawie 10 lat temu, a ja miałam 18 lat, nikt wtedy nie słyszał o czymś takim jak TOZ

goowno prawda, 10 lat temu był TOZ, działali Animalsi, a na pewno w całej Polsce działała policja i straż miejska 🖐️))

Gość barbaraOZ
a mnie przeraziło ostatnio coś innego. Obrońca zwierząt w programie tvn (chyba wczoraj czy przedwoczoraj) powiedział, że ludzi którzy znęcają się nad zwierzętami powinno się wieszać na haku i, żeby zdechli jak psy z głodu w klatce czy coś takiego. Byłam w szoku jak człowiek obrońca zwierząt może mieć w sobie tyle nienawiści ? Druga sprawa skoro są tacy dobrzy jak to przedstawiają to czemu nie pomogą biednemu chłopowi na wsi, nie dadzą na budę, nie wytłumaczą itd ? Czemu potrafią tylko zabierać psy, gnoić ludzi ? Otóż dlatego bo mają z tego pieniądze i to jest smutne, że wykorzystuje się pieski po to by zbijać kase. Po tym programie i po tych słowach nic ani grosza im nie wpłacę a wszystkimi fundacjami i wielkimi obrońcami gardzę !!! Człowiek drugiemu człowiekowi życzy "żeby zdechł" i namawia do wieszania na haku. SZOK. Jutro będę rozmawiać z prawnikiem bo takich rzeczy nie powinno się mówić w TV. Mam nadzieje, że ktoś zajmie się tą sprawą.

"Chociażby po zwykłą straż miejską" co ma do tego straż miejska ? Z tego co mi wiadomo prawo zezwala na trzymanie psa na łańcuchu.

Gość bo prawo
tworzone jest przez idiotów

Gość bo prawo
obrońca zwierząt powiedział prawdę, popieram i też bym tak zrobił

"bo prawo tworzone jest przez idiotów" Nie, idioci chcą prawo zmienić na siłę dając psom przywileje ludzkie co jest nienormalne. Dla mnie świnia czy kot czy pies to takie samo zwierzę i nie rozumiem czemu psy są tak wyróżniane ?

Gość bo prawo
dla mnie pies czy świnia ma większą wartość niż ty rosalindo matolindo

Gość bo prawo
uważam że pies jest na równi z człowiekiem, tak, nie widzę powodu by był poniżej

Gość ljh;kg;;
noxekia, wypierdalaj głupia dziwko

"Pies czuję tak samo jak człowiek cierpienie" Fizycznie pewnie tak, ale to nie jest powód, żeby stawiać go na równi z człowiekiem. Bez przesady. Dla mnie akurat psy to najgłupsze ze wszystkich zwierząt. Nie znoszę tego latania wkoło, skakania, piszczenia, szczekania. Już bym wolała mieć w domu świnie niż psa. Absorbują uwagę, ale chyba właśnie wam o to chodzi ? Bo kiedy jest się samotnym i nieszczęśliwym pies zabija czas. Współczuję. Ps. za katowaniem żadnego stworzenia nie jestem.

Gość a walkę zoofilów o ich
prawa tez popierasz? W końcu koza też człowiek :classic_cool:

Gość wenflonik
koza jest ważniejsza od człowieka bo ja tak mówie ! Zmienić prawo ! Wolność dla kozy ! Koza na kanape !

Gość bykuś23
dla mnie moj kon jest najwazniejszy bo zarabiam na nim

Gość hljhl
ljkhljkhk

Gość bbjk
kjhglkh