Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdsfsfd

Zatkane ucho

Polecane posty

Gość dfdsfsfd

Od 4 dni mama zatkane ucho.W piatek ranow stalam ju nie slyszalam na prawe ucho, ogólnie po calym dniu jest jakby lepiej ale gdy wstaje rano jest gorzej niz dotychczas. Własnie zrobiłam sobie dwukrotnie! czyszczenie uszu a-cerumen i solą fizjologiczną, niestety nic nie dało. W zasadzie dzisiaj praktycznie w ogóle nie słysze na to ucho. Uszy czyszcze zazwyczaj delikatnie wigotnym patyczkiem albo recznikiem. Co robic, czym odwoskowujecie uszy?

Gość ja zasysam gruszką
do odciagania glutów z nosa ;P

Gość zapłakanakarolina
ucho to głupstwo, dobrze że nie masz zatkanej pipki

duza strzykawka z sola fizjologiczna i przaplucz pod sporym cisnieniem, jesli to nie pomoze idz lepiej do lekarza..bo to zbyt dlugo trwa a jesli wczesniej byles przeziebiony to lepiej nie ryzykuj jakiejss infekcji :(

Gość dgeghethtrj
zgadzam się, że lepiej iść do lekarza. Jeżeli będzie gorzej? A wtedy to ból, ból i ból. Idź póki czas ;)

Gość aqswfrtgyhjuqfghjkfghjkl
idz do lekarza to niewiele kosztuje oni maja taki patyk w ksztalcie kanalu ucha i swiatelko zajmie to kilka minut i po klopocie bo tam pewnie cos wpadlo ale sama nie probuj http://www.youtube.com/watch?v=GutTCe7YnTI

Gość ucho od sledzia
zalewaj 7 dni oliwa z oliwek i wtedy przeplucz poszukaj gabinetu gdzie maja urzadzenie (takie male szczypczyki co wkladaja do ucha i rozcina wosk i wyciagazapieg trwa 2 minuty minuta na ucho i juz nigdy wiecej problemow. jezeli znajdziesz taki gabinet to oni czyszcza tez ucho profilaktycznie bardzo dokladnie. zabieg w londynie kosztuje 250pln. i jest robiony na miejscu. aparat ktory strzela woda pod cisnieniem to przezytek i czesto sie nie sprawdza.

Gość ucho od sledzia
czyli do obiadu wszytko byloby juz jak nigdy wczesniej. poprawa jest natychmiastowa. zadnych powtorek i ponownych wizyt

Ines, niby jesteś lekarzem, a dajesz rady, które mogłyby skończyć się tragicznie. Autorko zatkaj mocno nos palcami i z całej siły próbuj wypychać powietrze, nos musi być tak zatkany, zeby przez niego powietrze się nie wydostawało.

Gość ucho od sledzia
tu masz linka sorki ze to londyn ale zobacz sobie to urzadzenie. nie potrzebne sa jakies dodatkowe zabiegi z twojej strony. jezeli jednak znajdziesz gabinet gdzie taka mala maszynka strzela ci ciepla woda w ucho to licz sie na nawroty ryzyko i to ze oni najpierw poprosza cie o zmiekczenie tego kamienia woskowego np oliwa. ja tak mialem pare lat temu poprzez latanie samolotami. bylo minelo http://www.clearearclinic.com/services.html

Gość dfdsfsfd
zapuszcze na noc parafine i pojde jutro do lekarza

CarrieBradshaw.:::czyli woda ktora stosuje sie do normalnego plukania cisnieniowego ma gorszy wplyw niz dmuchanie z zamknietym nosem gdzie narazic mozesz na pekniecie blony bembenkowej-----zastanow sie troszke

Gość dfdsfsfd
dmuchanie nie pomoże przy woskowinie zanim pojde do laryngologa musze isc do internisty :/ jak poje prywatnie to zaplace min.100zł za odetkanie ucha :/ paranoja

Gość dfdsfsfd
a juz sprawdzilam wizyta kosztuje 160zł :/ masakra sikałam ta wodą ze strzykawki az rozbolalo mnie ucho

jesli wiesz cos wiecej niz ja...to gratuluje, ale nie gadaj idiotyzmow jak nie masz pojecia...

Dfdsfsfd nie przemywaj więcej tego pod ciśnieniem, bo możesz więcej szkody niż pożytku narobić. Zadzwoń do swojej przychodni, w większości przyjmują laryngolodzy i zapytaj o terminy.

tylko nie slyszysz?? ciesz sie!! mi zatykalo sie ucho to szalal mi blednik i caymi dniami wymiotowalam ;) w szpitalu laryngolog powiedzial "niektorzy tak poprostu mają" ;D

Carrie....________ Płukanie ucha jest zabiegiem bezbolesnym, wykonuje się je poprzez skierowanie strumienia wody w temperaturze pokojowej pod ciśnieniem przy użyciu strzykawki do przewodu słuchowego zewnętrznego po odciągnięciu małżowiny usznej do tyłu i góry. podstawy sie poznalo ? jak nie to niech cicho siedzi

Ines, wiem czym jest płukanie ucha, ale nie pierdol, ze ma robić to cały czas, bo sobie krzywde zrobi, a autorka napisała już, że to jej wcale nie pomaga. Wiec ogarnij. ;)

CarrieBradshaw....a moze zejdz z mojej osoby to mi ulzy co ?...ja nie kwestionuje twoich wypowiedzi a skoro taki znawca jestes czy taka to udzielaj rad o ktorych masz pojecie..to tyle do ciebie i -bez odbioru...

CarrieBradshaw...."caly czas" nigdzie tego nie napisalam wiec naucz sie sledzic wypowiedzi pisemne i nie mow juz wiecej nic... duza strzykawka z sola fizjologiczna i przaplucz pod sporym cisnieniem, jesli to nie pomoze idz lepiej do lekarza..bo to zbyt dlugo trwa a jesli wczesniej byles przeziebiony to lepiej nie ryzykuj jakiejss infekcji ....oto moja kwestionowana przez ciebie i wyszczekiwana wypowiedz....

Boże, ale z Ciebie tępa strzała. :classic_cool: Autorka pisała, że już to robiła. Więc to Tobie radze podszkolić się w dokładnej analizie postów kafeterian. :classic_cool:🖐️

Poza tym, autorka pisze w formie zeńskiej, a Ty nakurviasz do niej, jako do meżczyzny. Więc o czym my rozmawiamy. :O Nie konwersuje z przygłupami. :classic_cool:🖐️ Wybacz autorko, za wylewanie osobistych frustracji w stronę Ines na Twoim topiku, ale nie mogłam zniesć już. :classic_cool:

Gość jkrhfiuewjj
Nie używajcie patyczków kosmetycznych do oczyszczania ucha z woskowiny! To z nich odrywają się strzępki waty, które gromadzą się w uchu. Poza tym tymi patyczkami to upycha się jeszcze tę woskowinę!

CarrieBradshaw.......ale blad popelnilam w rodzaju meskim albo zenskim, pewnie urazilam autora/ke tego tematu....odepnij sie od mojej osoby i milego dzionka ...

Nie bede sie odpinac, bo niby jestes kurva lekarzem, a dajesz rady z cipy wyjete, które mogą poważnie zaszkodzić. Autorko sprobuj to z nosem, powaznie mowie. W miedzyczasie dobrze by było jakbys wypowiadała słówo, które ma "r" w sobie. Mi kiedys laryngolog kazał powtarzać przy owej czynności "czterdzieści cztery" ;)

ale ignorant z ciebie ...i pomachaj jeszcze lapka lub wpisz kawal ktory wymiata...