Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorszu

kochane mamy:)

Polecane posty

Gość Dorszu

ile razy wstajecie w nocy do swoich noworodków?mój synek budzi się tak na karmienie i przewijanie 2-3 razy w nocy.czy to nie za mało?:)bo jak miałam go po prodzie przy sobie przez 3 dni w szpitalu to noce były nie przespane.

Gość wszystko ok
.

mój na samiutkim początku spał długo, nawet 7 godzin, później jak już wyszliśmy do domu to budził się co 1,5 godziny, z zegarkiem w ręku :) tak w dzień jak i w nocy.

Gość mamusieńka..
ja w cale w nocy nie przebierałam no chyba że była kupkia

Gość bo tak i już
mój maluch po wyjściu ze szpitala przesypiał ciągiem 6 h w nocy, czyli ostatnie karmienie ok 23 a potem budził się 5 lub 6. W rzadkich wypadkach budzil się jeszcze o 3.W życiu nie wpadłam na pomysł żeby się martwić z tego powodu :P

Gość Dorszu
No ja też przebieram tylko jak ma mokro albo kupka jest,ale że kupki robi po każdym praktycznie karmieniu to muszę za każdym razem przewijać gdy się tylko obudzi.czasem marze żeby przespać całą noc jak za dawnych czasów;)

Gość Dorszu
no ja sie martwie gdyż nie mam się kogo poradzić:)moja mama i teściowa są za granicą i dla mnie to wszystko takie niewiadome jest.tyle sie pytań i watpliwości rodzi w głowie że szok.dlatego z nawet z najgłupszym mogłoby się wydawać pytaniem zwracam się do was:)

Gość niespokojna o karmieniee
Mialam założyc podobny temat :). Moje dziecko jadło z butli i budzilo sie co okolo 3 godziny na karmienia w ciagu calej doby ,i nie wazne bylo cyz je moje odciagniete czy miesznake (maly mial problemy z ssanie piersi i musialam odciagac).Teraz juz ladnie ssa piers,i ja staram sie go czesciej przystawiac do persi,zeby wiecej jadl mojego niz modyfikowanego.Tu moje pytanie o karmienie nocne.. np dzis w nocy podjadl ze 3 4 razy z piersi,tylko ze nie oproznia ich do konca,tylko possie chwile i spi dalej,marwie sie tym dlaczego wystarcza mu tylko troszke mojego mleka i ,,pada,, normalnie zarlok z niego straszny-z butli wyciaga czasem 100ml,a jak possie moja piers pare minut napewno tyle nie wypije... boje sie ze sie odwodni,ze jest glodny :/

Gość Dorszu
ja tez miałam taki dylemat i myślałam że się nie najada bo raz musiałam zostawić małego na 3 godz i gdy chciałam ściągnąc pokarm to okazało się że jest go za mało i dokarmiłam mlekiem modyfikowanym to jak się dossał to odrazu zjadł 80 ml.ale tylko raz dałam butle a tak ssie tylko pierś i wydaje mi sie ze się najada.pytałam położna jak była u mnie i stwierdziła że mam dobry pokarm...i ptrzebuje ssać pierś tak co 2- 3 godz więc raczej prawidłowo.

Gość do niespokojna o karmienie
Wychodzi na to, że Twoje dziecko wcale nie jest głodne, tylko ma silną potrzebę ssania. Jak obudzi się w nocy pierwszy raz, to podaj smoczek albo troszkę wody, za drugim razem dopiero podaj pierś, ale jak zobaczysz, że nie je normalnie, tylko troszkę podjada, to znaczy, że faktycznie nie jest głodne i podaj znowu smoczek. Zobaczysz, że po 2-3 nocach przestanie się budzić.