Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyta878787

MOJE DZIECKO PO SZCZEOPIONCE MA DRGAWKI GORĄCZKOWE

Polecane posty

Gość edyta878787

Przy temp juz 37.4 C, a ma 2 lata, zaczelo sie to 5 m-cy temu. dawniej miewala temp prawie 39 C i nic. Teraz mały skok i traci przytomnosc dostaje drgawek, kazdy raz to dla mnie szok. Czytalam ze wiele dzieci ma tak po szczepionkach, u niektorych doszlo do padaczki. ale zaden lekarz nie powiem mi w twarz. ciagle to samo czy w rodzinie są takie przypadki itd... nigdy nie mialam w rodzinie ani mąż zadnych padaczek, drgawek goraczkowych ani chórób genetycznych. Moja prababcia i pradziadek żylo po 93 lata, od meza strony po 85l bez chorób. Nie zaszczepie dziecka juz na nic. Jestem wściekla!

Gość cala prawda o szczepionkach
moze teraz mamusie zacznal myslec i uwierza ze szczepionki to jeden wielki syf. masz racje ze kiedys ludzie sie nie szczepili i zyli dlugo i szczesliwie . ja tez jestem przeciwna jakimkolwiek szczepieniom

Gość sgdfgdg
A o jakich szczepionkach mówisz?

Gość jasne sukko
sama sobie odp ! nagle takie temat gdy przed chwila byl o szczepieniach wez wypierdalaj

Gość mama24l
A to była szczepionka skojarzona?

Gość edyyta87878787
tak był to pentaxim

Gość edyyta87878787
do prostaczki wyżej NiE odpisuje sobie sama i nikgo od szczepionki nie odwodzę, mnie rodzice przeciez też kiedys szczepili! napisalam jaka sytuacja spotkala moje dziecko (ktore nie jest pierwsze) i ze wiecej nie zaszczepie dziecka. jesli jestes taką wulgarną matką dziewczyno to wspóczuje twpjemu dziecku patologicznej matki.

Gość edyyta87878787
chciałam porozmawiać z mamami którym sie to tez przydarzyło. wiem ze sa takie mamy bo czytalam w internecie historie dzieci z takimi samymi przypadkami.

Gość Królowa Polski
ja oglądałam Między Kuchnią i salonem jak gościem była minister zdrowia ewa kopacz z córką (lekarzem). Kopacz podpisala milionowe kontrakty na szczepionki sprowadzane do PL, prowadząca zadała pytanie jej córce ''CZY SZCZEPI PANI SWOJE DZIECI''. Dr Kopacz odpowiedziała krótko ''NIE''

Gość LunaLunaLuna
Autorko,polecam ten blog: http://nieszczepie.blogspot.com/ Tam znajdziesz podobne historie i porady co robic w razie powiklan poszczepiennych,ktore zdarzaja sie baaaardzo czesto!! Sama zrezygnowalam ze szczepienia MMR-nie bede ryzykowac zdrowiem mojego dziecka,bo banda konowalow umylsila sobie taki, a nie inny kalendarz szczepien! A na kafe zamiast normalnej dyskusji o szczepieniach,przeczytasz zaraz wyzwiska pod swoim adresem ..szkoda gadac :O Pozdrawiam :)

Moje dziecko do tej pory boryka się z powikłaniem po szczepionce, kolejny psycholog rozkłada ręce, czeka nas wizyta w następnej poradni. I nikt nie potrafi mi doradzić, czy mogę bezpiecznie zaszczepić Priorixem.

Gość LunaLunaLuna
falea,a po co chcesz szczepic??kiedys tej szczepionki w kalendarzu w ogole nie bylo:O ja na odre-swinke-rozyczke zaszczepie dopiero jak mala skonczy 12 lat-tak mi polecił nasz pediatra :( I to głownie z powodu rozyczki, bo ani odra ani swinka nie sa chorobami, na ktore powinno sie szczepic!

Gość LunaLunaLuna
Falea,z tego co pamiętam to Twoja corka ma opoznienie mowy,tak? Cos sie poprawiło? Moja mala ma obecnie 22 miesiace i tez odstaje nieco od rowiesnikow pod wzgledem mowienia:( I zastanawiam sie czy to przypadkiem szczepienie Infanrixem nie spowodowało takiego stanu:(

no i dlatego właśnie ja nie udziwniam i szczepię normalnymi szczepionkami bez żadnych dodatkowych i skojarzonych że o zalecanych nie wspomnę :D

Ja chcę zaszczepić, bo boję się komplikacji po odrze, a pojedynczej szczepionki przeciwko tej chorobie już nie ma. A córka zawzięła się jeszcze bardziej i nie mówi już nic (poza tym, że nas woła) a na wszelkie prośby reaguje śmiechem, lub pokazywaniem języka :) A lekarzy ignoruje totalnie. Wszyscy każą nam czekać.

autorko, mój syn po szczepieniu na gruźlice i wzwb w szpitalu po urodzeniu dostał małopłytkowości nie były to drgawki, ale powikłanie było radzę ostrożnie z tym swiństwem, jakim są szczepionki, chociaż nie powiem, szczepiłam go później, dużo później dtp, ale jeszcze 3 dawki nie otrzymał

Gość LunaLunaLuna
falea,a probowalas cwiczyc z małą z ksiazeczkami Wianeckiej "Kocham i ucze sie mowic"??

Luna, dziękuję za zainteresowanie, ale córka ma raczej inny problem, niż po prostu kłopot z mówieniem. Zobaczymy co powie kolejny specjalista.

Gość LunaLunaLuna
:) Trzymam kciuki zeby bylo OK:)

FALEA,CO TO ZA PROBLEM? MOZESZ NAPISAC? mOJ SYNEK TEN NIE MOWI,MA PRAWIE 3 LATA:( JESTEM ZALAMANA :(

Luna - dziękuję :) Małgosia, chłopcy przeważnie później zaczynają mówić i nie powinnaś się na razie martwić.

Gość falea a czy
u Twojej córki nie podejrzewają autyzmu?

szkoda ze nie chcesz napisac falea:( moze by mi to ułatwiło szukanie przyczyny braku mowy u mojego dziecka:(

Małgosiu, nie wiem jak Ci pomóc, bo my sami nie wiemy i tak jak pisałam, czekamy na opinię kolejnego specjalisty. A robiłaś synkowi badanie słuchu?

Gość edyyta87878787
moja córka ma teraz prawie 2 lata. juz 3 razy lezala w szpitalu po 2 tyg. badania wyszly OK eeg i tomografia, ale maly skok temp. i dziecko odplywa. pierwszy raz to był szok była reanimowana, teraz kazdy skok temp. i odrazu jedziemy do szpitala boje sie, że w domu nie będe mogla jej prawidlowo udzielic pomocy,i za kazdym razem w szpitalu traciła przytomnosc, drgawki, brak oddechu. Mam przypisany relsen gdy wystąpią drgawki, ale nie wiem czy dałabym radę jej go podać. to straszny stres dlatego wole jechac do szpitala. Moje dziecko jeszcze nie mówi opróc mama, tata,myju myju, nie. ale nie łączyłam tego akurat ze szczepionką

Gość lkkkklll
moj syn ma 2 latka i nie mowi-kazdy ma swoje tempo rozwoju, ale po szczepieniu w 6mcu wyszla mu alergia pokarmowa i azs

Gość edyyta87878787
Kolejnego dziecka napewno nie będę szczepiła. MOja mama ma znajomego, którego rodzice byli lekarzami i dorosły facet już mówił że jego rodzice nie szczepili ani jego ani rodzenstwa. On teraz też nie szczepil dzieci. Cos w tym musi być, skoro lekarze nie szczepią własnych dzieci. Zwykły człowiek myśli nie chce zaszkodzic dziecku a noż coś sie przyplacze, będę zalowala ze nie zaszczepiłam. Ja kupowalam pentaxim zeby nie kuć dziecka 3 razy tylko raz, chcialam dobrze a teraz czuje sie winna. Mogłam się bardziej tym tematem zainteresowac za wczasu.

Gość dominikaaa8
moja córka po szczepionkach tez dostała azs :( wkrótce czeka nas mmr ale nie chce dac córki zaszczepic tym świnstwem. boję sie tylko ze sanepid nam kare dowali i zagrozi sądem- taką mamy demokracje i wolność w tym zasranym kraju. szkoda gadać.

Gość dominikaaa8
http://www.petycje.pl/7000 tu jest petycja do minister zdrowia żeby samemu można było decydować czy chce sie szczepić czy nie. Chcecie to podpiszcie.