Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 165478952134

szare pranie

Polecane posty

Gość 165478952134

macie jakieś sposoby żeby białe ubrania znów były białe a nie szare?

Gość sdfghjkl
to zalezy z jakiej tkaniny sa rzeczy,przedewszystkim dobry proszek do białego np vizir,wysoka temperatura i ew wybielacz i dobre płukanie.

zagotowałam stary,duuuży garnek wody,sypnęłam na oko sody i proszku do pieczenia(bo to miałam pod ręką) gotowałam na wolnym ogniu około godzinki czasu i białe bluzki znowu są białe :) zadne viziry i vanisze Do niedawna był w sklepach ACE Blou,świetnie wybielał i nie zółkły po mnim tkaniny ale od dłuższego czasu nie ma go w żadnym sklepie,więc polecam wygotować białe rzeczy

dziś robiąc pranie białych koszul męskich i nie tylko myślałam że zapytam Was o to samo jakich wybielaczy dodajecie do prania

Gość do autorki....
Szare ubrania są, kiedy filtr nie jest czyszczony.

Gość ja plecam vizir
i pranie w wyzszej temp conajmniej 50st. C.

Gość a co powiecie na to?
Włożyłam białe koszule do pralki, wsypałam b. dobry proszek, uprałam w 40 st. jak zwykle, wyjęłam z pralki białe koszule - wszystkie, poza jedną! jedna wyszła szara całkowicie, mimo, że przed praniem była biała, a wcześniej wiele razy ją prałam! Nie wiem co robić, bo strasznie ją lubię :o A cała reszta biała!

białe zawsze piorę w 60 stopniach i dobry proszek ale i tak nie jestem do końca zadowolona kiedyś a amway stosujecie podobno dobry