Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :-((((((((((((((((((((((((

brak ubezpieczenia zdrowotnego

Polecane posty

kochani moze doradzicie cos straciłam ubezpieczenie z urzedu pracy (bo najzwyczajniej pomylily mi sie terminy podpisania listy)nie obchodzilo ich juz to ze przeciez umyslnie tego nie zrobilam,bo przeciez trace ubezpieczenie... ale do rzeczy... bede musiala pojsc dzisiaj popoludniu do lekarza z synem, nie stać mnie teraz na prywatną wizyte, wiec nie wiem co mam zrobic :(

Gość chyba nie tak źle
O ile pamiętam, WSZYSTKIE dzieci z klucza są objęte ubezpieczeniem. Tylko Ty masz problem, Twój syn nie. Ale lepiej zadzwoń do NFZ spytać.

Gość przecież to ty
miałaś ubezpieczenie w pup, a nie syn, więc o co chodzi?

Gość No Kurcze ludzie
Mnie kiedyś pani z up powiedziała że jeśli chodzi mi tylko o ubezpieczenie to książeczkę może mi podbić opieka społeczna. Może tam przejdz się i czegoś się dowiesz. Swoją droga czy u was tak sprawdzają książeczkę? Ja zwykle rejestruje córkę telefonicznie i nikt mi do książeczki nie zagląda

wlasnie czekam, bo o 8 godz dopiero ktos odbierze kiedys, jakis czas temu jak wrocilam z anglii to nie miałam ubezpieczenia, wtedy tez syn zachorowal i nasza lekarka(inna niz teraz) powiedziala ze kazde małe dziecko ma ubezpieczenie, ale on wtedy mial moze 4 lata, a teraz ma 10 lat....

Gość No Kurcze ludzie
Dziesięciolatek to też przecież dziecko.

Gość Ubezpieczenie jest Ci potrzebn
w momencie kiedy lekarz będzie chciał wypisać zwolnienie, a na wizytę raczej nie jest potrzebne. racją jest ze wszystkie dzieci do 18 roku życia objęte są ubezpieczeniem, czy tam bezpłatną opieką zdrowotną, ale jednak w rejstracji tego wymagają mimo ze wiedzą ze nie trzeba:o trzeba walczyć o swoje i kłócić się, zeby im wbić do łba ze jest tak a nie inaczej:o

Gość 10-latek niec chodzi do szkoły
? Przecież dzieci szkolne objęte są ubezpieczeniem zdrowotnym szkolnym.

Gość Ubezpieczenie jest Ci potrzebn
a jeszcze takie niedelikatne pytanko...a czy ojciec dziecka jest ubezpieczony??