Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ankatorunianka

pomoge z chemi

Polecane posty

No widzisz... ja lubię chemię ale jeszcze bardziej biologię. Szkoda, że nie udało się dostać na biotechnologię.

Matma ok ale fizyka to była czarna magia na studiach. kuleczka stacza się po pochylni uderza w sprężynę. Jak bardzo wgniecie się sprężyna i jak daleko kulka wtoczy się po pochylni. Brrrrrr

Do "sucz jakich mało" heh zauważ że w moich wypowiedziach nie ma nic o sexie ani niczym z tym związanym. Jak często spotykasz tu na kafe ludzi ze swojego miasta?

Gość bzzzykacz
sucz jakich mało: "i tak od słowa do słowa może ktoś ją jednak bzyknie... " 10/10 :D

heh sucz seks jest fajny ale wybacz nie musze szukac na kafe jak ty bo cos mi sie wydaje ze po to tu wlasnie jestes

mlody 26 ta fizyka nie byla taka trudna to jak z matematyka wystarczylo opanowac wzory i wszystko szlo obliczyc))))

Jedna poprawka. W matmie można było wykuć wzory i nauczyć się obliczać pochodne, całki, macierze. W fizyce nie tylko trzeba umieć wzory ale trzeba rozumieć co się robi.

Gość bzzzykacz
Młody tu od roku szuka jakiejś dupencji po 40ce i żeby lubiła nosić rajtki :classic_cool:

Gość bzzzykacz
Raczej tak, pisał, że sam też zakłada rajtki :P

Widzę, że jest tu sporo ludzi bacznie obserwujących moje poczynania. :) Miło mi z tego powodu. Skoro śledzicie i wiecie gdzie pisze to znaczy, że sami bierzecie udziałw dyskusjach jakie was interesują. Wystarczy, że pojawi się jakiś odpowiedni temat. Ja przynajmniej mam jasno określone cele i upodobania.

Gość usun tego fonta czlowieku
do jasnej ch!

Do "ankatorunianka" Koledzy już sami odpowiedzieli na Twoje pytanie po co tu jestem. :)

"sucz jakich mało" nie zawracaj doopy, my tu nie o tym. hahaha Mało z fotela nie spadłem. Mistrz ciętej riposty!

Do "ankatorunianka" Niekoniecznie może chodzić tylko o te trzy grupy związków. Po pierwsze wzorów strukturalnych się nie oblicza tylko rysuje. Po drugie wzory sumaryczne to uproszczony zapis związku z zachowaniem poprawnej liczby atomów danego pierwiastka w cząsteczce czy związku. Np. H2SO4 (Wedłóg Hilla)

alkany to weglowodory nasycone wzor to Cn+H2n+2 gdzie C to wegiel i teraz tak 1 CH4 metan 2 C2H6 etan 3 C3H8 propan 4 C4H10 butan 5 C5H12 pentan 6 C6H14 heksan 7 C7H16 heptan 8 C8H18 oktan 9 C9H20 nonan 10 C10H22 dekan jak widzisz n to po prostu ilosc wegla obliczasz c (wstawiasz cyfre odpowiadajaca danemu gazowi np 8 przy oktanie)+H i teraz robisz 2*n(czyli nasze 8) to jest 16 +2 daje 18 czyli oktan ma 8 czasteczek wegla i 18 czasteczek wody i mozna to zapisac równiez tak CH3=CH2-CH2-CH2=CH2-CH2-CH2=CH3 JAK POLICZYSZ WSZYSTKIE CYFERKI TO ZOBACZYSZ ZE JEST 18 PRZY TAKIM ZAPISYWANIU TRZBA ROWNIEZ PAMIETAC ZE = TO TEZ WODOR I KAZDE C MUSI MIEC 4 TAKIE WODORY WIEC NP =CH2= MASZ 4 BO DWIE LAPKI I DWOJKA W WODORZE NP CH3= JEDNA LAPKA I TROJKA I TEZ DAJE 4