Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doniajulia

Po prostu ciąża

Polecane posty

dokładnie tak. niektórzy lekarze mówią, że jak masz dolegliwości ciążowe, to znaczy że z dzieckiem jest ok. Gorzej jak symptomy ustaną z dnia na dzień. A jak narazie, możesz spać spokojnie. A na plecy, no cóż, sprobuj znaleść pozycję, w ktorej najmniej bolą i odpoczywaj. Lekki masaż też będzie dobry. Powiem, ze to moja trzecia ciąża, ale jak mnie przycisnęło do przytulania kibelka, to ryczałam jak dziecko. W poprzednich dwóch ciążach w pierwszym trymestrze miałam tak samo... mdłości i wymioty. Teraz dodatkowo, to głowa mnie często boli, ale cóz jakoś wytrzymam. Ważne, że kruszynka zdrowa :)

Gość syll19
to jest najwazniejsze... gratuluje 3 juz ciazy... to przynajmniej wiesz jak poród wyglada :)

Gość jaleczka
oj, dziękuje :)tak bardzo bym chciała ;) ale to dopiero 1 raz kiedy podjeliśmy próby wiec zbytnio jak sie tyle czyta ze inni tyle próbują i nic to tez za bardzo nie wierze w to :)

poród nie jest tak straszny. Jakby nie było, jest to najpiękniejszy ból jaki moze być, w końcu na świat pogamy przyjść nowemu życiu :) Pierszwe bóle porodowe miałam jak no okres, wcale nie takie mocne, a bóle parte.... no cóż najlepiej porównać to uczucia, kiedy kupę ci się chce. I nie myślisz wtedy czy boli czy nie, ale o tym że za chwilę bedziesz miała w ramionach swoje dziecko. Niestety u mnie wystąpiły komplikacje i córcia przyszła na świat przy pomocy vacuum (próżnociąg położniczy). A drugi poród skurcze były trochę bardziej bolesne, gdyż te pierwsze skurcze miałam dodatkowo krzyżowe. Ale najważniejsze, to nie bać się porodu. Ja za nic w świecie nie chcę urodzić przez cesarkę. Dla mnie poród naturalny jest najlepszy...

jaleczka, z niecierpliwością będę czekała na dobre wiadomości od ciebie. Ja teraz jestem w 3 ciąży, ale w pierwszej z nowym partnerem (jestem po rozwodzie) i chcieliśmy mieć bardzo dziecko. Nie było to takie proste, ponieważ mój partner mieszka w Irlandii. Ale mój organizm jest tak regularny, że wystarczyło obliczyć owulację. Mój ukochany Osasu kupił mi bilet, ja poleciałam na tydzień i wróciłam już w ciąży. Więc głowa do góry. Za pierwszy razem też się udaje, a niby po 30-ce trudniej, a mnie się udało :P

Gość jaleczka
no to super :) jak udało ci sie tak szybko zajśc :) mój tez w anglii i akurat miałam płodne przed jego wyjzadem.. aktualnie siedze sama w domu no i tak czekam i czekam... to by było dla mnie ogromne zaskoczenie jakbym za 1 razem zaszła w ciżze , tym bardziej ze mój cykl jest długi 38 dni...

Gość jaleczka
mam nadzieje ze poszczesci mi sie tak jak tobie:)

Ja mam cykl idealnie książkowy 28 dni. Mierzyłam temperaturę i obserwowałam śluz i tyle dla mnie wytarczyło. Najlepiej zacząć próbować na 2-3 dni przed owu, gdyż może się przesunąć. A twój cykl, choć długi, to jest regularny????

Gość jaleczka
no tak nie dokładnie :(raz 36 a raz 38 ale ostatnio co 38 wiec na tyle obliczyłam wiem ze predko na jakiekolwiek objawy wiec dlatego czekam na okres. a ty miałas jakies objawy po tym 1 tyg

na początku kompletne nic, oprócz mojego przeczucia. objawy pojawiły sie w 6 tc ( czyli 4 tygodnie od zapłodnienia). Wtedy pojawiły się mdłości, wymiot, bóle piersi. Z tym biustem ponoć różnie bywa. Może zacząć boleć i rosnąć już po kilku dniach od zapłodnienia. Ale lepiej na siłę nie doszukiwać się symptomów, gdyż te pierwsze są podobne jak przed okresem. Jeśli mniej więcej wiesz kiedy mogło dojść do zapłodnienia, a twoje cykle są tak długie, nie musisz czekać do dnia spodziewanej @. Po dwóch tyg od zapłodnienia poziom hormonu HCG jest na tyle wysoki, że jest wykrywany przez test lub badanie krwi na betę.