Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudyna_31

37 tydz ciąży

Polecane posty

Gość Klaudyna_31

Witam, Jestem w 37 tyg ciąży, jest to moja pierwsza ciąża i przyznam szczerze ,że chyba zaczynam panikować. Od kilku dni brzuch mam twardy jak skała, Mała uciska mi dolna cześć podbrzusza, prawie co chwile chodzę siusiu nie wiem czy tego typu objawy są normalne? Nie mam siły chodzić bo nawet krótki spacer sprawia mi trudność ( ucisk na pęcherz). Najbardziej martwi mnie twardość brzuszka i ucisk w podbrzuszu.Pomóżcie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość a twój lekarz tego nie wie??
??

Twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne-macica ćwiczy przed wielkim dniem :) W trakcie skurczu-twardnienia ćwicz sobie oddychanie przeponą-przyda się przy porodzie. Ucisk na pęcherz jest zapewne spowodowany tym, że maleństwo się wyprostowało-wstawiło główkę. Zauważyłaś opuszczenie się brzuszka?

Gość Klaudyna_31
brzuszek jeszcze mam wysoko. Zastanawiam się czy nie podjechać do lekarza. Już sama nie wiem co mam robić.

mam te same objawy co Ty,wszyscy mowia ze to juz nie dlugo,co mnie cieszy,bo nie chce miec znowu wywolywanego porodu.

Jeżeli bardzo się niepokoisz to jasne, że jedź do lekarza, lepiej 5 razy spanikować, niż raz zlekceważyć coś ważnego.

Gość Klaudyna_31
Dziękuję Kobietki za pomoc, ciut mi lepiej. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość mama czerwcowa 2011
hej :) wszystko mam identycznie :p z tym ze brzuszek juz mi sie jakis czas temu obnizył... ale brzuch czesto robi sie twardy i na dodatek takie kucia w zebrach brr ale juz koncze 37 tydz :) pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia i szybkiego porodu :)

Gość Klaudyna_31
Mamo czerwcowa:) Pozdrawiam również, dziękuję i wzajemnie:)

Gość motylekkolorowy
Ja nie dotrwałam juz do 37 tc wiec sie nie wypowiem, moje malenstwo przyszlo na swiat w 36 tc i 4 dniu:) Bez twardnienia brzucha i obnizenia brzucha. Powodzenia:)