Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulsss

gdzie robicie zakupy?

Polecane posty

Gość anulsss

Chodzi mi o jedzenie dla dziecka. Gdzie, Waszym zdaniem opłaca się kupować słoiczki, A może ktoś może polecić jakąś stronę internetową gdzie można zamówić taniej?

Gość mamciaaaaa
a po co słoiczki? bierzesz warzywa, mięsko i wio! gotujesz i zjada

Gość anulsss
badzo chętnie bym gotowała ale pierwszy rok życia jest najważniejszym etapem jeśli chodzi o odżywianie. Chciałabym dziecko karmić czyms zdrowym i nie pozbawionym witamin. no a taka marchewka z marketu czy ziemniak z targu to sa sztucznie nawożone i nafaszerowane chemiąm wypłukane z witamin. U mnie w mieście jest tylko jeden sklep wko i asortymet warzywny i owocowy raczej marny, No a o mięsie w ogóle zapomnij. Nie chcę dawać kurczaka karmionego mączką rybną. Słoiczki są z ekoupraw (wierzę w uczciwość producentów i to, że deklaracje i zapewnienia są prawdziwe). Gotuję tylko kiedy uda mi się zdobyć coś zdrowego i co wyhodję we własnym ogrodzie... Niestety, nie wszystko się da...

Mój syn kończy jutro pół roku i dopóki zjada słoiczek dziennie zamierzam dawać obiadki ze słoiczków. Kiedy zacznie jeść więcej niż ten jeden słoiczek zacznę gotować. Chemii i tak nie unikniesz i prędzej czy później będziesz ją musiała wprowadzić. Ja jedynie mięsa nie będę ze sklepu dawać. Załatwiłam sobie już 'eko' królika i kurczaka.

Ja kupuję zawsze w rossmanie, co tydzień promocja na inne. Cena najkorzystniejsza w porównaniu z realem czy tesco. Kupuję tam deserki z hippa, bobovity, gerbera i babydream. Obiadki małej smakują albo z gerbera albo babydream. Są też soki, chrupaczki, kaszki i inne rzeczy. Nawet w makro wychodzi drożej. Tanio jest też w biedronce, kupuję tam obiady z gerbera ale mały wybór. I też wierzę, że te warzywa i owoce są zdrowsze, pozdrawiam

Ja mojej małej jak skończy 6 miesięcy to zacznę kupować ekologiczną żywność i sama bedę pichcić w parowarze tylko mięso bedzie ze słoiczków bo ekologiczne Bio cholernie drogo wychodzi;). Uważam że autorka powinna karmic słoikami ile się da a potem mieszać to jedzenie z małą ilością tego które sama ugotuje i w ten skposób przyzwyczajać malucha do innego smaku i "innej jakości:/ " Szkoda że nie ma u autorki w pobliżu sklepu ekologicznego bo taką żywność można kupić rozdrobnić i pomrozić a potem ugotować na przykład w parowarze i smiksować , zawsze to lepsze niż pędzone chemią, póki jednak maluch nie skończy 8 miesięcy to chyba taniej by wszyszły słoiki, zresztą trzeba się zorientować ile pieniędzy wychodzi i porównać bo można warzywka samemu kupować i owoce (BIO) a mięsko w słoiczku i mieszać w ten sposób.

Gość lampuuuucera
w peweksie

Gość carpee_08
ja robię tutaj: http://olineksklep.pl/ i polecam! bo rzeczy naprawdę bardzo fajne, ubranka dla dzieci w różnym wieku, zabawki i akcesoria. wszystko co dziecku potrzebne, a i właśnie - ceny bardzo rozsądne