Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziewczyneczki

Ile płynów dziennie spożywają Wasze 4-5 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość mama dziewczyneczki

jw

Gość mama dziewczyneczki
o to ja chyba za malo daje picia:(

mleko 3x150ml (coś mleka nie lubi) woda/herbatka 500ml (czasem więcej, czasem mniej, ale raczej około 2 pełnych butelek 260 ml) sok - nie lubi, więc owoce dostaje w innej formie

Gość mama dziewczyneczki
no to rzeczywiscie za malo daje picia. Moja coreczka pije 100ml herbatki a wody nie bo nie lubi a soczkow nie podaje jeszcze

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
mamo dziewczynki to zalezy czy Twoje dziecko dostaje stale pokarmy. Jesli tylko mleczko to nie musi pic duzo bo mleko pokrywa zapotrzebowanie na wode, a jesli je normalnie obiadki to bedzie miala problemy z zaparciami jaknie bedzie wiecej pic Moj pije chetnie ale tylko soki i herbatki, wody nie lubil od poczatku wiec wymieklam i dalam slodkie a teraz to moge zapomnec ze wody sie napije. Od razu sie krzywi jakby cytryne jadl :)

mój tez woli herbatki, wodę to tak niespecjalnie :) może jej więcej nie trzeba po prostu? mój synek sie domaga pic , więc mu podaję kiedy chce, czasem ma taki dzień że jakoś nie bardzo ma ochotę to go nie zmuszam, bo nawet nie ma jak :) ale zawsze chce pić przed snem i zaraz po tym jak się obudzi :)

ja dawałam wodę bo go nie chciałam przyzwyczajać do słodkiego to nie pił..płakał a pić nie chciał...tez skapitulowałam, nie będę dziecka męczyć, poza tym sypię mu tej herbatki mało i w sumie to nie jest takie słodkie, ale przynajmniej smak ma :) zresztą słodziutkich owoców np nie lubi, woli zdecydowanie marchewkę z ziemniaczkami i z mięskiem, więc chyba tylko z piciem tak ma że musi mieć posmak

witam, moja 5 m-czna córeczka nie pije nic poza mlekiem z cycy; daję jej kaszkę pół porcji, po pół słoiczka obiadku i deserku i zjada chętnie, ale pić nie chce nic poza cycem. Lekarka mówi, że nie muszę dopajać, że starcza jej mego mleczka.

moja ma 5, 5 miesiaca i prawie wogole nie pije. Musze ja do tego zmuszac bo jest na mleku modyfikowanym i je juz sloiczki(boje sie o zaparcia). Czasami wypija tylko 30 ml soku, herbatki. Czasami wcisne jej 100 ml ale to rzadkosc. Bywaja dni, ze wogole nie wypije nic innego poza mlekiem.....

moja ma 5, 5 miesiaca i prawie wogole nie pije. Musze ja do tego zmuszac bo jest na mleku modyfikowanym i je juz sloiczki(boje sie o zaparcia). Czasami wypija tylko 30 ml soku, herbatki. Czasami wcisne jej 100 ml ale to rzadkosc. Bywaja dni, ze wogole nie wypije nic innego poza mlekiem.....

moj 3 X 150ml wody plus 5 miarek mleka czyli mieszanki 170ml w tym jedna na wieczor to lekka kaszka dostaje obiadek i deserek wypija ok200-300ml wody do tego... przy takiej temp jaka jest na dworze boje sie, zeby sie nie odwodnil problemow z zaparciami nie mamy- kupa jest nawet 3 razy dziennie ;)