Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o cooo

O CO CHODZI, KTO WIE???

Polecane posty

Gość o cooo

TEMAT DO KOBIET. 24 POWINNAM DOSTAĆ OKRES A TU ANI WIDU ANI SŁYCHU. PONAD TYDZIEŃ TEMU ZACZĘŁY MNIE BOLEĆ PIERSI, DZIŚ JUŻ PRZESTAŁY ALE OKRESU NIE MA.... zawsze piersi mnie bolały do końca okresu...o co chodzi?

Gość ohjikmngy
a wypierdalaj stad :o

Gość mamuskaaaa
Gratuluje :)

Gość o cooo
to podszyw...nie pisałam, że jestem w ciąży.

Gość mamuskaaaa
No a jest taka mozliwosc ze mozesz byc w ciazy? Bierzesz tabletki antykoncepcyjne lub zaprzestalas je brac?

Gość o cooo
nigdy nie brałam. raczej takiej możliwości nie ma, choć na 300 % nie wiadomo. 2 razy w życiu okres mi się spóźnił góra 1 dzień.

Gość mamuskaaaa
Yhym. a stresujesz sie tym pewnie, ze Ci sie spoznia ?

Gość mamuskaaaa
ja bym poczekala tydzien dwa jak nie dostaniesz to do ginekologa. Juz teraz mozesz zrobic test zeby wykluczyc ciaze. Ale jak na moje to po prostu zwykle opoznienie:)

Gość o cooo
trochę tak ale kiedyś miałam o wiele nerwów i stresów (związanych z rozstaniem i kłótniami) i wszystko było co do dnia... a gdyby to była ciąża to piersi przestałyby boleć po ponad tygodniu?

Gość mamuskaaaa
A chce Ci sie czesciej siusiu albo jestes ospala? Mnie w ciazy chyba bolaly caly czas a okresu bylo brak ale dokladnie nie pamietam

Gość mamuskaaaa
moim zdaniem za duzo o tym myslisz i dlatego tak jest psychika plata figla:)

Gość o cooo
ogólnie często chodzę do toalety, ospana też czasami jestem ( nie wiem czy to nie jest przyczyną anemii - zimą ją miałam a czy teraz, to nie wiem)

Gość kobieto nie przesadzaj
okres przesunął Ci się raptem o jeden dzień a ty to już nazywasz "spóźnianiem się" poczytaj w necie: okres jest uważany za regularny jeśli różnica w długości cykli nie przekracza 10 dni....czyli nawet jeśli okres pojawia się 5 dni wcześniej lub 5 dni później niż zazwyczaj to wszystko jest w granicach normy może to tylko stres, przemęczenie lub jakieś drobne zaburzenia hormonalne (mam na myśli te bolesne piersi)

Gość o cooo
jak zaczęłam dojrzewać, to piersi przed okresem zawsze mnie bolały. gdy miałam lat 17 t-18 to przez rok nigdy mnie nie bolały, później znów mnie zaczęły boleć przed okresem ale tak średnio, ale ten ból co był parę dni temu to dość mocny. denerwuję się trochę, bo okres dostawałam czasami 5 - 2 dni przed terminem, w dzień "terminu".

Każda kobieta ma czasem takie akcje, to nic niepokojącego czasami zdarza sie że cykl jest bezowulacyjny i wtedy brakuje pewnego hormonu....nie znam szczegółów ale tak jakoś to działa, cykl wtedy moze się skracać lub wydłużać.... czasami wystarczy stres, zmiana klimatu, odchudzanie się jakieś przeziębienie czy stan zapalny jajnika i cykl się zaburza niepotrzebnie sobie wkręcasz jakieś schizy rozumiałabym że robiłabyś wielkie haloo gdybyś starała się o ciążę albo uprawiała seks bez zabezpieczenia w dniach płodnych....no ale robić cyrk o bolące piersi i 1 dzień przesunięcia ?

Są dziewczyny które przez anoreksje lub restrykcyjne diety nie mają okresu miesiącami (to oczywiście głupota by doprowadzać sie do takiego stanu i nie leczyć tego u ginekologa) i się tym nei przejmują i nie rozumieją że powinny to leczyć hormonami.... a Ty masz jeden dzień przesunięcia, bo to nawet nie jest spóźnienie i panikujesz, tak jak napisałam sytuacja jest zupełnie fizjologiczna możesz zacząć się martwić jeśli okres nie pojawi się w ciągu 10 czy więcej dni od spodziewanego terminu, wtedy oczywiscie lepiej skonsultować to z lekarzem, zbadać sie i zrobić usg jajników no ale na razie masz czas, podejrzewam że najpóźniej za 2-3 dni dostaniesz normalnie okres i zupełnie niepotrzebnie się schizujesz

Gość o cooo
może faktycznie za bardzo się tym przejmuję.