Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gngfnv

Która z was po ciązy niema rozstępów?

Polecane posty

Gość gngfnv

i jak tego dokonała?

Gość gngfnv
bo zastanawiam sie czy to w ogóle jest mozliwe, jakos nie wyduje sie kobiet z wózkiem w krótkich szortach..niestety..

Gość jajajajajajajaj!!!:)
ja nie mam ani jednego. niegdzie, i szczerze mówiąc to nic nie robiłam, niczym się nie smarowałam, same się nie zrobiły:)

ja chodzę w szortach , na nogach nie mam tylko kilka malych na brzuchy ledwo widoczne

Gość nie mam ani jednego
i sama się dziwię jakim cudem, bo w ciąży przytyłam aż 20 kg. Gdzie to wszystko zniknęło i dlaczego nic się nie rozstąpiło - nie wiem:)

Gość jajajajajajajaj!!!:)
mam tylko brzuch brzydki, obwisły:(

Gość gngfnv
boje sie bardzo ze po ciazy nie bede mogła sobie pozwolic na niektóre czesci garderoby

Gość gngfnv
a jak brzuch zrobi suie obwisły to nie da sie tego jakos z powrotem odbudowac, zeby był ładny, jędrny? prosze napiszcie mi, dla mnie moje ciało to swietosc, tak bardzo sie boje

Gość tez nie mam po ciazy
i smarowaam brzuch jedynie oliwka nawet lekarz sie dziwil ze mam ladny brzuch z tym ze ja mialam maly brzuch wiec moze to jest powod :D

Witam. Ja w ciąży przytyłam 21 kg,nie mam ani jednego rozstępu,ani obwisłego brzucha.Przez całą ciąże smarowalam się balsamami nawilżającymi Garniera,i nic poza tym.

Gość jaaaaaaaaa mam
ja mam tylko na piersiach ale za to milion rozstepow:( wolalabym na brzuchu miec bo brzucha i tak sie nie pokazuje nawet na plazy mozna miec jednoczesciowy kostium a te na piersiach widac w kazdej bluzce ktora ma nawet maly dekolcik a o kostiumach nie wspomne:(

Gość gngfnv
a rozstępy opalone rzucaja sie w oczy?

Gość jaaaaaaaaa mam
rozstepow nie opalisz a na opalonej skorze beda sie swiecic na bialo i to tragicznie wyglada

Gość gngfnv
o boze ;(

Gość gngfnv
a ile należy przytyć by zmniejszyć ryzyko?

mozesz przytyć 10 kg i bedziesz miec duzo mozesz 20 i nie bedziesz miec wcale. nie ma reguly. tu chodzi o geny.

wiesz to nie ma znaczenia ile przytyjesz - ja przytyłam 12 kg, brzuch mam przeryty rozstępami, codziennie smarowałam się oliwką, kremem na rozstępy, kremem ujędrniającym (przynajmniej 4 razy dziennie bo skóra swędziała od rozciągania). miałam wielki brzuch i rozstępy pojawiły się w 9 miesiącu. na nogach, piersiach nie mam ani jednego. koleżanka przytyła 39 kg i ani pół rozstępu nie ma! jak mają wyjść to wyjdą i nic tego nie zmieni.

Gość mama ponad rocznego
W ciąży przytyłam prawie 25 kilo, nie mam żadnego rozstępu ani obwisłego brzucha. Cała waga ciążowa zrzucona i ważę tyle co przed ciążą, może i ktoś powie, niemożliwe i że to głupie, nieprawdziwe przechwałki durnej kafeterianki,ale piszę prawdę, tak naprawdę mam. Nie dość, że każdy dziwi się, że po ciąży, a mam ładną figurę, to jeszcze ani jednego rozstępu nigdzie. Jedyne co robiłam, to od 4 miesiąca smarowałam brzucch kremem "Ziajka" na rozstępy, tania sprawa, a widocznie pomogła. No i nie każda kobieta ma tendencje do rozstępów.Moja mama nie ma, ja też nie mam, za to mamy tendencję do pajączków na nogach i widzę, że po ciąży mam w kilku miejscach na nogach lekkie czerwone niteczki, na razie niezbyt widoczne, ale muszę chyba kupić krem, który zapobiegnie dalszemu pogłębianiu się tego. Tak że te pajączki to jedyny mankament, zarówno waga, jak i brzuch są bez skazy, jak przed ciążą. Jedni mają tendencję do rozstępów, inni do nadwagi po ciąży, różnie to jest, ale nie ma zasady, że każda po ciąży musi mieć rozstępy czy nadwagę.

Gość to prawda GENY są ważne
Mam dwie koleżanki-jedna 3 dzieci w każdej ciąży tyła ponad 20 kg (ogólnie jest szczupła) ale w ciąży tyła bardzo dużo i zero rozstępów. Druga koleżanka 1 dziecko przytyła 12 kg i ma duże rozstępy na brzuchu.

Gość mama ponad rocznego
I przepraszam, ktoś tu napisał,że nie widuje się kobiet po ciąży w krótkich szortach, jak to nie ????? Ja chodziłam 3 miesiące po urodzeniu latem w krótkich białych szortach.Nogi normalne szczupłe, żadnego cellulitu, rozstępów,nadwagi, całe lato pchałam wózek w krótkich spódniczkach czy szortach !!!!!

Gość babcia stefcia
ja nie mam ani jednego rozstępa....nie wiem jak tego dokonałam, niczym się nie smarowałam. Chyba geny, bo jak mają się zrobić to i tak się zrobią i żaden specyfik nie pomoże.

Gość mama ponad rocznego
Można sobie dopomóc i przynajmniej próbować zapobiec temu czy owemu, nie obżerać się słodyczami w ciąży,żeby nie tyć za bardzo, smarować się kremami na rozstępy, ale mi się wydaje, że to w większości kwestia genów, typu przemiany materii, typu skóry, budowy ciała itp. jak ma coś wyjść, to i tak wyjdzie, choćby się kupiło krem za 100 zł i wcierało, a rozstęp i tak będzie. Ja testem typowym typem, który robił i robi niewiele, je zwyczajnie, czasem wręcz niezdrowo.A mam szczupła figurę.W ciąży jadłam normalnie, nie za 2 - a przytyłam aż 25 kilo, podczas gdy ktoś inny jedzący 2 razy więcej przytył tylko 12.No i mimo tych 25 kilo nie mam rozstępów ani nadwagi teraz, bo u mnie to była bardziej woda zebrana w organiźmie niż nadmiar tłuszczu. Już po 10 dniach od porodu miałam 13 kilo mniej.Kolejne 12 zrzuciłam w 3 miesiące karmiąc piersią i będąc na diecie dla karmiących.Brzuch też po kilku miesiącach bez żadnych ćwiczeń wrócił do normalnej formy, bez żadnych zwisów.

Gość gngfnv
mi sie chodzi o to by być szczupłłą, bo tego dokonam tak czy tak, a chodzi mo i jędrne napiete ciało, nie wiszące, nie zwiotczałe..o to mi chodzi

ja przytyłam 35kg w ciązy smarowałam sie 2-3 razy dziennie brzuch boczki i plecy balsamem z rossmana dla kobiet w ciązy ale codziennie nie było zlituj sie piersi smarowałam perfecta mama z rossmana brzuch miałam ogromny ale rozstepów zero a bałam sie tego bardzo bo mam stare rozstepy z okresu dojrzewania ten krem jest tani kosztuje 10zl i starcza na 2 miesiące:)polecam:)

nie mam nawet cienia rozstępu. Smarowałam się zwykłymi balsamami, tylko po kąpaniu. Moja mam i babcia tez nie miały.

Gość LunaLunaLuna
ja przytyłam w ciązy 23 kilo i NIE MAM NAWET POL ROZSTEPU:D wrocilam do wagi sprzed ciazy w 3 miesiace :D

Gość mama synka 21 miesiecy
Ja tez nie mam. Teraz jestem w drugiej ciazy (20 tc) i ciekawa jestem jak bedzie tym razem. Nic nie robilam w tym kierunku, zeby im zapobiec, ale u mnie to moze byc genetyczne. Ani mama po 2 porodach ani siostra rowniez po dwoch nie maja ani jednego rozstepu.

Gość gooomis
ja nie mam rozstępów po ciąży, ale to nie przez geny (bo mam ich wiele po okresie dorastania - na pośladkach i biodrach) właściwie nie wiem czemu mnie ominęły, podejrzewam że to przez to że nie miałam wielkiego brzucha no i codziennie smarowałam się oliwką Johnson's Baby 2 razy dziennie (przez co po ciąży parę koszulek było do wyrzucenia bo nią przesiąknęły ;-) )

Gość madzia262synkow
ja nie mam ,mam za soba 2 ciaze w pierwszej przytylam 10 kg w drugiej tez tyle przed ciaza 1 55 kg przed 2 60 na skore po kapieli daje oliwke naturalna bez parafiny tylko tyle w 1 ciazy sie smarowalam kremem na rozstepy ale rzadko i nie reguralnie a w 2 ciazy wcale prawie tylko ta oliwka zawsze po kapieli na cale cialo i tak robilam tez przed ciaza