Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet1980..

Tapety scienne a panele - problem ze sciagnieciem - macie jakies pomysly?

Polecane posty

Gość facet1980..

Witam, potrzebuje sciagnac na scianie stare tapety ale problem jest w tym ze mam polozone na podlodze panele podlogowe i boje sie o nie gdyz tapety sciaga sie za pomoca duzych ilosci wody nanoszonej na tapety zeby odeszly no i boje sie ze jak bede nasaczal tapety pedzlem z woda to ona mi sie dostanie pod szczeliny miedzy sciana a panelami. Jak sobie z tym poradzic i sciagnac tapety tak zeby przy tym nie uszkodzic paneli podlogowych?? Czy ktos zna jakis sposob jak to sie robi? Moze ktos ma jakies porady albo ktos to juz robil? Bardzo prosilbym o pomoc....

Gość Może spróboj
Położyć folię na panele a pedzel też nie musi ociekac woda

Gość facet1980..
No nie wiem czy tam sie cos nie dostanie mimo wszystko.... Boje sie bo te panele (i tapety) maja tylko 3 lata i zal byloby wyrzucic no i co potem bedzie na podlodze?? A paneli mam az dwie wastwy polozone z penych wzgledow wiec duzy wydatek byl!!

Gość Może spróbuj
Ja rozumiem. My też zdejmowaliśmy tapety nie było bardzo mokro bo mąż nie pozwolił żeby pedzel był bardzo mokry tylko na końcówce. Bardziej się przez to namachasz ale nie nalejerz tak a jak się bardzo boisz to popros kogoś kto lepiej się na tym zna od ciebie żeby ci to zrobił

Rozłóż porządnie folie i przyklej ją do dołu ściany taką specjalna taśmą żółtą, która nie zostawia śladów. może są jeszcze pod folie rozłożyć jakies gazety żeby w razie czego wpiły wodę. i uważaj żeby pędzej był wilgotny a nie ociekał wodą