Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_jagódki

smoczki,co myślicie o tym?

Polecane posty

Gość mama_jagódki

Ostatnio w jednej z gazet zauważyłam takie fajne smoczki z zabawkami... Poszukałam troszkę w necie i trafiłam na nie http://www.b-product.pl/pl/index jestem ciekawa jakie jest Wasze zdanie na ich temat.Mnie sie bardzo to podoba,ale ciekawe jak sprawdza sie w praktyce, i czy nasz maluszek ma wygodnie go ssać ;)

śmieszne ale czy dziecku nie za ciężko jak w buźce trzyma?

Ja tam bym się schizował gdyby taka małpka się na mnie ciągle patrzyła gdy sobie legalnie ssię smoczka :P

Gość flaffffffffffffffffffik
fajnie wyglada:) ciekawe jak w praktyce. podoba mi sie ale jakos nie jestem specjalnie przekonana .no ale byc moze naprawde sie sprawdza.

napisane jest że starannie dobrana waga i wielkość pomagają nawet najmniejszemu dziecku bezproblemowo trzymać smoczek w ustach.

Gość yyyhhyyhyyhhhhhhyyyyyyyyyyyyyy
Okropny ten smoczek! i jeszce ta malpa wiszaca u ust horrror

Gość Duchna
nie wiem co w tym okropnego, mieszkam w anglii i co drugie niemowlę tu dydla takiego smoka.

Gość kilimandzarro1
jakbyscie ogladaly amerykanskie programy typu" nastoletnie matki" itp. to zobaczylybyscie, że u nich takie smoczki to normalka - mowie o ksztalcie. Nie bez powodu polscy producenci smoczkow z tarczkami reklamuje je informujac rowniez o wycieciu na nosek.... popatrzcie jak dzieci pija z butelki w pozycji pol siedzacej i np. picie sie konczy i trzeba mocno do gory butelke zagiac tak ze wchodzi na nosek dziecku i co? wygodnie??? :]

Gość mama_jagódki
Ja popieram większośc Was własnie jesli chodzi o bycie na tak.My mam wrazenie ze jesteśmy nieraz -tak przynajmniej sie zachowujemy jak zacofany kraj,który jak widzi coś nowego to od razu trzeba byc na nie.A ja kupie mojej Jagodzie tego smoka,chociażby z czystej ciekawości...

sluchajcie gdzie to w warszawie mozna dostac bo na stronie nie znalazlam? Badzo mi zalezy zeby obejrzec to na zywo!

Gość mama_jagódki
Widziałam to u znajomej i w gazecie.A co do zakupów w stolicy to mozna sobie sprawdzić dokładna liste sklepów na ich stronie http://www.b-product.pl/pl/index

Gość Frania_mama
Bardzo fajnie sie prezentuje. Mają sklep w Bytomiu, idę to cudo zobaczyć!

Smok fajnie sie prezentuje, ale ja bym dziecku nie kupila... I nie o zacofanie chodzi. Teraz cuda dla dzieci wymyslaja i zbijaja na tym kase-bo rodzic kupi wlasnie, bo fajne, bo nie chce odstawac i byc inny..... Miom zdaniem smoczek jest smoczkiem, a taki jaki autorka zaprezentowala wydaje mi sie niefunkcjonalny-dziecko moze zaczac zezowac probujac patrzec na ta malpke... nie lepiej dac zwykly smok i maskotke w lapki dziecku? :) Ostatnio widzialam w sklepie (mieszkam w uk) supeer kubek-na pierwszy rzut oka. Juz chcialam go corce kupic, ale po zastanowieniu zrezygnowalam. Otoz naokolo kubeczka byla zakrecona slomka i wszystko byloby pieknie-ale jak go umyc, zeby ta pokrecona(jak sprezyna wygladala) slomka byla idealnie czysta? Moja mala pije czesto Kubusie i moge sie zalozyc, ze nie szlo by tego po takim przecierowym soku domyc, a potem wiadomo-plesn czasem by sie zrobila (bo wysuszyc tez by nie szlo dokladnie) i super kubeczek do wyrzucenia. Wiec moja mala pije ze zwyklego kubka, nie zadnego udziwnionego i zyje.

Gość abc123def456ghi789
Nigdy nie miałam tych smoczków z linku, ale słyszałam że smoczki Soothie (te silikonowe okrągłe) są rewelacyjne i w USA biją rekordy popularności odkąd tylko pojawiły się na rynku. Jak czasem oglądam w necie zdjęcia tamtejszych dzieci, to najwięcej z nich ma właśnie te smoczki (szczególnie noworodków). Zabawkę bym sobie darowała, ale ten Soothie warto kupić sam, osobno bez maskotki. Są do niego w sprzedaży zwykłe proste zaczepy (paski z materiału z klipsem).

Gość laolaola
czy to te same gadzety ktore byly dzisiaj w dzien dobry tvn?

Gość Frania_mama
laolaola rzewczwysicie dzis było w TVNie hehe. Ja obejrzałam też na żywo w sklepie no i cóż nie oparłam się pokusie, kupiłam małemu małpkę. zobaczymy jak się sprawdzi.

Gość laolalaola
Hej, a ta malpka nie bedzie za ciezka dla 2 miesiecznego dziecka?

Gość Frania_mama
Nie przeszło mi to przez myśl nawet. Ten smokopluszak jest mega lekki, młody póki co trudności żadnych nie ma, ale co lepsze z miejsca zajarzył o co z tym chodzi, w raczkach trzyma ogon i oczywiscie metkę, a smoka ciumka w buzi, przynjamniej przestał wkładać sobie rączki i buty do ust :)

Gość sonia98
Jak sprawdzałam na stronie tych smoczków to waga jest okreslona na tylko 44 gramy.Wiec bez obaw,przytulanka jest bardzo leciutka.

ja sądze że smoczki są dla mam ktore nie radzą sobie z uspokojeniem dziecka-bo wpychają smoczek zawsze jak dziecko płacze :) trzeba sobie radzic z dzieckiem :D a nei kupowac skoczki

szkoda gadac...saleminkaa8 slyszalas kiedys o czyms takim jak odruch ssania u noworodka? moze wogole sobie nie radze z byciem matka bo moje dziecko czasem placze co?

Gość mieszkam w uk i jestem w szoku
nie widzialam takich smoczkow u brytyjskich dzieci... wiec gadka o zacofaniu w PL nie jest trafna :) i wlasnemu dziecku tez bym takiego nie kupila...

Gość Pszenicznaa
No dobra poza typowym polskim marudzeniem "po co" i wymyślaniem, że złe i niedobre, przydałyby się opinie osób, które to przetestowały. Tekst typu "ja bym nie kupiła" nic nie wnosi do rozmowy. Jeśli ktoś miał styczność to proszę o konkretną wypowiedź, bo mojej siostrze ma się urodzić bobas niedługo i zastanawiam się nad prezentem, a to mi się wydaje pomysł ciekawy by komuś podarować.

Gość ;kmljnhrgcd
Ty tu nic nie wnosisz do rozmowy. Co nas obchodzi ze urodzi ci sie siostrzeniec i nie wiesz czy kupic taki smoczek. Twoja sprawa :P