Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafatteriannkaa

Przepuklina PĘPKOWA U NIEMOWLAKA.

Polecane posty

Gość kafatteriannkaa

Drogie mamy jak ,,wyleczylyscie,, ta dolegliwosc u dziecka? martwi mnie ten pepuszek :( wszystko bylo dobrze,a nagle od 2ch tygodni wyskoczyla ta przepuklina,dziecko ma okolo 2 miesiecy.

Gość kafatteriannkaa
up

Gość mamamama26
a byłaś u lekarza? mnie tez się wydawało że ma za duży pępek a się okazało że taki ma być

Gość wystarczy zaklejać
plastrem (wcale nie tym specjalnym, tylko zwykłym z rolki, bez opatrunku). pępek ścisnąć tak żeby przepuklina się schowała w fałdę skórną i zakleić plastrem. dwa, trzy tygodnie i po przepuklinie.

Dokladnie jak pisze wyzej. Ja tez myslałam ze moja mała ma przepukline pepkowa, po wizycie u pediatry, który stwierdził ze rzeczywiscie pepek troche mocno wystaje, ale on by jeszcze poczekał i kazał przyjsc za tydz. Poniewaz u takich maluszków są bardzo słabe miesnie i nie potrafia utrzymac go w środku, jednak kazał duzo klasc mala na brzuchu, a Jesli by nie było pprawy to wlasnie wytłumaczył mi ze trzeba to zakleic plastrem. Na szczescie pepek zrobił sie wlkesły i po problemie:)

Gość nionka
Najlepiej niech obejrzy chirurg dziecięcy, moje bliźniaki miały przepukliny pępkowe, przy płaczu unosiły się gdzieś na 2 cm w górę. Najpierw plastrowałam sama, w aptece są do kupienia specjalne plastry, ale coś nie pomagało, także raz na tydzień chodziłam do chirurga, sam jakoś tą przepuklinę wkręcał i zalepiał zwykłym plastrem bez opatrunku. Ogółem wyleczenie przepuklin trwało gdzieś 2 miesiące

Nie słuchaj idiotek i nie zaklejaj żadnym plastrem!!!!! mój syn też miał jak był malutki,bylismy u chirurga dziecięcego który polecił kłaść dziecko na brzuszku by ćwiczyło mięśnie.Drugim ćwiczneiem było ,że dziecko leży i ma kopać w np.książke owinietą pieluszką,chodzi o to by nie kopało nóżkami w próżnie. syn ma obecnie 1,5 roku i po przepuklinie pępkowiej nie ma śladu.

Gość u mojej córki wyglądała tak
Kapustka Nie wiem, czemu od razu wyzywasz od idiotek ... To co trzeba zrobić, powinien ocenić chirurg. W przypadku mojej córki pomogło plastrowanie, bo kładzenie na brzuszku nie przyniosło efektów.

Fakt,troche mnie poniosło ,nie powinnamtak pisać ale jedna mama w przychodni sie chwaliła ,że włożyła dziecku monnete do pępka i to zakleiła plastrem.Jak ją lekarz wyzwał to było w poczekalni słychać. Co to wogóle za pytania,każde dziecko jest inne i każdemu co innego pomaga ,najlepiej iść do chirurga dzieciecego .

Gość u mojej córki wyglądała tak
Tak, to od plastra. Ten ,który chirurg naklejał, zawsze zostawiał taki ślad. Te które z apteki miałam , mniej .