Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basiaaaaaaaa23

ważne! (okulary)

Polecane posty

mam ważne pytanie, mianowicie, czy przy zakupie okularów dostaje się paragon? jeśli tak co się na takim paragonie znajduje? bardzo zależy mi, aby się tego dowiedzieć. pozdrawiam

Chyba nie, dostaje sie na pewno taką gwarancję czy cos tam na antyrefleks i na oprawki jesli są z lepszej firmy, ale nic sobie nie przypominam żebym kiedykolwiek dostała paragon.

Gość Puzel - Wuzel
Pieprzycie jak potłuczone. Oczywiście, że dostaje się paragon, na którym jest wyszczególniona cena oprawek i szkiel, ewentualnie reflex czy coś.

pytam, ponieważ piszę na WOS właśnie coś takiego dla okularów. ale zupełnie nie mam pojęcia jak to wygląda, co tam zamieścić..

Osobno bo oprawki są od innego producenta niz szkła, zresztą antyrefleks chyba optyk nakłada, nie znam sie na tym :) w każdym razie nie ma gotowców chyba że kupujesz okulary w aptece.

Gość Puzel - Wuzel
ale co konkretnie potrzebujesz

Gość Puzel - Wuzel
zaje...fajna przestań gadać bzdury. idziesz do vision expresu, wybierasz oprawki, na miejscu lekarz dobiera szkła, na miejscu je oprawiają, płacisz, paragon i heeja

Jak już to najwyżej rachunek - taki świstek z wypisanym ile było zaliczki, jakie szkła, oprawki...ale na pewni nie paragon z kasy fiskalnej jak w biedronce. To znaczy u mojego optyka sie nie dostaje.

można powiedzieć, że mam napisać paragon, nie drukować tylko napisać. jest to praca na 6, a profesorka właśnie wymyśliła sobie, że mam napisać dla okularów. nie mam do kogo się zwrócić i zupełnie nie wiem jak takie coś wygląda.

Gość Puzel - Wuzel
zaje...fajna za przeproszeniem pierdolisz jak potłuczona. oczywiście, że dostaje się paragon.

powiedziała, że będzie doceniać jak najbardziej szczegółowe. adres optyka itp sobie wymyśliłam. ale nie wiem czy tak jak normalnym paragonie pisze się, że okulary, czy osobno oprawki, szkiełka i później suma.

Gość Paragon raczej musi być
bo salon się normalnie rozlicza z fiskusem przecież nie:-P Moce szkieł i inne parametry dostajesz oddzielnie, a na paragonie pewnie albo razem albo oddzielnie szkła (antyrefleks jest fabryczny) oprawka i może robocizna? futerał, ściereczka, jakiś spray do czyszczenia:-P

Gość Puzel - Wuzel
ta pierwsza pozycja zamazana to było napisana soczewka. dwie różne były więc 2 razy napisane

Gość hahah rozwaliłaś mnie
nie kupujesz w sieciówkach okularów ,oczywiście w visionie czy innym nie ma ray banów (oprawka 600 zł).A czym sie różni salon optyczny od prywatnego optyka?chyba tylko prowizja , komponenty te same.No chyba że ty kupujesz na bazarku to nie ma wtedy paragonu.

Ale drogie kupowałeś :-P

Gość Puzel - Wuzel
ojeja, rabat był:) soczewki były drogie bo astygmatyczne, a na oprawki 50% rabatu. były tak zajebiste, że nie mogłam się powstrzymac ;P więm, przegięłam.

Ty sie nie interesuj gdzie ja kupuję :) a Vision Expres to taka sama sieciówka jak BRW albo Ikea :p

sorry, kupowałaś:-P dobrze, że mam ojca optyka bo bym chyba zbankrutowała;-)... prosto z hurtowni ceny są znośne, ale serio dużo na was zarabiają...

Gość Puzel - Wuzel
zaje... fajna a co złego w sieciówkach. widzę, że koleżanka wyższa pierdolencja ubiera się u prady, a okulary to tylko u optyka z górnej półki

Gość zajefajnia no wiemy
ze kupowałas u armeńca na ryneczku , juz sie tak nie żal hahahah.Do sieciówki koniem nie dojechałaś, za daleko ze wsi.

A ja zawsze myślałam, że w VE to są droższe niż w zwykłych salonach, no chyba że takie naprawdę dla bogatych kurcze ze złoconymi oprawkami z diamentami, ale takich na oczy nie widziałam :-P