Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorutek studencki

SESJA i SZPITAL...

Polecane posty

Gość chorutek studencki

Hej:) Mam sesje na uczelni i własnie się dowiedzialam,ze przyznano mi miejsce w klinice (choruje i czekałam na nie). Tylko termin leczenia zbiega sie z moja sesją...kurcze, jak moge z tego wybrnąc nie zawalając roku??? Szkoda by mi było stracic rok, ale z drugiej strony leczyc sie muszę.... Jestem na 2-gim roku. Miał ktos taka sytuację już???

Urlop zdrowotny lub podanie do dziekana o przesunięcie terminu egzaminów. Koniecznie dołączyć zaświadczenia o tym, że się jest w szpitalu i są zaplanowane zabiegi. Dokumentacja taka jest niezbędna do zgody dziekana.

Też można przedłużyć,racja. Załatwiaj z wyprzedzeniem, nie zaś po fakcie. Dobra rada.

specem nie jestem, ale normalnie walisz do dziekana podanie o przesunięcie terminu sesji z ładnym i składnym wyjaśnieniem co , jak i dlaczego. Ewentualnie drogą mniej oficjalną możesz się dogadać z wykładowcami i pozdawać egzaminy wcześniej niż reszta roku przed pójściem do szpitala.

będziesz zaliczał egzaminy we wrześniu, z tymże powinni ci potraktować te egzaminy jako pierwszy termin, nie poprawkowy, skoro masz zwolnienie. I napisz podanie o przedłużenie sesji, wtedy jak byś przypadkiem czegoś nie zdał, będa musieli zorganizowac poprawkę.

Gość chorutek studencki
O, dzieki Wam..prawdopodobie nie bedzie mnie 3 miesiące, więc moge liczyć na ten pierwszy termin końcem września? Bardzo dziękuję za rady...