Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jaedna 444888

Moge juz podawac truskawki?

Polecane posty

Gość taka jaedna 444888

Moj synek 14 czerwca skonczy 8 miesiecy. Jak myslicie? Ok bedzie jak mu dam truskawki? Z wlasnego ogrodka?:) bo wtedy juz powinny byc.

Gość maatka łłopatka
no co Ty?? chyba żartujesz?? truskawki uczulaja powinno się je podawać po skończeniu roku!!

Gość taka jaedna 444888
wiem, ze uczulaja. doskonale zdaje sobe sprawe. Ale niedawno kupilam mu taki deserek Gerbera i w nim sa truskawki - na sloiczku - od 6 miesiaca zycia. Co sie stanie jak dam 2 miesiace wczesniej? akurat kurcze jest sezon na te owoce... Podawal juz ktos troszke wczesniej?

Gość nieno
Daj mu ze dwie i zobaczysz, jak go wysypie na drugi dzień, to będziesz wiedzieć, że jeszcze za wcześnie. Ale chyba nie powinno mu nic być, bo jak piszesz, że z własnego ogródka, to chyba nie pryskasz roślin jakimiś paskudztwami?

Gość maatka łłopatka
ale te co są w słoikach to nie są świeże i surowe.....

Gość taka jaedna 444888
tak mam zamiar zrobic. no zobacze. Dziekuje za odpowiedz. Tez sie troche boje.

Gość mi sezon wypadł
jak dziecko miało ponad rok, ale gdyby wypadł wcześniej to bym dała. daj jedną i zobacz co będzie, najwyzej sie wysypie, ale wątpie. ponoć największą zbrodnią są truskawki przy karmieniu piersią. Ja jadłam po wyjsciu ze szpitala i nic nikomu nie było. mowie oczywiście o własnych, pewnych truskawkach

Gość taka jaedna 444888
tez racja! ze w sloiczkach sa juz przetworzone

Co to za różnica? Przetworzone czy nie? Tu chodzi o alergię a uczulić mogą takie przetworzone. Jeśli podałaś deserek z truskawkami i dziecku nic nie było to śmiało podawaj świeże :)

Gość a ja dawałam truskawki
jak moja córcia miała 7 miesięcy

Mój Mały latem rok temu też jadał truskawki a rok skończył we wrześniu. Podaj jedną, dwie i jak nic nie będzie daj więcej :)

Ja mojej corce dalam pierwsza truskawke kiedy miala 2 lata.Truskawki to najbardziej uczulajace owoce wiec wolalam nie ryzykowac.

ja w Polsce nie mieszkam i pediatra mowil mi ze z tym uczulaniem przez truskawki i cytrusy to duza przesada, wedlug niego jesli jest reakcja to na chemikalia jakimi byly pryskane; rzeczywiscie w sklepach widze wszedzie desery dla maluchow z truskawkami od 6 mc, z owocami tropikalnymi ( ananas, pomarancze ) od 8mc, a jak bylismy na Majorce to sok pomaranczowy byl od 4 cm - kwestia dostepu do swiezych owocow; ja synkowi wprowadzilam truskawki jak skonczyl 6 mc, nic mu nie bylo mimo wczesniejszej pokrzywki w 4 mc (nie wiem po czym) jeszcze a propos owocow - pediatra mowil mi ze najbardziej uczula kiwi i powinno sie zdecydowanie wprowadzac po roku

Gość do lionne
ty jestes tez lekarzem?