Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bułka tarta

Jadłospis dla 6 -cio miesięczniaka Plan posiłków

Polecane posty

Gość Bułka tarta

Powiedzcie mi czy: - posiłki mleczne - kaszka manna - eksp. na gluten - pół słoiczka obiadku (warzywek) i pierś - pół słoiczka owoców i pierś wystarczają na jeden dzień? Teraz zaczniemy wprowadzać też pół żółtka co drugi dzień i mięsko do obiadku. A może mogę już dawać po całym słoiczku - 125 g. skoro dziecko ładnie je i odpuścić po słoiczku pierś? Jak uważacie? Jak wy karmicie?

7-8 - mleko mm z kleikiem kukurydzianym (gęste, do jedzenia łyzką) z dodatkiem owoców - około 1/3 słoiczka (100g) 10-11 - kaszka z dodatkami (80g) 13-14 - obiadek ze słoiczka z mięsem (190g) 17-18 - jakiś deser z owocami, np kleik, albo kaszka manna (80g) 22-23 - mleko mm150ml 4-5 - mleko mm 150 ml

Gość a u mnie jest tak
5- 6 mm 11-12 kaszka do jedzenia łyżeczką czasami z dodatkiem owoców 15-16 obiadek ze słoiczka tego dużego(zjada cały) 18 deserek, jogurcik 20-21 mm z dodatkiem kazki

Gość Mamcia N
6 00-6 30 - mleko-okolo150 ml okolo 9 00 deser ze sliczka9 jada cale 125 gram) herbatka jak ma ochote, lub rozcienczony sok 12 30- mleko 16- zupka jarzynowa, dynia ziemniakami, danie z krolikiem 20- mleko z dodatkiem kleiku kukurydzianego lub ryzowego

Gość glutennnn
dziewczyny a od kiedy wprowadzac gluten jak sie daje mleko modyfikowane, podobne jak dziecko skonczy 6 miesiac tak??? i jak podajecie codziennie lyzeczke kaszki manny takiej gotowanej na wodzie czy gotowej np. bonovity

Gość glutennnn
bobovity

Gość mamamam26
mój ma teraz 7 ale jak miał 6 skończone to jadał rano kaszke z glutenem zdrowy brzuszek ok 120 ml potem sinlaka 150 ml potem słoiczek obiadku 125 - potem już 190ml bo daje te po 6 miesiącu bo dziecko uczy się żuć kawałki a te małe słoiczki są papki słoiczek owoców - 125 - potem 190 i po kąpaniu 180 ml mleko + kaszka ryżowa w nocy raz 180 samo mleko teraz je podobnie tyle że rano kaszke zwykłą ryżową a po kąpaniu 180 ml z glutenem bo daje zdrowy brzuszek nestle na dobranoc - reszta tak jak napisałam

Gość mamamam26
z glutenem to po 5 miesiącu kaszke bobovity manną - na początku mała łyżeczka do słoiczka wsypywana wprost - po miesiącu lub 2 takiego podawania robi się pełny posiłek z glutenem - normalnie na mleku tak jak pisze na opakowaniu - ewentulanie zamiast kaszki jakiś słoiczke z glutenem można

Gość a u mnie u mnie
U nas wygląda to tak: 6-7: mleko z kaszką ryżową (mały jest na Nutrmigenie dlatego nie mogę mlecznych) 12-13: słoiczek (warzywa + jakieś mięso, potrafi zjeść i duży i mały, rozmiar nie ma znaczenia :P) 15-16: 170 ml mm 18-19: jakiś owocowy słoiczek (jeżeli jest to o godzinie 18 to dodatkowo dostaje 70ml mm) 20.30- 230ml mm z kleikiem ryżowym

Moja córka za tydzień kończy 7 miesięcy, je tak: ok 8 - mleko (karmie piersią) 10 kaszka z owocami ( łyżka owsianki/manny + łyżka ryżowej+ owoce -pół słoiczka) ok 13 obiadek - danie z królikiem, kurczakiem indykiem lub rybą, zjadała już ładnie cały słoiczek ten mały lub pół dużego, ale od kilku dni grymasi i zjada tylko pół lub 2/3 (może ktoś ma pomysł dlaczego?) ok 16 mleko 18 - świeży owoc (najchętniej gruszka) lub druga połowa porannego słoiczka 19.30 mleko + karmienie nocne , średnio 22, 24, 3-4 ...niestety:(

Gość Bułka tarta
up

Gość Nana2008
Moja je o 6rano mleko deser o9 12mleko 14banan mleko 16obiad 19mleko do spania i o 23mleko na śpiąco

Gość Nana2008
A i duze monte albo inny deser

Gość Ksi8u
A ja gotuje mleko z bierońki z kartona z karzą manna i moje dziecko tez zyje i swietnie sie ma

Gość bebilon pepti
nienia- może je tak dlatego, że ma za mała przerwe pomiędzy kaszką a obiadkiem. Mój też tak miał i jak wydłużyłam pory karmienia to zjada przeważnie cały słoiczek. Ale może po prostu wychodzą jej ząbki i ma mniejszy apetyt