Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyKOKA

PRZEMOC W SZKOLE

Polecane posty

Gość pomocyKOKA

hm, pochodzę z małego miasteczka.. trudno się wybić stąd :) ale nie chodzi o to. Chodzę do szkoły zawodowej, nasza klasa podzielona jest na dwie grupy, jak by to powiedzieć.. lepsi i gorsi, nalezę do tych lepszych.. nie jest mi złe. W klasie jest podział.. nikomu z mojej paczki to nie przeszkadza.. ale nie lubie poniżania słabszych, jestem osobą o dobrym sercu, nienawidzę przemocy zawsze stanę po stronie słabszego. Szkoła.. to totalne dno, nie dają sobie rady z nami, nauczyciele sie boją.. marze aby mieć wyższe wykształcenie napisać maturę.. nie chce tutaj umrzeć, ale ostatnio w szkole złe się dzieje, koleżanki z (lepszych) wyśmiewają słabszą .. serce mnie boli, dziś nie wytrzymałam, obroniłam ją.. no i stało sie, nie obyło sie bez przemocy, chciałam sie tylko bronic.. zostałam popchnięta o sciane i kopana po twarzy, wstałam i zaczłam sie z nią bic, przez przypadek złamałam jej nos i podbiłam oko.. nikt tego nie widział bo działo sie to w ubikacji, czuje sie z tym zle, i nie wiem co mam zrobic.. Chce jak najlepiej i życ ze wszystkimi w zgodzie ale chyba sie nie da...

Gość pomocyKOKA
...

Gość pomocyKOKA
prosze powiedzcie co o tym sądzicie..

Gość zaciekawionaTOBĄ
powiem ci że przemoc nie jest dobrym rozwiązaniem

Gość pomocyKOKA
powiedziecie co wy byście zrobili na moim miejscu !

Gość ali de bali
nie najlepszym ale czasem jedynym. jeśli jesteś wyszczekana możesz zagiąć koleżanki tekstem po którym odechce im sie wyśmiewania i nie będą mogły spac w nocy.

Gość pomocyKOKA
ale ile można protestować żeby przestały ?

Gość ali de bali
może pogadaj z tymi twoimi kolezankami, zajmij stanowcze stanowisko, nie mow im"może to zły pomysł, nie powinnyście sie nabijać itd" powiedz - ze tak nie mozna, ze ty tego nie lubisz, ze zal ci tej dziewczyny, podaj powody ale jakies konkretne, zapytaj je jaki sens widzą w wyśmiewaniu sie z "gorszych"? czy prze to czują sie lepiej?? no nie wiem. Z koleżankami na pewno bym tak pogadała, ale nie bądź mięczakiem, nie bądź, bo one to wyczują.

Gość pomocyKOKA
mięczakiem.. bądz jedna na 10 dziewczyn, i wytłumacz in wszystkim, juz dzis dostałam, na twarzy mam odbite buty i tez nie za fajnie sie z tym czuje, ale nie dam sobie wejsc na głowe.. nie umiem ..

Gość z mojego doswiadczenia
niestety najlepszym sposobem jest oklep, albo rozmowa ostrzegająca z tymi co garowali.Wspólczuję ci , bo to co się dzieje teraz to patologia.A najlepsze jest to ,że jak taki kozak 17 letni dostanie wpierdol to mamusia zaraz straszy policją , a to co synek , bądz coreczka robią to przeciez "tylko dziecko" " żartowało"

Gość pomocyKOKA
ale ile można bic? ja sama przeciwko nim wszystkim?

Gość pomocyKOKA
POMOCY !

Gość pomocyKOKA
UP !

no co mam ci powiedzieć , sama wiesz jakie dno teraz sie uczy, intelektualnie nie wytłumaczysz, zgłosisz do pedagoga i cie za kapusia zrobia tak czy siak.Nauczyciela i tak maja wyebane na to.A grupa to jak drapiezniki , musisz być silniejsza,wiem bo to sama przerabiałam i tez sie dwa razy biłam , bo musiałam.Naprawde nie wiem co ci doradzic ? zmiane szkoły?

Gość pomocyKOKA
w pobliżu nie ma żadnej szkoły zawodowej, jak są to trzeba dojeżdżać a mam tylko ojca alkoholika kto da mi na bilety.. czuje puste i nie wiem co mam robic..

spróbuj w mopsie może ci sfinansują dojazdy.Znajomym opłacała opieka szkołe ze wzgledu na sytuację( szkoła dla dorosłych).Policja ma wyebane , nauczyciele też.Czasem lepiej się pomeczyć nawet z dojazdami( plus taki ,że szybciej liźniesz większy kawałek świata) , moze pomoze ci to z pracą.Będziesz bardziej obyta niz te pustaki.One i tak wylądują w takiej dziurze z męzem alkoholikiem i banda bachorów.( sama mieszkam na takim zadupiu)

Gość zaciekawionaTOBĄ
zawodowa to masz.. prkatyki przecież, i dostajesz tam z 100zł miesięcznie to bilet możesz sobie kupic. Tu racja nie warto byc kapusiem a jesli mówisz ze i tak sie boją, to nie warto. Trzyymaj poziom, nie daj sobie wejsc na głowe, to dobrze ze masz serce bo widze ze w życiu nie masz łatwo, jak będą miały wszystkie jakis problem do Ciebie powiedz solo jeden na jeden, co to za satysfakcja wkopac dziewczynie w 10 ?

Gość pomocyKOKA
i mam codziennie bic? nienawidze przemocy i nie mam ochoty sie bic..

Gość pomocyKOKA
głupio mi prosić o pomoc jakis ośrodków bardziej sie zainteresują i mnie do domu dziecka wyślą , ja mam bezpłatne praktyki ,,,

Gość zaciekawionaTOBĄ
najlepiej uciekac z takiego srodowiska.. ale widze ze ty nie masz zadnego wyjscia.

to załatw zmiane szkoły, serio ci radzę.Idż jutro do mopsu , masz ojca alkoholika wiec masz powód.Załatw zmiane szkoły , a naprawdę szybciej sie ogarnisz gdzie indziej.Moze da radę szkołe z internatem załatwic dla ciebie chyba najlepsze rozwiązanie.A tam juz sobie poukładasz, i uwierz mi może będzie to najlepsze co zrobisz dla siebie.Mieszkam w dziurze takiej , i wiem jakie podejście do zycia i pracy maja tacy co zostają.Dorywcza praca + zasiłki z mopsu, ty przynajmniej masz szansę ułożyc sobie normalne zycie .

Gość pomocyKOKA
nie wiem co juz mam zrobic.. jutro znowu do tego syfu..

Gość pomocyKOKA
poszłabym ale .. rozumiesz, wejdą głębiej w moje życie jestem jeszcze nie pełnoletnia ojca całe dnie nie ma w domu, a jak jest to nawalony, mogą zrobic wszytko aby zabrac mnie do domu dziecka a tego nie chce...

ile masz lat?

Gość pomocyKOKA
17..

to nie takie proste , najpierw beda starego kierowali na przymusowe leczenie.Jak masz koło 17 to akurat tyle im zejdzie.Może uda ci sie alimenty wywalczyć , dziewczyno ty sama nie dasz rady ze wszystkim , wykończysz sie.

Gość pomocyKOKA
alimenty to matka powinna mi płacic a do dzis ich nie widze

Ty sie lepiej swoim życiem zajmij a nie innych.

to zgłoś do funduszu alimentacyjnego , on ci wypłaci a ty kohosi wal sie na ryj cwelu.

Gość pomocyKOKA
wszystko juz jest zgłoszone.. powiedzili ze potrzeba czasu bo nie umieją jej znalesc