Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialadamazdomu

zapalił mi się papier do pieczenia w piekarniku

Polecane posty

Gość bialadamazdomu

mówię wam, prawie zawału dostałam.. robię ciasto i miałam upiec 2 takie same placki, więc zrobiłam tak, jak w przepisie- chciałam upiec oba placki w 2 blachach (mam 2 takie same) w termoobiegu. jedna na dole, druga (za) wysoko. papier wystawał ponad blachę i musiała styknąć się z grzałką. usłyszałam tylko taki jakby strzał, ciśnienie mi podskoczyło.. wyłączam piekarnik, otwieram, a tam smród spalonego papieru i widzę zjarany papier. dobrze, że byłam w domu, bo miałam robić ciasto rano i w czasie pieczenia planowałam wyjść się opałać. teraz już piekę normalnie, najpierw jeden placek, a za chwilę bedzie się piekł drugi :). A tak z ciekawości- zdarzył wam się kiedyś taki wypadek? i co gdyby mnie nie było w domu- mogłaby być jakaś eksplozja?

Gość miła od dziś
otrzymałaś drugie życie, raduj się

Gość gość
Mi się wczoraj tak zrobiło, ale to był wielki pożar! Robiłam ziemniaki w mundurkach. Kapiący z nich tłuszcz (bo dodałam troszkę oleju do ziemniaków owiniętych w folię aluminiową) podpalił się, gdy otworzyłam piekarnik to był jeden wielki ogień. Uderzałam ścierką, nie dało się tego ugasić. Niestety odruchowo polałam wodą - piekarnik się zniszczył. Dodam, że piekarnik nowy - ma miesiąc czasu. Piekłam w nim już dwa ciasta i dwa razy te ziemniaki robiłam - było wszystko ok. Piekarnik jest na gwarancji, przyjmą reklamację?