Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matsumoto_78

szczęka, co mi sie stało?

Polecane posty

Gość matsumoto_78

od jakiegoś czasu zrobiłomi sieccoś dziwnego :O gdyu otwieram szeroko usta np. ziewając czuje straszne skrzypienie w zawiasach szczęki, czasem jedna nachodzi na drugą tak że boje sie że kiedyś mi wypadnie z zawiasów :O wiem że to śmiesznie brzmi ale boje sie.

Gość ból głowy
I słusznie, bo zdarza sie tak.

Gość kalipso55
Jestem studentką stomatologii. To prawdopodobnie jest spowodowane bruksizmem lub urazem. Polecam udanie się do lekarza dentysty. Problemy ze stawem skroniowo-żuchwowym mogą doprowadzić do rozwinięcia silnego bólu, ponieważ zaopatruje go najbardziej w naszym organizmie unerwiony czuciowo nerw.

Gość kaska juzz
kurcze a mi sie szczeka blokuje jak ziewam i nie moge jej zmknac boze co za uczucie jakby miala wyskoczyc. co mam zrobic pomozcie dziewczyny. dodam, ze mialam bardzo powazny wypadek-uderzylam z ogromna sila na prawa str twarzy (potracenie przez auto) ale juz wczesniej tez blokowaala sie szczeka.

Gość żaba......
Do ortodonty trzeba pójść... on zdecyduje czy bedzie potrzebna interwencja chirurga szczękowego... ludzie do lekarzy!! :)

Gość matsumoto_78
dziękuje wam wszystkim za porady :) więc musze iść do dentysty?

Gość kalipso55
moim zdaniem najbardziej pomocny będzie stomatolog protetyk, w drugiej kolejności chirurg szczękowo-twarzowy; nie wiem skąd pomysł z ortodontą :|

Gość maryśkaaaaaaaaaa
Mojej koleżance, gdy za szeroko otworzy buzię, szczęka wypada z zawiasów i z taka rozdziawionę buzią lata do lekarza, żeby jej to nastawił.

Gość do kalipso55
na którym roku jesteś ? jak ogólnie się studiuje ? bardzo ciężko?

Gość kalipso55
zależy od osoby, niektórzy prawie codziennie imprezują, inni śpią 4 h dziennie; nie ma reguły, a nauki oczywiście sporo :/ idę, weszłam dosłownie na chwilę, trochę odpocząć od książek, ale muszę już wracać :/ na razie i nie ignorujcie tych problemów, bo ból będzie nie do zniesienia