Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowo rąbnięta matka

chcę trzecie dziecko - niech mnie ktoś zniechęci...

Polecane posty

niech ktoś napisze, że będę brzydka, głupią i biedna ;) Chodzi za mną ta idea na trzecie dziecię i chodzi i nie mogę się oprzeć... Na razie jakoś się udaje, ale kto wie co będzie za tydzień, dwa..?

Gość zimna cola
Jak Cie stać,masz dobre warunki mieszkaniowe, i masz siłe to czemu nie? Ja niestety mogę Cię tylko zachęcić do działania:)

Ja Cię nie zniechęce! NIe będziesz brzydka! :P kilogramy też szybko zgubisz...a kasa...raz jest raz jej nie ma... ale.......może poczekaj troszkę..ja miałam przerwę pomiędzy 2 a 3 17 lat i jest REWELACYJNIE!! polacam :D

moja znajoma tak chciala trzecie dziecko, najlepiej dziewczynke bo juz mieli dwoje chlopcow; naciskala meza az sie zgodzil; kolezanka dosc szybko zaszla w upragniona ciaze i co sie okazalo? blizniaki! :) i zeby bylo lepiej chlopcy:D; teraz na gwalt szukaja jakiegos domku w sensownej cenie a na razie gniota sie w szostke w malym mieszkaniu;

Gość zachec mnie
wez plis zachc mnie, ja mam 34 i nawet nie mysle ...zastanawie mni co wtym fanego??????????? ja mam super prace, podrozoje duzo, mam partneram nowe mieszkanko, kupe znajomuch imprz , jakos nie widze u nas dziecka??? a i leniem jestem.Hjak ty to ogarniasz?? i jakie masz warunki jak moge spytac????? a co z praca?

nie zachęce Cie, bo neistety jak ktos nie chce to nie zachce pod wplywem forum :D Mój mąż bardzo dobrze zarabia. Ja mimo to pracuję od połowy studiów tylko z krotkimi przerwami na urlopy macierzyńskie. Moja praca jest duużo mniej płatna niż męża, ale też nie tragicznie (ok 3-4tyś na rękę ze wszystkimi fuchami). Ale praca jest moją pasją, więc nie mogłam zrezygnować. Dzieci w przedszkolach już. Przedtem opiekunka i babcia. Imprezy i podróże - wiadomo, że trzeba było wyluzować!! :D Staramy się jednak raz na kilka miesięcy zorganizować sobie z mężem jakiś wyjazd bez dzieci (zostają z babcią), a przynajmniej raz na miesiąc jakieś wspólne wyjście, czy impreza. Pewnie to milion razy mniej niż twoje wyjścia i podróże, ale nam to pasuje :) A z czasem dzieci dorosną i będzie można więcej imprezować i wyjeżdżać. Dłuższe wyjazdy wakacyjne - ze znajomymi i ich dziećmi. Co w tym fajnego? Pewnie dla Ciebie to nic takiego, ale widok szczęśliwych, mądrych dzieci, które tak ujmująco uczą się świata, poznają swoje możliwości, zdolności i pasje dodaje nam skrzydeł. Nasz ostatni najlepszy dzień w zyciu to był dzień w którym przedszkolanka zaprosiła nas na rozmowę i opowiedziała nam o tym jak wspaniałego i mądrego mamy synka! Pewnie mowią to wszystkim matkom, ale co z tego ;) A ile radości mamy ze wspólnych pdoróży z dziećmi. Na nowo czerpiemy radość z wypadów do zoo, na palce zabaw, wyjazdy rowerowe z fotelikami a w nich - dzieci. Albo jak synek nauczył się pływać, czy jeździć na rowerku 2 kołowym - były nawet łzy wzruszenia ;)

mam 28 lat, mój mąż 31

ja czekam teraz na drugie, ale wiem, że kiedyś będę myśleć nad trzecim, więc nie zniechęcam :)

Gość mama 21 miesiecznego synka
A jak masz warunki to czemu nie? Ja cie zniechecac nie bede :D Sorki :D Ja spodziewam sie 2 szczescia, ale wcale nie powiedziane, ze jest to nasze ostatnie :D Zechec mnie - imprezy? :) Ja mam 32 lata i synka jak w niku i wierz mi, juz mi sie naprawde nie chce imprezowac. :) Ten okres mam juz za soba...Moge ci powiedziec z mojej strony, ze posiadanie dziecka wcale nie oznacza porzucenia wlasnego zycia. Ja jestem teraz w 20 tc drugiej ciazy, nadal pracuje, robie drugi kierunek, nadal podrozujemy (w zeszlym tygodniu bylismy tydzien w Stanach czesciowo sluzbowo, bo moj maz pracuje dla amerykanskiej firmy, a czesciowo prywatnie, za 2 tygodnie lecimy do Grecji na wczasy, a z synkiem zaczelismy podrozowac jak skonczyl 6 miesiecy), warunki matarialne mamy bardzo dobre, a dzieci sa naprawde cudem i dopelnieniem szczesliwego zwiazku (i zycia ogolnie) - przynajmniej ja mam takie zdanie. Przed zajscie w pierwsza ciaze bardzo duzo pracowalam, ale wierz mi, nic nie daj mi takiej satysfakcji jak to wszystko razem: maz, dzieci na pierwszym miejscu, spelnienie zawodowe na drugim plus cala reszta jak nasza ogolna sytucja, drugi kierunek, ktory zwiazany jest w moim hobby i tak dalej. Ale wiesz, to moja zdanie i ja tak to widze, ty mozesz inaczej. I nie chce cie przekonywac, bo wiem, ze kazda z nas mysli inaczej i nie ma tak, ze MUSISZ miec dziecko. Jak nie chcesz i cieszy cie twoje dotychczasowe zycie to po co sie zmuszac do zmiany? Najwaniejsze to byc szczesliwym i miec satysfakcje z tego, ze podejmuje sie wlasciwe decyzje i ogolnie, ze zyje sie wedlug wlasnych zasad, a nie narzuconych przez wszystkich dookola. Matko, ale sie rozpisalam...:)

Gość uliczkaul
wszystko zalezy od finansów , teraz moze cie stac na trzecie dziecko ale potrzeby strasznie rosna i nie wiesz co bedzie za lat np 5 ./

Gość Zdrowo rabnieta matka
Czyli jeżeli mieć trzecie to lepiej teraz niż pózniej?? Nie rozumiem ostatniej wypowiedzi :(

Gość zska38
witam, ja mam 38 ,moze bym i chciała ale niemam chaty ani stałej pracy, nikt mi nie da kredytu, takze wiem ze lepiej nie miec, niz tułac sie z dzieckiem, zazdroszcze tym co moga miec, dzieci i pieniedzy nidy nie za duzo.:)

Gość dzidzia wrocek
hej dzis widziaąłm tka matke rozklekotana, młoda ale zjechana , gruba szła z 4 dzieci widac ze bida te dziewczynki ubrane tak biednie wozek obdarty, matko pomyslałam i po co to? jak ma sie warunk i kocha sie dziec to ok. alew bide dzieci rodzic? matko, czesto zastanawia sie gdzie ci ludzie mieszkaja, za co oni jedza.