Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamaksymilianka1664

Musze isc na operację a nie mam z kim zostawić mojego synka

Polecane posty

Mąż pracuje i tylko on bo ja jestm na wychowawczym i musi zarabiać bo to jedyne zrodło dochodu. Babcie pracują ,dziadkowie tez , mieskzmay troszkę daleko od nich. Operacja jest powazna bardzo zwiazku z moim kregoslupem.Co z moim synkiem , niewiem z kim go zostaić , maz jedzie do pracy o 3:30 i niewiem kto bedzie sie nim zajmować o d 3:30...

maz nie moze wziasc urlopu parcuje na czarno, reszta rodziny musi miec zaplanowany urlop juz na poczatku roku czyli kilka msc wstecz , wiec nie moga !

lewe l4 , albo opiekunka

Gość zaplacic pielegnirka za opieke
na ten czas a operacja jest zbędna

od 2 dni

Gość ja poszłam po ukończeniu
ale jest jeszcze urlop na żądanie. "Urlop na żądanie. Zobacz na jakich zasadach. Tagi: urlop 2011 , urlop na żądanie , urlop na żądanie 2011 Czasem zdarzają się nieprzewidziane sytuacje. Właśnie wtedy może Ci się przydać urlop na żądanie. Sprawdź na jakich zasadach funkcjonuje urlop na żądanie. Urlop na żądanie- pracownicy mogą korzystać z tego przywileju od 1 stycznia 2003 roku. Zgodnie z prawem, pracodawca jest zobowiązany udzielić Ci urlopu na żądanie na twoje życzenie, we wskazanym przez Ciebie czasie. Maksymalnie może to być 4 dni urlopu w roku. Urlop na żądanie funkcjonuje niezależnie od urlopu wypoczynkowego. Urlop na żądanie jest urlopem wypoczynkowym i powinien być użyty w tym celu. Jednak przepisy prawa nie narzucają Ci w jaki sposób i na jaki cel masz wykorzystać urlop na żądanie. Nie musisz także tłumaczyć swojemu pracodawcy dlaczego chcesz wziąć urlop. Urlop na żądanie nie ma także jednej określonej formy. Możesz o niego wnioskować ustnie lub pisemnie. Najbezpieczniejszą formą, która pozwoli uniknąć ewentualnych nieporozumień, jest forma pisemna. Jedynym ograniczeniem wniosku o urlop na żądanie jest termin jego zgłoszenia. Pracownik powinien przedstawić żądanie udzielenia mu urlopu najpóźniej w dniu rozpoczęcia tego urlopu. Przyjmuje się jednak, że żądanie powinno być zgłoszone przed momentem, w którym pracownik powinien tego dnia podjąć pracę. Nie ma natomiast przeszkód, aby pracownik zgłosił żądanie udzielenia urlopu wcześniej, np. 3 dni przed planowanym dniem jego odbycia."

Zaraz, bo nie rozumiem, poszłaś do lekarza dwa dni temu i kiedy masz tę operację, dziś?

Gość i czego oczekujesz?
że któraś z nas przyjedzie pilnować twoje dziecko? W ogóle nieźle porąbane musicie mieć. Mąż pracuje na czarno, ty z dzieciakiem w domu. A ubezpieczenie na tę operację masz? Bo jeśli żadne z was nie pracuje na etat, to raczej nie... Konstatując - to prowo, komuś się nudzi

a co mi da urlop na zadanie? w szpitalu bede okolo 12 dni moze wiecej potem rehablilitacja masakra przewalone mam...

Gość zaplacic pielegnirka za opieke
mogą Ci uszkodzić kręgosłup :( łatwo mozna wyleczyc metodami naturalnymi nie chodzi mi o masaze i kreglarza

Gość sciemniaja ci
urlopu nie trzeba brac tylko według rozpiski z poczatku roku zwłaszcza na kilka dni

Gość 6803
Będziesz mieć operację kręgosłupa ? Pytam bo coś napisałaś o kręgosłupie ,a ja też jestem po operacji kręgosłupa lędźwiowego. A co do opieki nad dzieckiem ,to naprawdę masz problem ,ale może jakoś go rozwiążesz.

Gość sciemniaja ci
a no 12 dni to sporo, takie uroki sa pracy na czarno, nie tylko okradanie wszystkich a potem jeszcze problemy

operacje mam za 2 tygodnie , ja jestem na wychowawczym , zeby zarobic godziwe pieniadze musi pracowac przez okres jakis na czarno.ja

Gość ja poszłam po ukończeniu
no to pozostaje ci tylko opiekunka. Innego wyjścia nie widzę.

Gość Mamma Weroniki
Bardzo Ci współczuję sytuacji... Operacja, malutki synek... chciałabym Ci pomóc...niestety nie wiem jak...

I tak szybko dostałaś termin operacji? Chyba nie mieszkasz w Polsce.

bede miec wyciagane i wstawiane nowe implanty sruby plytki w kregoslup ledzwiowy. to nie jest prowo , takie jest zycie , ok jeszcze moze przez te 12 dni mama moja synem sie zaopiekuje , ale potem jak ja sie bede nim zajmować przeciez go nawe na rece nie wezme nie poniose ani nic

mieskzam w polsce , a operacja musi byc wykonana jak najszybciej i lekarz wyznaczyl mi ta date

wiem musze sobie sama z tym poradzić ale wszytsko mnie przerasta boje sie operacji i tego co bedzie po niej

Za dobrze się nie orientuję, ale spytaj w przychodni lub w szpitalu, albo zadzwoń najlepiej do NFZ, czy nie będzie ci przysługiwać pomoc pielęgniarki po operacji.

Gość 6803
A w jakim mieście będziesz miała operację. Z tego co piszesz to raczej poważna operacja.Ja miałam przepuklinę na L4L5 .

w malopolsce

Gość mniaaaammmmm
No a żadna z babć czy dziadków nie może wziąć urlopu ? Tłumacząc się nagłą sytuacją rodzinną ? Mąż też nie może wytłumaczyć, że potrzebuje 12 dni wolnego ? Nie rozumiem, przecież pracodawcy powinni zrozumieć takie rzeczy. Na pewno albo mężowi, albo babci czy dziadkowi udałoby się wykombinowac wolne,. Nie wierzę,że nikt z Twojej rodziny nie może wziąć urlopu.Bez przesady.

Gość mniaaaammmmm
Albo może da się przesunąć termin operacji jakoś, tak żebyś miała więcej czasu na zorganizowanie opieki nad dzieckiem,

operacji nie da sie przelozyć bo wiecej ja bym nie wytrzymala , jestem na strasznie mocnych srodkach przeciwbólowych króeffnoo- nieogranieta to moze ty jestes

Gość mniaaaammmmm
No ale nigdy nie zostawiałaś z kimś innym oprócz Ciebie czy męża dziecka pod opiekę ? Nie mozesz zaptać dziadków, czy nie mogliby wziąć wolnego ? No przecież musisz coś wymyśleć, a pielęgniarka obca nagle na 12 dni do dziecka, to nie wiadomo jak dziecko zareaguje na obcą osobę.