Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie jedno pytanie mam

Pytanie o nowego laptopa

Polecane posty

Czy na początku powinno pracowac się na zasilaczu, czy po prostu na samej baterii? Jak jest lepiej?

No wlasnie ja juz sama nie wiem, bo teraz mi mowia ze mam pracowac tylko na samej baterii, bo jak mam podlaczony zasilacz to ja niszczy?

Możesz bez baterii pracować, albo z baterią i podłączonym zasilaniem. Bez większej różnicy. Mój laptop 3 lata na zasilaczu z włożoną baterią chodził i nadal jest ona ok. Poza tym, jak używasz lapa w domu, to na cholerę ci bateria?

Dlatego sie pytam chodzi o nowy laptop. Ojciec mi wmawia ze mam jechac na samej baterii z odlaczonym zasilaczem, gdyz ten ja popsuje gdy bedzie podlaczony

Najlepiej wyjmij (naładowaną) baterię i schowaj. Pracuj na samym zasilaczy. Ojca nie słuchaj. Starego typu akumulatory faktycznie tak miały. Obecnie stosuje się zupełnie inne.

Gość WDR - Wujek Dobra Rada
Na początek należy sformatować baterię nawet jeżeli jest to Litowo-Jonowa, będzie w przyszłości dłużej wytrzymywać. Twój ojciec trochę ma racji, od czasu do czasu popracuj na samej baterii ale Uwaga! nie doprowadzaj do całkowitego rozładowania - przy poziomie ok 10% lub mniej podłącz zasilacz - takie "kosmetyczne" zabiegi wydłużają życie i kondycję baterii. Niech Moc Będzie z Tobą!