Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca czy opieka nad wnukami

Praca czy opieka nad wnukami?

Polecane posty

Ostatnio dostałam dobrą propozycję pracy. Postanowiłam ją przyjąć, bo po prostu nie chcę już dłużej być służąca swoich dzieci. Już opisuje sytuacje, czwórka dzieci mieszkających znami. 30letni najstarszy syn, który się jeszcze nie ożenił i nie zanosi się na to, twierdzi że ma mnie od robienia kanapek, prasowania jego rzeczy i tym podobnych. Starsza córka, również mieszka z nami i nawet jak ją prosiłam kiedyś by wymyła naczynia czy oskrobała ziemniaki to mi odmówiła bo nigdy w życiu nie wykonywała takich czynności. Młodsze dzieci i wnuki. Młodszy syn ma 26 lat, żonaty, ma 3letniego syna i 2letnią córeczke, jeszcze synowa mając 21 lat jest w trzeciej ciąży, za miesiąc urodzi kolejne dziecko i najmłodsza córka jest również matką. Pierwszy jej syn jest z jej głupiego romansu a drugi 3 lata młodszy jest z innego związku już małżeńskiego. Córka niedawno się rozwiodła i wprowadziła na nowo do nas. Teraz były ciągłe awantury między synową a córką że ja jestem do opieki nad dziecmi jednych albo drugich. Niedawno znajomy zaproponował mi pracę to cała rodzina oburzona co będzie z wnukami, z domem? A szczególnie synowa ma do mnie pretensje.

Gość spadajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
lampuciaro stara:O

idz kobieto do pracy:0przynajmniej odpoczniesz od tego zatloczonego domu:P masz prawo do wlasnego zycia bo swoje dzieci juz odchowalas:)

Gość aha i achhhhh
ty jesteś głupia czy tylko udajesz??? "to mi odmówiła bo nigdy w życiu nie wykonywała takich czynności." reszty nie wklejam, wystarczy przeczytać u ciebie. Tak ich sama nauczyłas, a teraz masz pretensje??? Do siebie miej. :o

Właśnie ja chce isc do pracy, ale rodzina patrzy na mnie jak na głupią. A ja wolę pracowac i miec święty spokój, synowo stwierdziła że najwyższa pora by przygotowac się na studia i zdac maturę, bo z powodu wczesnego macierzyństwa nie zrobiła tego. Ona i jej rodzice też twierdzą że praca nie jest dla mnie a mnie takie gadanie denerwuje.

to niech synowa idzie na studia przeciez ona jest dorosla i musi sobie radzic:)to nie sa male dzieci,ze musisz brac ich pod uwage:O idz kobieto do pracy-bedziesz miala troche grosza i odetchniesz

Gość jak się mam zachować?
Ale to Twoje życie i nie musisz spędzać go na opiece nad wnukami!!! Ja sama mam malutką córeczkę, którą podrzucam babci, ale jakieś granice są. A skoro rodzice Twojej synowej uważają, ze masz bawić dzieciaki to niech sami to zrobią, a Ty spokojnie idź do pracy! Pozdrawiam:)

do tylu dzieci to powinni sie zlozyc i wynajac opiekunke;) moga tez zalozyc mini przedszkole:P

Gość najlepiej psioczyc na dzieci
zeby nie bylo, wiem ze zachowuja sie skandalicznie, ale sorry wieksza wine widze tutaj twoja niz ich ;/ TAK ICH WYCHOWALAS, PODSTAWIALAS WSZYSTKO POD RYJ, ZROBILAS Z NICH LENI. Nie oczekuje ze teraz szybko sie zmienia!

Wiem że to w dużym stopniu moja wina, ale oni sami powinni się opamiętac a nie stawiac coraz większe wymagania ode mnie.

Gość ale swiat
ROZGONIC TO CALE TOWARZYCHO NA CZTERY WIATRY!!!! to powinnac zrobic a nie jeszcze sie zastanawiac czy dobrze robisz!!