Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truck

trybiotyk, kolczyk! Ważneee!:)

Polecane posty

Gość truck

Hey, miesiąc temu zrobiłam sobie traugusa (kolczyk w uchu).pewnego dnia gdy kręciłam kuleczką ona mi wypadła i ją zgubiłam. Zamówiłam sobie nową kuleczkę na allegro. Odkąd noszę tą nową kuleczkę to z dziurki leci mi dziwna maź. Czy to możliwe, że to ropa? W sumie piercinger powiedzial,że nie moge zmieniac kolczyka przez 4 miesiące. Dzisiaj przestałam przemywac solą fizjologiczną, która mało mi pomogła odkąd mam nową kuleczkę. Chce kupic trybiotyk, jak często stosowac i w jakich ilościach, a także przez jaki okres czasu. Wiem, że to silny lek. Pomóżcie!

Gość truck
pomożcie!

Gość zakolczykowana
najlepiej idz i do tego salonu i kup sobie od nich taki kolczyk jakim mialas przekute ucho, pare dni smaruj spirytusem salicylowym i po problemie

Gość Girlanda
Pomoże, bo kiedyś też stosowałam.

Gość efwef
ja miałam tribiotic na kolczyk w pepku, na opakowaniu pisze dokładnie jak czesto go stosowac, ja miałam jednorazowe saszetki raz albo dwa dziennie, nie pamietam, ale nie dłuzej niz 7 dni stosuj.

Gość asia88-84
ten 1 kolczyk byl leczniczy,tez tak mialam kup tribiotyk taka mala tubeczka tylkko ceeko prz4esmaruj silny lek malo go trzeba

Gość efwef
aha no i porblem moze byc w tym z jakiego metalu jest wykonana kuleczka, z allegro nie polecam bo czesto jest to przekłamane, kupilam sobie ostatnio kolczyk NIBY ze stali chirurgicznej i po 3 dniach zardzewiał...porażka. No i nie radze przemywac spirytusem ani tym bardziej wodą utlenioną jak niektórzy robia!!

3-razy dziennie , przez tydzien maks. pomaga na trzeci dzień .ale smaruj dalej

Gość mrsfickle
Ja sobie sama tragusa zrobiłam i po roku mi ropa zaczęła lecieć i ucho mi w ty miejscu spuchło. Nic nie robiłam z tym i samo przeszło.

Gość vjugviuyg
mrsfickle to mialas wiecej szcześcia niż rozumu ja polecam jednak tribiotic. nawet tani jest

Gość truck
dziękuje wam bardzo;* troche się przestraszyłam bo długo czekałam aby sobie go zrobić.

Gość truck
jeszcze mam trzy pytania. Kupiłam trybotyk w saszetce czym to mam nałożyć i jak długo trzymać? czym potem zmyć?:)

ja bym sie zastanawiala czy ty nie masz uczulenia na nikiel????

Gość truck
szczerze, nie wydaje mi się abym miała. Odpowiedzcie mi więc jak mam to nałożyć , jak długo trzymać i czym zmyć :)

mi sie tak zrobilo jak zalozylam niklowane kolczyki. nie wiedzialam o tym, mowiono mi ze sa srebrne.. ale ucha nie oklamiesz:D a masc nie wiem jak nakladac, powinna byc instrukcja uzycia.

Gość wizazystka ola
Po prostu nakladasz po kapieli, myciu i zostawiasz, w koncu cale ucho tym wypackane nie bedzie tylko okolice przeklutego miejsca. I wbrew temu co radza Ci wyzej przed tribioticiem zastosuj wode utleniona, ktora dziala odkazajaco w takich sytuacjach.