Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaaa*

Grill - jakie jedzenie ? - PORADŹCIE :(

Polecane posty

Gość pot
po co jej doradzacie? I tak ją zostawi bo laska spieprzy zarcie. Osmieszy się przed znajomymi ,upije w altanie i da dupy koledze.

Gość ojennny
kiedy chcesz w salatce uzyc rzodkiewke ktora jest synonimem wiosny i mlodych warzyw to sklad jest zupelnie inny rzodkiewka i wtedy mloda krucha salata swiezy koperek opcje dodatkowe troszke szczypioru swieza papryka sol pieprz oliwa

Gość Grill za tydzien
Tez mam zaplanowanego grilla, z tym ze to do nas przychodza goscie :) oprocz miesnych dan i salaty zamierzam podac tez troche "zapychaczy". Na bazie ryzu: - ugotowany, ostudzony ryz - kostka zoltego sera - kukurydza z puszki - curry Zolty ser (najlepiej bez dziur) pokroic w drobna kostke, wymieszac z ryzem, kukurydza, doprawiac curry az ryz nabierze intensywnego koloru Na bazie mlodych ziemniakow: - mlode drobne ziemniaczki - smietana 18% - 1 lub 2 lyzki majonezu - olej/oliwa - sok z polowki cytryny - szczypiorek Ziemniaczki ugotowac (nie bawie sie w srobanie, obieram obieraczka i jest szybciej). Przerzucic do miski, dodac olej i sok z cytryny (oleju tyle, zeby kazdy ziemniaczek byl "obtoczony" ale zeby nie plywaly). Zostawic na 2-3h. Jak juz sie "podmarynuja", przelozyc do innej miski, zalac smietana wymieszana z majonezem (teraz moga plywac) i posypac szczypiorkiem po wierzchu. Na bazie chleba: Bagietka z maslem i dowolnym skladnikiem - ziola, czosnek, przyprawy itd. Polozyc na grill az maslo sie rozpusci. To tak dla przelamania smaku karkowka-kielbasa :)

Gość Oo_Aga
Chcesz poznać swoją datę śmierci?? Nie czekaj! już teraz możesz to sprawdzić na stronie http://smierc.org

Gość gość
słuchajcie, a jak myslicie, lepszy bedzie grill elektryczny czy węglowy?:)

Gość gość
ja osobiście wolę węglowe, tradycyjne grille, ale słyszałam,ze i elektryczne są w porządku :) dobrej jakosci i jedne i drugie mają tu http://www.grille-warszawa.pl , zajrzyj sobie i porównaj :)

Gość gość
Co do restauracji w Krakowie do której warto jest zajrzec polecam http://www.magnes.krakow.pl/ Naprawde pysznie, wspaniala golonka, to tutaj pysznie zjecie.

Gość gość
To ja juz wole wybrać sie u nas w Krakowie do restauracji magnes i posmakowac chociażby własnie carpaccio z polędwicy wołowej

Gość gość
ja ostatnio robie kurczaka marynowanego w jogurcie z rożnymi przyprawami. Proste a przy okazji zdrowe jedzenie. Na grilla warto też kupić jednorazowe naczynia talerze, tacki itp. ja zamawiałam z tej firmy http://www.abcpak.pl/. mają bardzo wytrzymałe tacki gastronomiczne.

Gość gość
Na większe rodzinne spotkania wołowinę zamawiam bezpośrednio z ubojni www.cezan-ubojnia.pl gdzie mogę mieć pewność co do jakości mięsa.

Gość gość
W teorii wszystko jest dobre i powinno starczyć na lata nawet takie grille w praktyce wygląda to tak jak będziesz o nie go dbał warto przejrzeć rożne artykuły sobierajremonty.pl/zakupy/wysokiej-jakosci-grille-weber.html oczywiście wszystko zależy od tego ile razy zamierzasz z niego korzystać w roku

Gość gość
najlepiej z lidla lub z biedronki

Gość KatarzynaPajda
Gdy ja albo mój narzeczony mamy ochotę na coś grillowanego to jedziemy do Domu Kresowego!Maja spory wybór dań z grilla a do tego można napić się zimnego regionalnego piwka!Dla mnie rewelacja ;)

Gość gość
uwielbiam grilla!

Gość gość
U nas co roku wybór pada na pyszne, a przede wszystkim niezwykle zdrowe artykuły z oferty https://sloneczko-sklep24.pl . Ocet, sardele, czy mieszanka przypraw robią niezwykłą furorę na naszym stole! Nasi goście zawsze szaleją na punkcie naszych potraw. 

Gość gość
U mnie na grillu zawsze jest sporo jedzenia, tak aby każdy znalazł coś dla siebie. Dla panów mam zawsze dużo mięcha: karkówka, boczek, kiełbaski czy kurczak. Do tego chrzan Krakus bo lubią oni ostrzejsze smaki. A dla pań mam warzywa z grilla, szaszłyki no i sałatki.