Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszna bida z nyndzą

wesele - dać 300 czy 400 ??

Polecane posty

słuchajcie, czy 300 zł w kopercie to żenada? ;) heh.... bliski kolega mojego narzeczonego się żeni się dziś i zastanawiamy się ile dać. Ostatnio mamy problemy finasowe, on nie miał pracy przez dłuższy okres, a ja teraz też mogę stracić robotę.... jest niewesoło, niby on zaczął zarabiać, od miesiaca pracuje, ale kokosów nie zarabiamy oboje. 300 zł mamy przygotowane, ale teraz zastanawiam się czy wypada tyle dać? Nawet im się nie zwróci :( z drugiej strony bogaci są oboje.... nie wiem, mam mieszane uczucia, dołożyłabym te 100 dla spokoju, ale szkoda mi, bo nie przelewa nam się. Co myslicie?

skoro się wam nie przelewa to dajcie te 300 i tyle, masz zamiar potem się głodzić czy nie płacić rachunków? w waszej sytuacji to i tak super, że w ogóle idziecie według mnie.

no nie wiem sama... kupiliśmy jeszcze wino, czekoladki, sukienkę jakąs tam wygrzebałam z szafy, prostą i skromną, ale nie mam kasy żeby sobie coś kupić, uczesałam się za 70 zł więc jeśli damy 300 to i tak wydamy na całość ok 500.... Ale 300 zł to mało, teraz talerzyk jest za 200.... z drugiej strony oni oboje na prawdę dobrze zarabiają i mam nadzieję,że nie robią wesela "zeby im się zwróciło".

nie znam ich, ale z zasady jest tak, że im więcej się zarabia tym bardziej się chce, żeby się zwróciło, tylko, że to nie twój problem, jeśli para młoda domaga się zwrotu to powinni w zaproszeniach napisać "zapraszamy itd. talerzyk kosztuje 200, prosimy o zwrot kosztów plus coś ekstra, w razie braku możliwości uiszczenia takiej opłaty prosimy o telefon z informacją, iż nie będziecie uczestniczyć w naszym święcie", mieliby wszyscy wtedy jasność w temacie :) moim zdaniem nie zrobisz nic złego jeśli dasz 300 a jeśli się obrażą albo będziesz widzieć potem, że "coś jest nie tak" to miałabym w poważaniu takich znajomych

gdyby takpatrzeć na to to każda para musiałaby dać minimum 500 złotych a szczerze wątpie, że tak będzie

Gość 300zl spokojnie dajcie
to nie jest jakaś bliska rodzina tylko kolega więc 300zl starczy w zupełności. Ja zazwyczaj od znajomych dostałam po 300zl w kopercie od pary a jeśli Wam się nie przelewa to kolega zrozumie i pewnie skoro to dobry kolega to zna Waszą sytuacje :)

300 zl, to ok, nie przejmuj sie to nie rodzina i tez nie stac cie aby dac kokosy, smialo daj 300

Gość luci118
rodzina czy nie rodzina to nie ma znaczenia,dajesz tyle na ile cie stać,czasem rodzina daje jeszcze mniej

Gość daj 300 zł. my byliśmy
na weselu znajomych i daliśmy 200zł, a to dlatego że niedawno zostałam zwolniona z pracy i nie interesowało mnie co sobie pomyślą. Dałam tyle na ile mnie było stać w danym momencie.

Gość urocza czarownicaa
300 zl bedzie ok, chyba bardziej zalezy im na obecności waszej niz na kasie a przynajmniej tak powinno byc

Gość fcsdfcefdefewfewf
jak macie problemy finansowe to dajcie 200 zł