Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstancja fiołek

smutno mi, jestem biedna

Polecane posty

Gość buraczany słodzik
alez jooooooooooooooooooooaaaannnnaaaaaa pelne usta i dlugie tez wymagaja pielegnacji, nie musisz sie malowac, ale kremy, serum, maseczki to naprawde opmaga cerze wiec dbaj o siebie!

Gość konstancja fiołek
jasne dbaj o siebie, kup ubrania, idz do fryzjera, musialabym jakis kredyt zaciągnąć...tylko kto go potem spłaci

Gość vcvcvx
no ale są często wyprzedaże itd już nie przesadzajmy, same bogate wycackane laski po galeriach nie chodzą ja tam noszę sukienki z tally weijl za np.50 złotych i nie czuję się gorsza czy żebym wyglądała jak wieśniara ważne jest by dobrze wszystko zgrać kolorystycznie i być zadbanym a te 1500zł to mało, owszem ale pomyśl, że niektorzy tyle mają na kilka osobową rodzinę głowa do góry ps. znajdz prace jakąś dodatkowa, która wykonywać można z domu, np. pracuj w weekend 5 godzin (np. tłumaczenia, wypełnianie bazy danych itd)

Gość konstancja fiołek
może coś na wieczory, bo weekendy całe pracuję, masz rację jakoś wezmę się za siebie, może chociaż ten fryzjer i parę ubrań nowszych a np. ugotuję zupę sobie na 5 dni a w sobotę i niedziele zjem raz u siostry raz u mamy, może zacznę jeździć rowerem do pracy to bilet miesięczny 120zł też odpadnie, wezmę więcej dyżurów nocnych, nie mam już pomysłu na czym by zaoszczędzić, telewizora nie mam więc abonamentu tez nie płacę, jak tylko mogę kąpię się u rodziców, będę kupować mniej jedzenia, oszczędzać płyn do zmywania, pranie zrobię u mamy, zimą będę spać w kuchni a kaloryfery w pokoju zakręcę i pokój zamknę. Musze dać radę:)

Gość głowa do góry :)
Mnie też czasami zastanawia skąd ludzie na to wszystko biorą pieniądze. Jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką ona jest zawsze bardzo fajnie i orginalnie ubrana. Powiedziała że ubiera się w lumpeksach i na wyprzedażach, są w każdym mieście lumpeksy z wycenioną odzieżą i naprawde można sie świetnie obkupić. Ja nigdy tam nie chodziłam bo jakoś nie mogłam sie przełamać ale ona mi pokazała jak tam kupowac i powiem szczerze że znalazłam w moim mieście 2 takie sklepy, wszystko na wieszaczkach wycenione i rzeczy nie są jakoś zniszczone a i orginalne.Tylko nie zawsze coś sie kupi, niekiedy trzeba tam zajrzeć 3-4 razy. Za pieniądze zaoszczedzone kupuję kosmetyki. Wcześniej dzinsy w w galerii 120 zł teraz 20zł stówa do przodu. Ps. ja nigdy nie chodzę do galerii w soboty i w niedziele bo całe miasto jedzie się tam lansować ;). Zjesć obiad na pasażu, gdzie cały tłum przechodniów zagląda do tależa - czysta przyjemność.

Gość konstancja fiołek
ja weszłam w drodze z pracy do tesco po jedzenie i tak się przeszłam, żeby zobaczyć co teraz w ogóle się nosi, może faktycznie te lumpeksy to dobry pomysł, byłam parę razy ale nigdy nic mi się nie udało kupić fajnego, może muszę tam częściej zaglądac.

Gość phiphimar
przesadzasz, mloda zdolna i sobie wkrecasz ze cie nie stac na bluzke za pare zlotych? Nie musisz nosic podkoszulki od armaniego z napisem super star, ale mozesz zalozyc tanio w ktorej bedziesz wygladala czysto zgrabnie i schludnie i to sie liczy, naturalnosc a nie sztucznosc. Ja bylem w Tajlandii tam jest wiele miejsc gdzie ludzie mieszkaja w szopkach z palikow a potrafia sie cieszyc tym co maja pomimo, ze wiele od zycia nie dostaja, a Ty sie smucisz takimi pierdolkami, nie patrz na innych patrz na siebie, bedziesz czysta zadbana to i perfumy nie beda potrzebne bo bedziesz ladnie pachniec (kobiety maja taki ladny zapach ;)

Gość konstancja fiołek
ale ja chodzę czysto, myję się codziennie:), piorę ubrania tylko zwyczajnie mam jej sprzed kilku lat, są już nieco zniszczone i widać, że nie modne, stać mnie żeby wydać te 100 zł na ubranie, ale na co to starczy na dwie koszulki, a co kozakami, innymi butami, torba, kurtka, taka kurtka zimowa okolo 150zl, kozaki tez wiec trzeba oszczedzac, sam wynajem mieszkania to 1000zł, 500zł zostaje mi na jedzenie, kosmetyki, dentyste, fryzjera, bilet miesieczny za 120zl, wiec bywa ciezko.

Gość ..... zaskocze was .....
Zauważyłam coś dziwnego. Ludzie perfekcyjni i do przesady zadbani, kiedyś byli totalnym przeciwieństwem. Znam dziewczynę, klasyczna szara myszka, taka była w szkole. Miała bardzo niską samocenę, wszyscy wytykali ją palcami. Ogólnie była nie lubiana. Z jakiego powodu? W zasadzie to nie wiem. Nienawidziła w sobie wszystkiego. Swoich ubrań, figury, włosów itp... I nagle po latach zmieniła się w łabędzia. Lecz dalej w środku pozostała taka sama jak sprzed lat, nadal pomimo wspaniałego wyglądu czuła się brzydka. Dbała o siebie z przesadną obsesją, żeby ktoś nie dostrzegł że w głębi jest tym czego nienawidziła. Najlepsze jest to że przekształciła się w swoich prześladowców.Zaczęła się naśmiewac z ludzi nie radzących sobie, brzydkich, biednych itp... Dokładnie niewiem jak fachowo się nazywa to zjawisko, psychiatra by wiedział :/

Gość phiphimar
Nie doluj sie, ja kiedys kupilem sobie bialy sweterek w realu, byla promocja za 10 zl mial byc dla brata ale mi sie spodobal i sobie go zostawilem do tej pory w nim chodze bo jest bardzo pasowny, made in turkey, ostatnio kupilem kurtke wiosenna made in china w auchan za 40 zl bardzo dobrze mi sie w niej chodzi i dobrze sie w niej czuje zawsze cos takiego chcialem kupic ale nie moglem znalezc tego czegos albo jak znalazlem to kosztowalo tyle ze nie bylo warte kupna. Wiesz co kupuje oryginalnego buty tylko, bo jakos nie lubie chodzic w niczym innym jak butach nike, reszta spodnie jak podejdzie mi fason i w ogole to kupuje pomimo ze to jakas inna marka malo znana. Mam w domu levisy oraz inna pare marka jakas taka nie wiem co to i wole te z gorsza marka bo ladniej mi sie ukladaja, ponadto sa w nogawkach rozszerzane a takie preferuje i dobrze sie w nich czuje. Takze moze zamiast kupowac bluzke za 100 zl jedna na rok, moze co 4 miesiace za 40 zl i bedziesz miala 3. Sa rzeczy, ktore wymagaja aby je czesniej kupowac jak podkoszulki, bielizna, ale buty np juz tak czesto sie nie kupuje, zarabiasz te 1500 zl wiec da rade co jakis czas kupic a to nowe spodnie drugim razem nowa bluzke innym razem buty i sie uzbiera tych rzeczy ze bedziesz miala zalozyc raz to raz tamto. Ponadto teraz kurtki zimowej przeciez nie bedziesz kupowac. ostatnio widzialem wlasnie w auchan byly takie modne kobiece kurteczki za doslownie 20 zl. Duzo wydajesz na mieszkanie, muisz tak pomyslec ze albo bedziesz kiedys lepiej zarabiac, albo moze na razie znalezc cos podobnego do Twoich wymagan ale tanszego, wtedy automatycznie zostanie Ci co miesiac na nowy ciuch. Wiec sie nie doluj, a wiedz, ze faceci nie leca na laski, ktore maja na tylku metke levis itd. ale chodza czyste, zadbane i daja do zrozumienia, ze o siebie dbaja (sport, ruch itd.) Dodam jeszcze, ze kobiety maja naprawde duzy wybor jesli chodzi o ubrania i to w naprawde przystepnyc cenach wiec jest w czym wybierac aby bylo tanio i modnie.

Gość Olapomocnik
spokojnie nawet za male pieniadze mozna swiecic jak krolowa a mieszkasz w duzym miescie czy jakims mniejszynm?

Gość politka
kurde na jedzenie 330 zl? na 3 os? nie mozliwe... nam na 2 os idzie 1300..

z tego co piszesz, to rozumiem że mieszkanie wynajmujesz sama, taniej było by ci wynająć je z kimś i podzielić koszty na 2 lub 3 osoby. piszesz że na obiady czasem wpadasz do mamy, czyli że mama mieszka w tym mieście co ty? może wprowadź się do niej na nowo? dołożysz się do rachunków i zakupów i bedzie taniej. jesli chodzi o ubrania, to można ubrac sie bardzo tanio i fajnie na wyprzedażach. ja byłam ostatnio w butiku, teraz wszystko jest bardzo tanie, spodenki, rybaczki czy spódnice po 20 zlotych bluzeczki i podkoszulki już za 10 złotych kupisz. zresztą szukaj w hiper marketach. gdzieś w połowie maja byłam w auchan i nakupiłam sobie sporo podkoszulek i topików, za 2-6 złotych jedna. są tez sklepy, tzw. "u chińczyka" mozna kupic też fajne ciuszki, a za mniejsze pieniadze jak w galeriach, bo tam akurat zdzierają.' wystarczy tylko pochodzić ja w tym miesiącu nakupiłam sobie sporo rzeczy: spodenki, rybaczki, spodnie po 2 sztuki 7 koszulek i 6 topików. wydałam na to niecałe 200 złotych rzeczy na których nie oszczędzam, to biustonosz, musi być z triumpha bo mam duży biust i inne mi zwyczajnie go nie trzymają, jakieś 200 zlotych na rok, też na przecenach. kremy w aptece i buty tylko oryginalne i skurzane, bo mnie nogi bolą inaczej. ja mam dużą stopę więc często udaje mi się kupić super buty przecenione ze sporej kwoty za grosze. w tamtym roku kupiłam w ten sposób kozaczki warte 160 zł. za 30 zł i sandałki płaskie i na szpilce warte w sumie prawie 400 złotych za 40 zł

Gość politka
no wlasnie z tym ze na jedzeniu nie oszczedzamy ale za o nie chodzimy na imprezy wiec cos tam sie zwraca

Gość konstancja fiołek
mieszkam w duzym miescie stad te 1000zł za kawalerke:( takie sa u nas niestety ceny wynajmu to i tak nie jest duzo...

Gość a mi tez smutno ale
mam gorzej od ciebie. nie mam pracy, problemy zdrowotne ktore na dzien dzisiejszy utrudniaja znalezenie pracy (fizyczna odpada), jetem samotna, na karku 35 lat

Gość konstancja fiołek
nie chciałabym wracać do rodziców, nie po to zaczynała własne życie żeby wracać, głupio mieszkać u rodziców mając 27 lat....

Gość truskaweczkaczerwona
napewno cos da sie zrobic wierz mi ze za male pieniadze tez mozna lsnic jak bogini moze jakies SPA albo inne zabiegi i bedzie dobrze

w lumpeksach sa rzeczy jakich nieraz nie ma w żadnym polskim sklepie, i to często nowe, tylko trzeba mic trochę czasu na łażenie. Ja lumpami się nie przejmuję, a takie elegantki mi się kojarza jakoś negatywnie. W ogóle co do ubioru Polaków toprzeważają dresiarze albo dziewczęta w balerinkach i rurkach, ew. ubrane na tzw. królowa dyskoteki. Więc nie wiem gdzie widziałaś te luksusy, może to były galerianki jak w galerii... :p

zaskoczę was- no zgadzam się sz tobą, może właśnie dlatego nie lubię takich osób. Naprawdę idzie sie ubrac w Polsce suuper jak sie ma czas łazic po lumpeksach za przysłowiowe grosze. Z tego co zaobserwowałam, osoby bogate rzadko kiedy ubieraja sie wystawnie, najcześciej to te biedne dbają o siebie wręcz przesadnie Chyba cały czas czują sie biedne- i mają wrażenie że kazdy kto na nie patrzy to widzi? Po prostu niskie poczucie własnej wartości się kłania. :(

Gość gość
A mnie g***o obchodzi jak 99,9 procent polaków zarabia ja zarabiam miesiecznie 45,000 zł bo mam firmy kredytową i leasingową na woli w warszawie chodze w markowych ciuchach i butach żonie kupuje drogie ciuszki buty kosmetyki i inne d**erele na targówku w warszawie co roku wyjezdzam za granice na wczasy albo do zakopanego mam auto z salonu za 90 000 zł na kredyt w ciagu roku go spłaciłem mam internet lte duzy dom z 6 pokojami i z 7 salonem mam 2 łazienki i kuchnie i jadalnie oraz pralnie suszarnie psa yorka i kota perskiego mam 34 lata mam firmy na woli a mieszkam na bemowie w warszawie mam na imie tadeusz kowalczak

Gość gość
Pożyczki na dowód od 100zł do 15.000zł w 30minut Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/