Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Puzel - Wuzel

kosmetyki bez SLS

Polecane posty

Gość bananarama
puzel-te kosmetyki sa w sklepie normalnie tzn w rosmannie? nie ma niestety nic do mycia twarzy:(

Gość miluskamiluskamili
dzieki, poczytam

Gość miluskamiluskamili
o rany, niewiarygodne.. 99% moich kosmetykow to ma

Gość miluskamiluskamili
to chory swiatk, dlaczego ktos pozwala na to,zeby chemia byla tak rozpowszechniana w naszym zyciu? w wieku 22 lat dostalam tradziku, lekarka powiedziala ze jest wywolany na skutek mechaniczny, poprzez diete, hormony, pasze, sterydy w pokarmach oraz kosmetyki nafaszerowane chemią.. ;((((((((((((((((((((((((((((( nie widze dla siebie juz nadziei

Gość miluskamiluskamili
jest! iwostin, sensitia, krem nawilzajacy jako jeden nie ma w skladzie wymienionego SLS, napisali, ze jest hypoalergiczny, wiec moze w tym kierunku nalezy szukac kosmetykow

Gość wlosy wlosy wlosy
kremy nie mają sls :-) sls odpowiada za pianę, to detergent...usuwa tłuszcz, brud..... kremy nafaszerowane sa konserwantami jak parabeny, dmdm hydabtoina....ta ostatnio wystepuje też chyba pod inna nazwą urea coś tam ? kremy zawieraja parafiny i silikony....iwostin zawiera klasyczne parabeny :)

Gość wlosy wlosy wlosy
Dlaczego sls? bez teorii spiskowych powiem...dlatego bo jest tani. Dobrze myje, towrzy super pianę teraz jak po odstawieniu żeli i mydeł z sls jak umyłam ręce żelem z sls to czuje jak bardzo sa suche i takie tępe... po odstawieniu sls znikneły mi krostki z przedramion nie sedzi mnie głowa

Gość wlosy wlosy wlosy
Puzel-Wuzel czy robiłaś kiedyś sama np. szampon lub żel? Można kupić skladniki np w eco spa, mazidla.pl i innych sklepach Np na 200 ml gotowej mieszanki sklad jest taki 150 ml wody/ hydrolatu 48 ml detergentu np betaine ( detergent ogolnie od 20 do 70%) 1 ml olejku lawendowego ( mozna więcej ponoć) 1 ml bisabolu czy masz dobry przepis może na żel pod prysznic? Lub szampon ?

Gość hopsa
podnosimy:)

Gość renata007
Myślę, że zainteresują was naturalne kosmetyki Arbonne. Są rewelacyjne! Tutaj http://www.rekowska.com sobie zerknijcie. Jest tam info jak zostać niezależną konsultantką i mieć produkty z dużym rabatem.

Gość gość
Kosmetyki Arbonne nie są naturalne, bo zawieraja szkodliwe składniki. O tej firmie pisała blogerka Toksyczna kosmetyczka we wpisie: "Arbonne? Stanowcze nie!" Poczytajcie szczególnie komentarze konsultantów pod tym wpisem. Zobaczycie jak plują jadem za prawdę/

Gość gość
Ja polecam rosyjskie kosmetyki firmy Baikal. Bez chemii, bez SLS, moc naturalnych skladnikow, wyciagow z ziol itp.

Gość gość
Wszystko jest lepsze od Arbonne :)

Gość MorganH20
Czytałam wpis na toksycznej. Faktycznie arboniaki dostali wścieklizny. Co za ludziska.

Gość gość
Ja też nie polecam Arbonne. Są lepsze i tańsze kosmetyki iw dodatku polskie.

Gość Jarko fleton
U

Gość gość
Ja używam kosmetyków z firmy Alg-borje - http://alg-borje.pl/ Oni mają własnie naturalne kosmetyki delikatne dla skóry :) a ich balsam to po prostu uwielbiam, świetnie nawilża, bezzapachowy i bardzo wydajny